CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: När kan vi börja bada?  (läst 1893 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad StinaN75

När kan vi börja bada?
« skrivet: juli 15, 2013, 10:50:04:04 »
Poolen har varit fylld sedan i fredags men pumpen kommer inte att vara inkopplad förrän på fre så har ingen cirkulation. Men det är 21 grader och mannen har provdoppat sig men om 2 dagar kommer vi att ha en massa ungar här- är det safe att bada utan rening eller måste vi vänta? Behöver vi klorera på något? Och går det utan el?
Känns lite trist att säga till alla att de inte får bada...

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: När kan vi börja bada?
« Svar #1 skrivet: juli 15, 2013, 12:13:18:18 »
Håll poolen täckt så att det inte kommer i en massa föroreningar och helst så lite ljus som möjligt. Det börjar ju växa alger efter en tid och föroreningar kommer via regn, fågelskit, växtdelar och annat som trillar i vattnet. Det är ju alltid osäkert hur lång tid det tar innan det blir problem. Jag skulle chansa och låta ungarna bada men det är ju egentligen inget som man ska rekommendera. 

I värsta fall hinner vattnet börja bli grönt. Jag tror inte risken är stor att det sker på en vecka om poolen är täckt större delen av tiden. Skulle det ske så är det ju bara att klorera bort det. Det finns ju även risk att bakterier börjar växa. Det är inte heller möjligt att förutse. Troligen minimal risk vid måttliga temperaturer.

Det kan gå att blanda klorgranulat (pulver) i varmt vatten och försöka få det att lösa sig så bra som möjligt genom att röra om och sedan sprida ut det över poolens yta. Det är dock svårt att få klorgranulatet att lösa sig ordentligt i vattnet och troligen kommer det att ligga en del klorgranulat på poolens botten med risk för blekning av linern.

Invänta gärna fler åsikter.  <hmm>
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad JoelKil

  • Expert
  • *****
  • Stad/land: Sthlm
  • Antal inlägg: 245
  • Total likes: 0
  • Kön: Man
  • Jobbar som poolmontör
    • Visa profil
SV: När kan vi börja bada?
« Svar #2 skrivet: juli 15, 2013, 20:31:00:00 »
Klart det går att bada. Vi badar väl alla i sjöar, inte sant? Men gör som TommyC säger, klorera i en hink (klorgranulat) varmt vatten och lös upp det. pytsa ut det över ytan och rör om med typ håven eller något. Täck sedan poolen så mycket ni kan.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag