Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tobbe78

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Råd inför poolbygge
« skrivet: mars 28, 2021, 11:33:29:29  »
Byggde pool 6,0 x 3,5m förra året. Murad i lecablock och byggdes av lokala murare som hade byggt ca 10st leca-pooler. Man har ju byggt pooler i leca i årtionden så det är ju en trygg och beprövad metod.

Vi valde att gjuta en ram på ca 5cm hög ovanpå sista raden med lecablock. Dels för att få djupet till 1,50m men även för att öka hållfastheten.

Putsa utsida och insida. Lägg utvändigt cellplast isolering om du vill. Platonmatta runt om. Fyll upp med grus. Vi struntade i cellplastisolering. Kanske dumt men tänker att det är bra att det läcker ut lite värme för att hålla fukten borta. Nästan all värme stiger ju ändå.

Vi murade även trapp i ena hörnet och avsats/bänk längs större delen av ena långsidan. Platssvetsad liner. Kostar så klart mycket mer än en färdig liner men vi är otroligt nöjda med den lösningen.

2
Markpooler. / SV: Hjälp en blivande(?) poolägare att bli lite klokare.
« skrivet: februari 21, 2021, 18:57:16:16  »
Byggde pool förra året. Som sagt en djungel men blev till sist en pool byggd med Leca-block och gjuten platta. Blev så för att vi bor 7 mil från större stad så valde en lokal byggfirma som byggt ca 10 Leca-pooler under ungefär lika många år.

Vi ville först ha saltklorinator men valde bort det för att spara pengar.

Poolen har murad trappa och avsats så blev platssvetsad liner. Gick på 85-tusen. Hade fått offert och beställt platssvetsad liner för 65-tusen först men han dök aldrig upp så fick leta upp en ny panik och locka med extra betalt.

Poolen värms upp av husets bergvärmepump. Det ångrar vi inte! Billig uppvärmning och tyst runt poolen. (Vi bygge huset ett år tidigare så allt var dimensionerad och förberett för pool. Tror det är krångligt att få till bra i efterhand.)

Poolrobot var jag intresserad av men efter ett år som poolägare kommer jag aldrig köpa robot. Tar bara 15min/vecka att rengöra poolen. Kopplar slang till bräddavloppet och munstycke i andra ändan.

Jag tror på pool som är byggt av något beprövat och av firma som man hat förtroende för.

Ångrar verkligen inte att vi byggde pool!

3
Uppvärmning / SV: Flispanna, värmeväxlare men dålig temp
« skrivet: augusti 09, 2020, 20:04:11:11  »
Hur långa är slangarna mellan poolen och värmeväxlaren? Är de isolerade? Kanske försvinner värme på vägen mellan vvx och pool?

4
Teknik / SV: Har jag tänkt rätt här?
« skrivet: juni 13, 2020, 20:39:11:11  »
Tack Erik för input,

Skönt att jag iaf tänkte rätt. Försökte klämma ihop allt för att spara plats, men får väl offra lite plats i förmån för bättre flöde.  O0
Då borde bifogad bild funka på samma sätt, fast bättre än tidigare version?

Mest viktigt att hålla ner antalet böjar på sugsidan pumpen. Din andra skiss såg bättre ut. Kanske självklart men bypass-ventilen ska vara stängd när värmeväxlaren är inkopplad. Är alla ventiler öppna kommer det mesta av flödet gå genom bypassen istället för till värmeväxlaren.

5
Teknik / SV: Saker spricker, vad är detta?
« skrivet: juni 13, 2020, 20:32:03:03  »
Skulle tro pumpen pumpar mot stängd ventil, nästan stängd ventil alt kraftigt reducerad dimension (något har kloggat igen) vilket ökar trycket så rören läcker.

Prova koppla loss en sektion i taget och kontrollera visuellt att det är fritt flöde.

Ja, ser ut att vara en elvärmare och den större pumpen är troligen motströmsanläggningen (om du har en sådan).

6
Teknik / SV: Dåligt flöde i poolen efter inkoppling av solvärmare.
« skrivet: juni 13, 2020, 20:19:25:25  »
Blir för stort tryckfall. Det enda du kan göra är att minska längden på pem-slangen. 200m är extremt långt. Öka dimensionen och minska antalet böjar fungerar i teorin också men tror inte det är praktiskt genomförbart. Köpa en riktig solfångare istället för lång slang fungerar också.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan