CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Engan

Sidor: 1 [2] 3 ... 32
11
Byggtrådar / SV: Nedsänkt pool i trädäck
« skrivet: juni 18, 2020, 23:09:11:11  »
Någon expert på hållfasthet får rätta mig om jag har fel nu.
Varför använder du XPS? Du kommer ju inte ha några höga punktlaster, lasten kommer snarare vara relativt jämnt fördelad dessutom med en hård yta utanpå som i sin tur fördelar lasten mer. Jag skulle kolla upp om inte EPS duger och troligen spara en peng på det.
eps suger åt sig vatten, inte xps

12
Uppvärmning / SV: Värmepump slås av varje dygn
« skrivet: juni 16, 2020, 22:49:04:04  »
Hej!

Kort historia. Köpte hus, den hade pool, jag är nu poolägare. Bott här ett år.

Förra sommaren fungerade allt klockrent, nu verkar nästan allting strula istället.

Problem 1: Värmepumpen ger felkod att vattenflödet är för lågt. Bakspolar då hela systemet, allting startar upp som det ska för att sedan ett dygn senare göra exakt samma sak. Fel på flödesmätaren? Problem i sandfiltret?

Problem 2: Samma värmepump ger sjukt dålig värme även om den får gå i stort sett non-stop (förutom de korta pauserna aset själv väljer att ta). Dessutom bildas inget kondensvatten vilket bokstavligen bolmade ur den förra sommaren

Problem 3: På poolbotten bildas det ofta små "dammtussar" eller vad man ska beskriva det som. Det är inte sand utan någon annan skit. Kan dammsuga precis hela poolen och dagen efter är dom tillbaka. Ideér om vad detta kan vara?

Snälla ni visa och mäktiga poolveteraner, ge mig ert råd!

/Pontus
problem 3 skulle jag lösa med att dammsuga mot waste.

13
Pooltäckningar / SV: Ni som har pooltak, badar ni längre?
« skrivet: juni 12, 2020, 16:19:40:40  »
Vi badar absolut längre, och sen så badar jag ofta under taket oavsett om det är bra väder eller inte, det är så jäkla skönt att slippa all blåst när man badar.
Köpte pool på sommaren 2014 utan tak, men insåg snabbt att om det här ska bli en trevlig tillställning med pool så är det bara att fixa pooltak på en gång, det går inte att jämföra skötsel och komfort som poolägare med eller utan tak, helt outstanding med tak är min åsikt.

14
Markpooler. / SV: Liner och gaveltrapp
« skrivet: juni 05, 2020, 18:19:05:05  »
Enligt alla instruktioner jag läst/sett så ska lamporna monteras klart innan vattnet fylls på. Kanske för att kontakter och annat ska hållas torrt? Vatten i nischen kommer det ju ändå bli den dagen man byter lampa... Den kanske inte ens håller tätt mot vattentrycket?
ja jag monterade då inte min lampa fören långt efter jag fyllt upp allt vatten och badat några ggr, vet inte hur det ser ut i din pool men du måste ju ha ett lamphus som är tätt, bara en genomföring/tomrör för lampkabeln, och den ska ju ändå vara lång nog så du kan ta upp lampan på vintern och ha den på poolkanten

15
Markpooler. / SV: Liner och gaveltrapp
« skrivet: juni 05, 2020, 16:28:26:26  »
Jag har nyss byggt min första (och förhoppningsvis sista) pool. Satte liner i förrgår och har börjar fylla poolen nu. Jag följde tillverkarens rekommendation (Folkpool) och satte linern till helgaveltrappan först. Jag vet att hörnen på linern sitter rätt, åtminstone i ovankant då de var utmärka med ett streck.

Nu har jag fyllt ca 3-4 dm och vattnet kommer snart upp till första trappsteget. Linern på bottnen är slät och fin, det finns inga som helst veck. Trappan ser mindre kul ut. Det ser ut som att linern är för kort då det bildas en riktigt rejäl hålkärr på ett av stegen om jag drar rätt linern på övriga steg. Det är även knöligt i linern, men det var å andra sidan botten också innan vattnet slätade ut allting.

Jag har egentligen två funderingar nu:

1. Är det troligt att vattnet kommer sträcka ut linern till den grad att hålkärren i stegen blir betydligt mindre? Så blev det på det första steget (vid bottnen). Först en ganska stor hålkärr men vattentrycket fixade till det (dock finns ju risken att den snodde liner från övriga trappsteg)

2. Senare ikväll kommer jag behöva skära ur linern för att ansluta 3 x poolbelysning. Om jag av någon anledning fått linern snett och sedan skär i linern så är jag ju helt körd om jag ska rätta till linern. Eftersom jag har en helgaveltrapp så vet jag ju inte resultatet förrän poolen är färdigfylld, men då måste jag ju ha gjort alla håltagningar långt innan dess... Hur ska jag tänka här?
Kan du inte montera linern klart innan du skär ut för lamporna?

16
Vatten och kemi / SV: Multitab vilken kör ni?
« skrivet: juni 02, 2020, 22:24:09:09  »
De är ganska lika multifunktionspuckar med aluminiumsulfat, borsyra och triklor. Den senare är CYA-baserad.

Skillnaden med denna produkt är att den har en del snabbklor/ diklor som också är CYA-baserad.
tack för svar, då går den bort för mig.

17
Vatten och kemi / SV: Multitab vilken kör ni?
« skrivet: juni 02, 2020, 20:38:40:40  »
Jag har kört varitab i några år nu och är extremt nöjd, har aldrig haft några problem med vattnet.
Varför bytte du till Delphin?

Poolstore verkar ha problem med sin hemsida?
Vet du om det är ett klor utan cya? hittar inte när jag läser om det.

18
Bra att det verkar fungera O0

Jag har min liner under stensargen, tror jag kommer ta bort sargen när det är dags för linerbyte, till största del för att isen vill på att ta tag i linern under vintern och dra den uppåt så att den blir bubblig ovanför vattenytan.

19
Vatten och kemi / SV: Beläggning på poolbotten
« skrivet: maj 26, 2020, 19:20:02:02  »
Mitt tips till alla som får så här eller mildare variant är att kör igång pumpen men bara på cirkulation, inte genom filtret, sen chocka och vänta 1 dag, sen dammsuger ni upp skiten mot waste på filtret, tycker det är det överlägset bästa sättet att snabbt bli av med problemet.

20
Markpooler. / SV: Orkar inte hålla vattnet kvar när pumpen stänger av.
« skrivet: maj 24, 2020, 20:11:19:19  »
Hej,
Förstår heller inte varför man stänger av rening under natten. Tommy har rätt att något är otätt. Normalt uppstår ett vakuum som gör att vattnet inte rinner tillbaka.
Ett lätt sätt att lösa detta är att sätta en backventil vid skimmern.
Så jag tillförde inget nytt i frågan utan bara sammanfattade det ni skrivit.


Roger
självklart är det ingen nackdel med en backventil, bara lite bökigt om det blir problem med den Beroende på hur det ser ut runt poolen där ventilen sitter.

Sidor: 1 [2] 3 ... 32
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag