VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - pollyester

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Bygge av altan med JoF Storpool byggtråd + råd
« skrivet: maj 29, 2018, 16:25:57:57  »
Hej,

Vi har köpt ett hus med en gammal altan med en inbyggd JoF storpool. Altanen är så fruktansvärt dåligt byggd och poolen börjar väl lida mot sitt slut (tror allt är byggt för ca 20 år sen, men ser snarare ut som m det stått i 40 år...

Hur som helst ska allt rivas, huset ska få ny panel och en ny större altan och en något större pool ska monteras. Tomten ligger i en stenig sluttning och det blir svårt att få plats med poolen i samma riktning som nu då den nya blir ca 1 m längre (samma bredd). Det är bara en fördel att vända den, både med tanke på altanen och solläget så vi hoppas det kommer funka med underlaget.

Den är tänkt att stå ovanmark på ett lämpligt underlag (den gamla stod på vanlig sand vilket inte ju är så bra). Vi ska bygga in den i trädäcket, men det gör inget om den sticker upp ett eller två steg från altangolvets nivå. Golvet byggs i samma nivå som husets uterum.

Poolpumpen är tänkt att förvaras i ett utrymme under huset (typ en "suterräng-krypgrund" med ståhöjd och dörr in). Tänkte bygga ett "rum i rummet" som maskinrum med isolering, dränering och ventilation ut.

Tänkte att jag ska försöka göra någon slags byggtråd, både för min egen skull och för att någon förhoppningsvis kan ha glädje/nytta av våra erfarenheter.

Vi vore så tacksamma för tips och råd från er som byggt en JoF-pool tidigare (eller annan ovanmarkare), vilka problem ni stött på och smarta lösningar ni kan tipsa om. Men även om andra bra saker att tänka på, som grundläggning, dränering, dragning av slangar, placering av poolvärmepump o s v.

Budgeten är tajt minst sagt, så det blir inga utsvävningar utan vi vill gärna komma undan med rimliga lösningar. Pool, poolvärmepump och ett roll-up poolskydd är inköpta.

Vårt största bekymmer just nu är hur vi ska bli av med den gamla altanen som är byggd i tryckt virke. Hade tänkt beställa hem en container att slänga i men de offerter jag fått hittills blir dyrare än hela poolen p g a att tryckt virke är riskavfall... Att köra allt på kärra känns helt omöjligt :-\

2
Pooltäckningar / Ni som har pooltäcke, har ni även bubbelfolie?
« skrivet: oktober 09, 2017, 16:38:04:04  »
Hej,
Vi kommer bygga en JF Storpool till våren och har beställt ett Quickroll täcke i antracitgrått.

http://www.kapellsvets.com/poolskydd/index

Tidigare har vi haft en Intex Ultra Frame-pool (26 kubik) med bubbelfolie och ett nätliknande säkerhetstäcke.

Hur gör ni som har poolskydd motsvarande Quickroll, har ni även bubbelfolie?
Jag tycker det var bökigt att hålla på med både och och det var tungt som tusan att dra bort folien på egen hand.
Vi kommer värma poolen med en 12 kw poolvärmepump (poolen rymmer dryga 30 kubik) och vi bor utanför Uppsala.
Ni som har både och - har ni räknat på hur mycket energi ni spar med bubbelfolien jämfört med bara ett täcke?

3
Ovanmarkspooler / Lämplig ovanmarkspool
« skrivet: mars 27, 2017, 15:11:17:17  »
Jaha, då var det dags att fundera över vårt nya poolprojekt. I höstas köpte vi ett hus på landet och det finns en pool, ca 3,5 x 5,6 (djup Max 1,22) som står på en utjämnad sluttning, helt ovan mark. Man ser att den lutar åt alla håll och trädäcket är gammalt, svajigt och alldeles för litet.
Planen är att riva bort allt och ställa upp en ny pool (ovan mark, linerpool) fast lite större och bygga ett nytt däck.
I förra huset hade vi en Intex Ulfra Frame rund 5,49 med djup 1,32. Det räckte gott för oss storleksmässigt.
Så nu är funderingen vad vi ska satsa på. Det är inte läge för en svindyr nergrävd pool utan vi tänker oss mer en uppgradering av den befintliga poolen, en oval, större och djupare än den vi har.
Därför vill vi gärna ha tips på bra pooler inom rimlig kostnad. Tips på grundläggning o s v. Ser ut som om den befintliga står i en utgrävd sluttning på ditlagd sand.

4
Uppvärmning / För klen värmepump
« skrivet: juni 10, 2015, 17:26:29:29  »
När vi installerade vår Intex Ultra 549 x 132 (ca 26 kbm) köpte vi samtidigt en poolvärmepump av märket Eraspa (Fairland) på rekommendation från Comfortbutiken i Uppsala. Den värmare vi blev rekommenderad var på 5,9 kW. Det skulle räcka gott till vår pool enligt butiken.
Poolen är en rörpool ovan mark med lite isolering under och bubbelplast uppepå. På sidorna är det endast "glespanel", ingen isolering.

Nu har vi haft poolen i fem säsonger och tyckt varje år att det är svårt att hålla skön badtemperatur över säsongen mitten maj till mitten september. T o m förra sommaren när det var så varmt gick värmaren typ dygnet runt och sämre somrar vid dåligt väder har vi inte kommit upp i önskade 29 grader hur mycket pumpen än gått. Om det kommit ett rejält regnväder som kylt ner kan det ha tagit en vecka för poolen att bli badvarm igen.

I år har vi pratat om att byta pump och när jag nu kollar på Comfortbutikens hemsida så rekommenderar de en pump på minst 7,1 kW till vår poolstorlek.  Alltså var vi inte helt fel ute när vi har tyckt att effekten inte varit tillräcklig.

Vad har ni för erfarenheter? Vi (läs frun i huset :)) vill ha varmt! Annars kan det vara. Och med varmt menar jag att man ska kunna bada vid 20 grader i luften och då ska de vara ca 28-29 i poolen.

Nu är vår fråga - vad ska vi köra på för kW för att kunna få en sjysst badsäsong i  mellansverige en vanlig svensk sommar?

5
Ovanmarkspooler / Hur många säsonger har ni haft er Intex Ultra?
« skrivet: april 23, 2015, 14:05:21:21  »
Hejsan,

Vi har en Intex Ultra 549 x 1,32 som stått uppe 5 säsonger. På vintern har den legat i garaget.
Nu börjar jag bli nojjig att den ska vara utmattad och kommer rämna om vi sätter upp den en säsong till. Inte för att den såg dålig ut på något sätt i höstas, men det är ju ändå plast...
Att den går sönder gör inget i sig, men det är inte läge för 26 kbm att läcka ut där vi bor - det kommer antagligen hamna i grannens källare eftersom marken sluttar nedåt!  :o
Vad har ni för erfarenhet av kvalitén på Intex Ultra? Vi har pratat om att antingen köpa en ny duk om det går, eller uppgradera till JF storpool med samma mått. Men vi har inte någon stor lust att börja gräva på tomten då det ligger både fjärrvärme och fiberkabel en bit ner i backen. Lite kommer man ner, men det blir nog i alla fall bara underarbetet till en Storpool som kommer under markytan. Då känns det inte som om man vunnit så jättemycket. Lite av vitsen med att byta modell var att få ner poolen lite grann i backen.
Vi har dessutom "byggt in" poolen i trädäcket och satt panel runt om den, så det blir lite rivningsjobb dessutom om man ska byta till Storpool. Hur hade ni gjort?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag