CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Adovski

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / SV: Lyfco Splash 35
« skrivet: juni 30, 2021, 16:10:11:11  »
Vi har 4,7 kubik pool (3 mdiameter, 70 djup), kör filterpump från bestway utan by-pass. Om jag förstårr det hela rätt använder man by-pass för att sänka flödet genom värmepumpen (så det ska hinna värmas upp när det passerar värmepumpen?) Men vårt system funkar fint  vilket jag tolkar att filterpumpen har ett flöde som passar värmepumpen.

Röd lampa ska lysa, indikerar att värmaren värmer.

2
Uppvärmning / SV: Lyfco Splash 35
« skrivet: juni 09, 2021, 08:42:24:24  »
Hej,

Vi är nöjda. VP jobbar ihop med en enkel filterpump (Flowclear), utan bypass. Dock har vi bara 4,7 kubik vatten att värma. Har lyckats få upp den i 32grader senaste veckan, men då har det ju också varit gynnsamma förhållanden (samt duk under och täcke på)

Är ju bara amatör, men spontant känns din pool lite stor för denna pump. Beror ju såklart på hur varmt du vill ha i poolen. Den har rekommenderat flöde på 1,3 kubik i timmen (vi har nog cirka runt 1 kubik i timmen pga filterpumpen), så tar ju för dig 8,5 timme att byta ut vattnet en gång.

3
Uppvärmning / SV: Lyfco Splash 35
« skrivet: juni 01, 2021, 18:05:29:29  »
Härligt, nu är vi igång också. Hur lång tid tog det för dig att  nå måltemp och vad började du på? Började på 13 grader igår morse och har nu, 1,5 dygn senare 23, pumpen har gått konstant (inte noterat att den defrostat heller...) och poolen är på 4,7 kubik. Det är väl ändå godkänt?

4
Uppvärmning / SV: Lyfco Splash 35
« skrivet: maj 20, 2021, 15:02:19:19  »
@Morganpoolare: Efter att ha pratat med svågern som är hyfsat kunnig på området verkar det som att man behöver ha en cirkulationspump mellan poolen och värmepumpen. (samt filter) Vi köpte poolen via Outl1 och då ingock det en filterpump som jag tror fyller det syftet.

@Jari: Har du kopplat in hela systemet och konstaterat att vattnet inte värms? Eller är det mer att lampan inte borde lysa rött öht? Jag kontaktade kundtjänst, och de menade att det krävs elektriker för att installera denna produkt. Men där är ju risken att personen i kundtjänst vet exakt 0 om produkten och bara läser utifrån manualen.

Verkar ju som att tillverkaren (?) Arc E Commerce länkar till Outl1, så för att få tag på tillverkaren tänkte jag kolla med Bygghemma som äger Outl1. Lär väl inte ge nåt men tänkte testa.

5
Uppvärmning / SV: Lyfco Splash 35
« skrivet: maj 18, 2021, 21:59:10:10  »
Hej,

Nej tyvärr dålig framdrift... Har du lyckats ta dig förbi elektronik-stegen, som jag förstod det behöver man öppna upp enheten och göra vissa kopplingar?


/Andreas

6
Uppvärmning / Lyfco Splash 35
« skrivet: maj 10, 2021, 21:24:04:04  »
Nu har jag gått i fällan och eventuellt gått i fällan och köpt det sämsta som finns på marknaden. (Dock ska den användas för ungarnas pool på 3 m i diameter...) MEN nu är det som det är, och här sitter jag med en 25 kilos klump som ska vara "plug and play", men som enligt manuelen kräver en "qualified engineer" (inte jag).

Är det någon här som själv har erfarenhet av denna produkt, eller som kunna guida mig i installationen? Kanske är det inte så svårt som den väldigt bristfälliga manualen tyder på?

Exempel på områden som skapar förvirring för mig: (Utdrag från "Running test") d Emptying all air within pipes and water tank, press "on-off" button on control panel to run the unit at setting temperature". Vad menas med det?

Om man inte har erfarenhet av just denna modell kanske det finns en viss logik i installation (do's and dont's) som alltid gäller vid installation av värmepump?

Jag tackar på förhand och håller tummar å tår att någon vänlig själ kan hjälpa mig!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag