CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - pollyester

Sidor: [1] 2 3
1
Ovanmarkspooler / SV: isolera intex-pool
« skrivet: april 18, 2020, 15:00:48:48  »
Vi hade en sån pool i 7 år innan vi flyttade, hur bra som helst! Dock ingen isolering på sidorna, tror inte det gör varken till eller från för värmen. Vi byggde in poolen i altanen och runt om med brädor så det kunde lufta men den stod ändå i lä för kalla vindar. Ett bubbeltäcke är nästan nödvändigt för värmens skull. Vi köpte vårt på en Comfortbutik, fick det måttskuret.
Vi hade även en poolvärmepump som enligt specen skulle vara dimensionerad för pooler upp till 30-35 kubik om jag inte missminner mig, men den räckte bara till att få upp värmen till 30 grader när vädret var fint. Antar att specen utgick från en ”riktig” pool...
Sen måste man ha ett täcke som hindrar skräp + att någon ramlar i. Står poolen fritt så man inte kan klättra i typ från en altan eller liknande behövs enligt lag ingen godkänd täckning, men det är i mitt tyckte rätt självklart att man ser till säkerheten även om man inte ”måste”.
I övrigt var poolen superbra, fyllde sin funktion, inget krångel på de år vi hade den, lätt att sköta. Vi tog ner den varje vinter och satte upp den på våren.

2
Ovanmarkspooler / SV: Budgetpool i sommar
« skrivet: april 18, 2020, 13:58:11:11  »
Vi startade med en Intex Ultra 5,5 meter och den funkade perfekt i 7 år, sen flyttade vi. Det som kostar är som sagts tidigare värmare och godkänt överdrag. Vi tog bara bort gräsmattan, la ut plast, isolering, utematta och så poolen. Bilden är på den poolen.

För några år sedan flyttade vi till ett annat hus där det stod en JoF Storpool som var sliten (urblekt) men hel och vi räknade ut att den måste ha stått där i ca 27 år, dessutom på dåligt gjort underlag så allt hade glidit och lutade, men den stod där och var igång på visningen.
Nu är den och trädäcket den var inbyggd i nedriven och vi håller just nu på att ställa upp en ny JoF storpool 7,3 x 3,6 på ett annat ställe på tomten. Återstår att se om den håller lika bra kvalitet som den förra. Känns oavsett som ett riktigt prisvärt alternativ om man inte vill bygga en ”riktig” pool.

3
Uppvärmning / SV: Vilken poolvärmepump ska jag välja?
« skrivet: maj 31, 2019, 10:52:06:06  »
Välj inte för klen pump - vi hade en 6 kw till vår pool på 26 kbm som säljaren sa skulle räcka gott. Det gjorde den inte. Den fick gå järnet för att dra upp tempen till 28-29 grader. Var det riktigt varmt ute kunde vi komma upp i 30-31grader.
Självklart beror det ju på hur varmt man vill ha, men när man guppar omkring i en mindre pool känns vattnet alltid kallare än om man hoppar i sjön. 28 grader är minimum tycker vi ;).

Nu har vi valt en 12,5 kw poolpump till vår nya pool som är på drygt 30 kbm. Hoppas det ska bli tillräckligt, vi har inte fått upp poolen och testat ännu.
Vi bor i Mälardalen.

4
Ovanmarkspooler / SV: Ny poolpump vem ska jag välja?
« skrivet: maj 25, 2019, 07:53:38:38  »
Jag kan inget om poolpumpar, men du skriver att du kanske vill ta höjd ifall ni byter till "riktig" pool. OM jag får gissa tror jag i de flesta fall att pooler säljs i paket med det som behövs och passar till just den poolen. Så det kanske inte blir någon vinst med att köpa en större pump än den ni behöver till intexen? Bara en fundering i all välmening :).

5
Ovanmarkspooler / SV: Bygge av altan med JoF Storpool byggtråd + råd
« skrivet: maj 19, 2019, 16:21:25:25  »
Jaa, då har det gått ett år - blev inte så mycket gjort med poolprojektet förra sommaren. När vi tagit bort det gamla trädäcket insåg vi att det var läge att byta panel på huset innan nya poolen och däcket fixades. Med den värme som sen varade hela sommaren gick allt i slow motion och så var det höst igen. ::)
Det blev 4 lass med lätt lastbil till återvinningen innan vi lyckats bli av med det gamla däcket och poolen.

För ett par veckor sedan inköptes en liten grävmaskin, kändes omöjligt att komma vidare utan något att röja mark med. Dessutom ändrade vi planerna och kommer istället lägga poolen längre ner i trädgården och bara ha ett stort trädäck där poolen låg tidigare (precis utanför inglasade uterummet).

Helgen har ägnats åt barnbarn och att hissa uterummet, det visade sig att det skiljer ca 10 cm från väggen och till där uterummet slutar. Slarvigt byggt + att allt verkar ha sjunkit under årens lopp. Går inte att hissa så mycket, men det blev i a f bättre :).


6
Ovanmarkspooler / SV: Bygge av altan med JoF Storpool byggtråd + råd
« skrivet: maj 30, 2018, 12:55:28:28  »
... och så här går det när man en gång haft pool och inte kan vara utan plask och bad under tiden en ny pool och poolmiljö byggs på baksidan  O0

7
Ovanmarkspooler / SV: ovanmarkpool
« skrivet: maj 30, 2018, 12:16:30:30  »
Det är omöjligt att svara på vad som passar er bäst - det är så många frågor man måste svara på själv innan man vet vad man vill ha :)

Ekonomi, markförhållanden, vad som passar på tomten, hur djup poolen ska vara o s v.

Vi har beställt en JoF Storpool som är 7,3 x 3,6 och 1.32 djup. Det baddjupet hade vi på vår Intexpool och det känns som minimum för vår del. Poolen kommer placeras så den kommer sticka upp ett eller två trappsteg över altangolvet som är i nivå med uterummet. Den kommer stå i en stenig sluttning med berg under så det är inte tal om för vår del att sänka ner den ::)
Det är fortfarande en budgetpool men vi har tusen andra saker att lägga pengar på så vi chansar på att den blir tillräckligt bra och uppfyller våra krav.
Ni får nog börja med att göra en kravlista och en önskelista och se var ni hamnar. Glöm inte att poolvärmepump och säkerhetstäcke är ganska stora poster i förhållande till vad en billig pool kostar.

8
Ovanmarkspooler / SV: ovanmarkpool
« skrivet: maj 30, 2018, 11:45:26:26  »
De flesta ovanmarkspooler säljs nog ofta som ett paket där pumputrustning som är dimensionerad för poolens storlek och rengöringsutrustning ingår.
Du rengör en sån pool precis som en nergrävd pool - håvar upp skräp och dammsuger vid behov med "vattendammsugare" som också oftast ingår, i a f en enklare modell.
Vi hade en Intex rampool på 26 kbm i sex säsonger utan problem med skötsel. Tappade ur vattnet på vintern och torkade av poolduken bara. Under badsäsongen håvade vi skräp, dammsög ibland, hade i klortabletter nån gång i veckan och backspolade filtret ibland. Väldigt enkel skötsel.
En "plåtpool" tappar du inte ur på vintern, du sänker bara nivån till under bräddavloppet och startar upp den igen på våren med erforderliga kemtillsatser.

9
Ovanmarkspooler / SV: Bygge av altan med JoF Storpool byggtråd + råd
« skrivet: maj 29, 2018, 16:31:55:55  »
Missade bilderna i förra inlägget och hittar inget sätt att lägga till fler så de kommer här O0.

10
Ovanmarkspooler / Bygge av altan med JoF Storpool byggtråd + råd
« skrivet: maj 29, 2018, 16:25:57:57  »
Hej,

Vi har köpt ett hus med en gammal altan med en inbyggd JoF storpool. Altanen är så fruktansvärt dåligt byggd och poolen börjar väl lida mot sitt slut (tror allt är byggt för ca 20 år sen, men ser snarare ut som m det stått i 40 år...

Hur som helst ska allt rivas, huset ska få ny panel och en ny större altan och en något större pool ska monteras. Tomten ligger i en stenig sluttning och det blir svårt att få plats med poolen i samma riktning som nu då den nya blir ca 1 m längre (samma bredd). Det är bara en fördel att vända den, både med tanke på altanen och solläget så vi hoppas det kommer funka med underlaget.

Den är tänkt att stå ovanmark på ett lämpligt underlag (den gamla stod på vanlig sand vilket inte ju är så bra). Vi ska bygga in den i trädäcket, men det gör inget om den sticker upp ett eller två steg från altangolvets nivå. Golvet byggs i samma nivå som husets uterum.

Poolpumpen är tänkt att förvaras i ett utrymme under huset (typ en "suterräng-krypgrund" med ståhöjd och dörr in). Tänkte bygga ett "rum i rummet" som maskinrum med isolering, dränering och ventilation ut.

Tänkte att jag ska försöka göra någon slags byggtråd, både för min egen skull och för att någon förhoppningsvis kan ha glädje/nytta av våra erfarenheter.

Vi vore så tacksamma för tips och råd från er som byggt en JoF-pool tidigare (eller annan ovanmarkare), vilka problem ni stött på och smarta lösningar ni kan tipsa om. Men även om andra bra saker att tänka på, som grundläggning, dränering, dragning av slangar, placering av poolvärmepump o s v.

Budgeten är tajt minst sagt, så det blir inga utsvävningar utan vi vill gärna komma undan med rimliga lösningar. Pool, poolvärmepump och ett roll-up poolskydd är inköpta.

Vårt största bekymmer just nu är hur vi ska bli av med den gamla altanen som är byggd i tryckt virke. Hade tänkt beställa hem en container att slänga i men de offerter jag fått hittills blir dyrare än hela poolen p g a att tryckt virke är riskavfall... Att köra allt på kärra känns helt omöjligt :-\

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag