CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Skogsryd

Sidor: [1] 2
1
SpaForum / SV: Dyrt pumpbyte
« skrivet: februari 20, 2018, 09:17:00:00  »
Ja, försäkringsbolaget (länsförsäkringar) vill ha pumpen.
Jo, detta känns för dj........... men vad kn jag göra annat än vara glad att försäkringen i alla fall tar något av kostnaden.

2
SpaForum / SV: Dyrt pumpbyte
« skrivet: februari 17, 2018, 16:47:48:48  »
Det var den här pumpen

Pump 1 är med största sannolikhet cirk pumpen.
Ser du vilken typ av pump det är på typskylten som sitter på pumpen.
11000 är ju ett skämt

3
SpaForum / SV: Dyrt pumpbyte
« skrivet: februari 17, 2018, 09:01:30:30  »
Har skött badet enl. alla instruktioner. Igår skedde bytet o enl. teknikern har motorn bränt. Han säger att pumpen luktade bränt. Tre timmar tog bytet. Försäkringsbolaget vill ha gamla pumpen för att lära sig reparera i framtiden.
Ja, det här är surt men vad gör man? Jag hade inte kunnat byta pumpen själv  :'(

11000 för en pump ?
Dom blåste dig och försäkringsbolaget (och då i slutändan alla vi andra försäkringstagare) rejält !

Dessutom borde det vara 3 års garanti på pumpen,och går den sönder i närheten av att garantin går ut borde dom lämna rabatt på pumpen.

Visseligen är dream 2an typ 20.000 dyrare ny än bad med samma spec fr andra amerikanska/kanadensiska tillverkare.
Så det ska hålla mer än 3 år.
Om du inte misskött badet dvs,slarvat med filterbyten (mkt vanligt) haft fel klor eller fel ph , då går alla bad sönder oavsett tillverkare.

4
SpaForum / Dyrt pumpbyte
« skrivet: februari 15, 2018, 10:45:10:10  »
Hej, jag har en pool Dream II från Folkpool, som är ca 3 år gammalt. En morgon hade hela SPAbadet lagt av. Jordfelsbrytaren utlöst. Tekniker konstaterar att det är pump 1 som gått sönder. En ny pump kostar 11 000 kronor + arbete. Totalt 13 000 kronor. Försäkringsbolaget tar en del, jag själv får betala 5900 kronor. Är det verkligen rimligt att en pump på ett så dyrt SPA går sönder redan efter 3 år och varför är pumparna så dyra. Någon mer som drabbats?

5
SpaForum / Försäkring av SPA
« skrivet: augusti 19, 2016, 08:39:09:09  »
Hej. När jag köpte mitt SPA från Folkpool ingick en allriskförsäkring. Den går ut nu i höst. Nu har jag fått ett erbjudande från Söderberg & Partners att teckna en förlängning av denna allriskförsäkring. Finns det någon här som kan eller har erfarenhet av detta? Finns det anledning att teckna? Den kostar ca 1000 kr / år.

6
SpaForum / SV: Temperaturen sjunker i mitt SPA
« skrivet: februari 14, 2015, 12:37:21:21  »
När det är kallt ute vill jag ha 39-40 grader. Kanske 38 om det är varmare. Jag badar gärna 1h och det tror jag inte är något ovanligt. Har man polare hemma en helg så kan det bli flera timmar. Vem tusan köper ett bad för att bada max 10 minuter? Låter inte som en så seriös säljare...

Jag och frugan badade strax över en timma igår. Började på 40 grader och det sjunk till 39 när vi va klara. Körde inga bubblor men massage kanske 10 min. (3,6kw värmare, 2,2x2,4m spa)
Att ta sig besväret med att duscha, ta på badrock tofflor, gå ut i snön, ev ta bort snön från locket, kolla vatten och sedan efter bad klorera för att bada 10 min skulle jag inte orka.

Kolla om de kan sätta in en extra värmare enl principen jag skrivit om tidigare? Ang elförbrukningen så är det ju bara när du badar det kommer dra mer. Alternativet är ju att det drar mindre vid bad men är för kallt vilket inte kan vara ett alternativ. Det är några ynka kronor per bad om vi räknar typ 1,3kr kw/h.

/Kalle

Att tempen håller sig anser jag vara det viktigaste i ett spa.

Likaså

Hej Kalle!
Äntligen! Det är precis detta jag vill ha! Vad har du för SPA? Vi har ett Dream II från Folkpool.
Värmaren är ju bara på futtiga 2kW och då fungerar det ju inte!
Folkpool vill nu erbjuda oss en värmare på 3kW -tror du det löser våra problem?
Men som sagt mycket intresserad av vilket SPA du har?

7
SpaForum / SV: Temperaturen sjunker i mitt SPA
« skrivet: februari 14, 2015, 11:53:39:39  »
Allt beror ju på hur varmt du har det - badlängden är ju starkt beroende av detta ! Nu har vi f.n. inget spa, håller på att fixa en sådan installation också men ännu är bara poolen i drift (sedan 10 år ungefär..). Vi tog nyligen en nystart på spaprojektet. Men när vi bodde i USA hade vi ett spa/jacuzzi, men vi höll inte temperaturen så där jättehög, badade i stället betydligt längre än 10 minuter. En timma var väl inte så ovanligt, även om en halvtimma var kanske det vanligaste, ofta följt av en halvtimma till i poolen. Men de som kör riktigt höga temperaturer där man nästan bränner sig när man går i bör nog inte bada så länge som en timma. Det kan vara direkt farligt. Temperaturer över 40 grader bör man av säkerhetsskäl inte köra, speciellt inte om man badar ensam. Händer något så man inte kan ta sig upp ur vattnet så kan det få katastrofala följder. De flesta spa om inte alla brukar inte medge högre temperaturinställining än 40 grader (104 F). I vårt amerikanska bad körde vi väl "bara" runt 37 grader, men där var det varmt klimat. I ett svenskt spa, om det står utomhus, så vill du nog upp minst en grad till om det är vintertid - man får ju kompensera för att det blir kallt upptill så att säga.

Nej det är klart att jag inte vill sitta i 40 grader. Det ska vara 40 när jag hoppar i och max sjunka till 38-39 anser jag! I alla fall är det vad vi blev lovade. Ingen vill ju sitta i 37 grader med minusgrader i luften?

8
SpaForum / SV: Temperaturen sjunker i mitt SPA
« skrivet: februari 14, 2015, 11:31:17:17  »
Tack för alla svar. Men det här är ju bedrägligt! Jag köper ett SPA för 80 000 kronor och blir lovad att det håller för svenska förhållanden! Då det i själva verket sjunker 2 (!!!!!) grader på mindre än en timma. Om jag dessutom sätter på pumparna går vi ned till 37 grader - då fryser man ju! De flesta vill väl bada i en timma? Då pratar vi om -2 grader ute. Vad händer när man badar vid -10 grader? Att installera en 3kW värmare påstår säljaren ska hjälpa men då har man ju en betydligt högre elkostnad. Det verkar som om de SPA som säljs i Sverige är anpassade för en svalkande bad sommartid. Jag har 25 A och det hjälper inte.
Min säljare försöker ex tala om för mig att det inte är hälsosamt att bada mer än 10 minuter! Hur länge brukar ni bada och i vilken temperatur?

9
SpaForum / SV: Temperaturen sjunker i mitt SPA
« skrivet: februari 13, 2015, 12:51:57:57  »
Allt installerat enligt "boken".
Värmaren går på. Stänger dock när pump 2 är på. Den har vi dock inte på särskilt ofta. Fortfarande sjunker alltså badet 2 grader efter bara en halvtimmas bad, ibland efter 15 minuter. Har pratat med leverantören som säger att detta är acceptabelt! Någon mer med den erfarenheten. Varför säljs de med 2 kw om det är 6 som behövs?
Jag tycker det är bedrövligt när man investerar 80 000 kronor och sedan ska frysa när man badar.

10
SpaForum / Temperaturen sjunker i mitt SPA
« skrivet: februari 06, 2015, 11:29:33:33  »
Efterlyser någon som har ett Dream II SPA
Vi sätter vårt på 40 grader.
Innan vi hunnit börja bada sjunker det till 39 - trots endast -2 grader ute
Efter bad utan pumpar i ca 30 minuter sjunker temeperaturen till 38 grader, vilket vi tycker är kallt
Man undrar också vad som händer när det är -10 grader ute
Någon som har lösning eller samma erfarenhet?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag