CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - sauk1

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Saltsyran går åt snabbt!
« skrivet: september 15, 2020, 22:59:33:33  »
Har konsulterat butiken men ville kolla med alla experter här om ni kan komma fram till vad som är problemet, om det är ett problem.

Jag har en nybyggd nystartad pool som varit igång 4-5 veckor. Jag har en control station som startades efter första veckan då värdena verkade ok.

Sen dess har ca 18 l natriumhypoklorit gått åt, men hela ca 37 l 10% saltsyra. Av vad jag läst och hört är det extremt.

Siktar på fritt klor 1.0.
Ph ligger stabilt på 7.3
Alka hamnade de tre senaste mätningarna olika dagar på 85, 95, 75 (har testat mycket då Pahlens autocheck har en felmarginal på +-50!)

Jag fattar inte varför det blir så här. Butiken har hittills bara sagt att jag ska tänka på alkaliniteten, men mina värden är väl inte helt fel?

Det som jag tycker är lite konstigt är att jag kan kalibrera en vecka på klor 1.0 och mitt redoxvärde ligger sen stabilt på omkring 734. Om jag mäter igen efter några dagar en vecka så kan kloret hamna på 0.5-0.7 och jag får göra ny offset på värdet. Har jag fel på en elektrod eller i control station?

Fattar om det är svårt att svara på en sån här fråga...

2
Pooltäckningar / Pooltak med kortaste sektionen
« skrivet: oktober 25, 2019, 12:44:05:05  »
Hej,
Av utrymmesskäl skulle jag gärna ha ett pooltak där det avtaget/rullat åt sidan tar så lite bredd som möjligt. Jag vill också helst att det bara kräver skena på en sida. Någon som kan tipsa om något de tycker verkar som ett bra val?

3
Markpooler. / Poolplanering - råd om markarbeten
« skrivet: september 15, 2019, 23:00:08:08  »
Hej,

Ny här och har sökt en del. Förvånas över alla trevliga kostnadskalkyler som ni har i era inlägg. Själv verkar jag ha höga krav på poolen, eftersom det inte verkar spela roll om vi tar Folkpools träpool eller en thermopool av annat fabrikat, landar ändå på 275-400 tkr för allt till en uppvärmd 3x8 m markpool med pooltak.  ;D

Till saken. Nu har två markföretag lämnat offert/kostnadsuppskattning, det ena bolaget har inte ens varit här. Båda säger 175 tkr ex moms inkl tippavgifter m.m. men exkl "material och UE 15%". Då ska tilläggas att det är max 10 min till närmaste tipp, men visst, tomten är ganska liten och efterfyllningen blir knepigare, eftersom man inte kommer åt från långsidorna.

Är detta rimligt eller bör jag leta vidare? Det deprimerande är att de är två samstämmiga och det är ganska svårt att hitta rekommenderade bolag/såna man vet något om ifall de är bra.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag