CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Baumer

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Återuppliva gammal pool - tips mottages!
« skrivet: april 22, 2011, 22:41:40:40  »
Hej alla!

Är nyregistrerad här, även om jag tidigare ett flertal gånger besökt forumet för tips och råd.

Jag håller på att försöka återuppliva en gammal nedgräv pool. Den är i "plast", glasfiber kanske?! Hur som helst en helgjuten balja med djupdel. Den är ca. 3x6 m stor med djup om 1 + 2 meter, ungefär.

Den har stått oanvänd, med vatten i, i ca. 18 år (gissar att poolen i sig är 25-30 år gammal), så när jag förra sommaren drog bort överdraget var det en mindre vacker syn jag möttes av. Även om vattnet såg klart ut och visade sig vara i gott skick är det mycket skit på botten och på poolens sidor.

Reningsverk finns, men är som ni förstår inte använt under de år den stått oanvänd, så jag har inga förhoppningar om att återuppliva det.

Jag införskaffade en enkel cirkulationspump och ett litet filter med slangar som jag bara la i varsin ände av poolen för att få igång cirkulationen i vattnet och ev. få bort lite skit. Har även gjort ett försök med bottensug, men gav upp då det är alldeles för mycket skit på botten.

Det blev inte mer gjort än så förra sommaren, men nu är arbetet åter igång. Jag har nu bestämt mig för att tömma poolen för att kunna göra rent ordentligt. Dock har poolen tagit lite skada av trycket från sidorna, så långsidorna bågnar inåt lite, men är intakta. Jag är medveten om att trycket utifrån kan få sidorna att rasa in om jag tömmer den, men jag har tänkt smälla upp ett par reglar mellan långsidorna för att stötta lite.

Tror ni på det så här långt? :)

När den väl är tom är tanken att ösa ur allt skräp på botten och försöka få upp lite finish i plasten. Om det inte går att göra rent har jag funderat dels på att måla om den, eller lägga i en liner.

Om allt går vägen så långt återstår sen att testa och troligtvis fixa ny belysning samt testa de gamla rören i backen för att ev. kunna ansluta ett nytt reningsverk till det, annars gör jag nog en enklare lösning med slangar ovan jord, som skulle kunna täckas med ett trädäck runt poolen.

Så här ser det ut nu. Trästockarna som ligger i är från överdraget som legat under vintern. De klarade inte snön utan gick av och rasade i...




Ytterst tacksam för synpunkter och råd, då jag har ett flertal badsugna personer i min omgivning! :)

Tack på förhand!

//Eddie

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag