Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mala

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Finkorning sand i poolen
« skrivet: maj 24, 2015, 10:55:55:55  »
Pumpen och filtret ingick i ett poolpaket och jag tror att filtret heter ProAqua pumpen är en Badu Magic, osäker på storlek.
Detta är våran andra säsong med pool så vi tillhör nybörjarna.
Jag har läst runt lite på forumet och funderar på att det kan vara så  enkelt att vi slarvar med att gå till rinse efter dammsugning och backspolning?

2
Vatten och kemi / Finkorning sand i poolen
« skrivet: maj 24, 2015, 09:56:22:22  »
Jag vet inte om det är normalt men i våran pool så ligger det i stort sett alltid lite väldigt finkorning sand eller liknande på botten, det lägger sig gärna i linerns skarvar och även på andra ställen på botten. Jag dammsuger i stort sett poolen varje dag ( om vi badar varje dag) men efter en liten stund så ligger det där igen. Det verkar som att dammsugaren bara sprider runt det (den suger upp andra saker) och det är så finkornigt att det inte syns när man badar och rör sig i vattnet.
Jag har provat med flokingsmedel.
Någon som har tips på hur man får bort det eller är det normalt och jag får lära mig att leva med det.

3
Ovanmarkspooler / SV: Kostnad för att värma upp poolen under en säsong
« skrivet: maj 21, 2015, 20:53:35:35  »
Våran pool är ca 20kbm
Vi startade upp för första gången förra året när det var väldigt varmt så uppstarten blev nog lindrigare än vad det kommer att bli i år.
Vi förbrukade el för ca 400 kr i snitt per aktiv månad förra året.
I år startade vi på 11 grader och nu 5 dagar senare har vi 24 grader trots att det inte är så varmt här i Göteborgs trakten.

4
Vatten och kemi / Pooldammsugare
« skrivet: maj 19, 2015, 21:20:38:38  »
Vi har en vanlig pooldammsugare som ingick i poolpaketet när vi köpte våran pool förra året.
Jag tycker väl att den dammsuger så där och det blir snabbt skräpigt på botten, inbillar mig att den rör runt det mesta skräpet som lägger sig på botten igen istället för att suga upp det. ( jag tänker på väldigt små partiklar som inte syns förrän dom lägger sig på botten)
Poolrobot hade vart drömmen men för dyrt för våran lilla pool på 4,5 m i diameter, man dammsuger ju ganska snabbt manuellt men finns det bättre och sämre vanliga dammsugare eller handlar det om pumpens kapacitet?
Finns det någon som har lite tips eller råd? Behöver vi en bättre dammsugare eller är dom alla lika?

 

5
Ovanmarkspooler / SV: Nettopool, J&F Fritid eller annan pool?
« skrivet: april 09, 2015, 21:02:30:30  »
Hej

Vi köpte våran pool förra året på Nettopool och är väldigt nöjda. Vi har dock inte startat upp den efter vintern ännu så vi får hoppas att vi är lika nöjda efter det. Vi har en rund pool och det ska ju vara starkare än en rektangulär.
Vi hade ganska mycket frågor under byggnaden av poolen och det gick i stort sett att få tag på någon hos Nettopool varje gång som snällt förklarade och gav råd.
Lycka till med poolköpet och bygget. Jag ångrar mig inte en sekund.
 

6
Vatten och kemi / SV: Klorhalt med Uv ljus
« skrivet: maj 29, 2014, 20:38:50:50  »
Får erkänna att jag inte läste riktigt rätt på offerten. Det ska vara som nedan.
Prisexempler på minimasteralternativ (klor, samt pHreguleringsvätska är inte inkluderat)

 Full utrustning för klor och pH reglering:

MiniMaster, AutoDos., Pahlén, klor/ph just, inkl elektroder, invallningskärl, slangpumpar, anslutn.kit

buffertvätska, Autocheck 10- Digital avläsning  klor/pH/cyan:                                                                                                                     24 800 kr

 Utrustning för regulering av klor:

MiniMaster, AutoDos., Pahlén, klor just, inkl elektrod, invallningskärl, slangpump, anslutn.kit

buffertvätska, Autocheck 10- Digital avläsn klor/pH/cyan:                                                                                                                     19 000 kr

 Så det kanske inte var så illa ändå.

7
Vatten och kemi / SV: Klorhalt med Uv ljus
« skrivet: maj 28, 2014, 06:37:37:37  »
Jag har kalibrerat klornivån till 0,4-0,5 ppm, så låg nivå antar jag dock är svårt att hålla utan automatisk dosering....

Vi har tittat på minimaster också men tycker kanske att den är något dyr till vår pool som är en rund pool med diameter 4,5 meter. fick ett pris på en som även reglerade ph värdet och då var vi uppe i 28 tusen med alla tillbehör. Är det värt det? Det kan ju vara något att tänka på när man tröttnat på att dosera klor en hel sommar. Finns det något annat automatiskt doserings system?

8
Vatten och kemi / Klorhalt med Uv ljus
« skrivet: maj 27, 2014, 22:04:21:21  »
Hej
Vi är riktiga färskingar på det här med pool, har inte ens monterat upp den ännu.
Vi har köpt en Uv lampa som komplement till klor rengöring men har ingen aning om hur hög klorhalten ska vara tillsammans med Uv ljus och hur man doserar lämpligast.
Finns det någon som har lite bra tips så tar jag tacksamt emot detta och somt sagt helt färsk poolägare så förklara gärna i enkla ord.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag