VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Annie

Sidor: [1]
1
Pooltäckningar / Mekaniskt poolskydd med utväxling?
« skrivet: juli 02, 2007, 13:44:37:37  »
Hej!

Har nu haft vår pool i två säsonger, 4x7 m från Svenska poolfabriken. Vi är mycket nöjda men upplever att det är svårt, om inte omöjligt att ensam få av och på vårt standardpoolöverdrag i samband med bad.

Tycker också att det försvårar  :-\ spontana bad då poolöverdraget är så bökigt att få på. Har provat på en variant av Fias lösning, vilket har gjort det betydligt mycket enklare men vi funderar nu i banor av att köpa ett mekaniskt poolskydd med utväxling. Undrar därför om det finns någon som har provat på både standardpoolöverdraget och det mekaniska och hur ni uppfattar skillnaden? Har tittat på Sv.poolfabrikens mekaniska överdrag men tycker att det är väl så dyrt. Undrar därför om det finns någon som kan tipsa om ett likvärdigt eller bättre poolskydd till ett lägre pris (måste vara barnsäkert då vi har barn själva och i närheten och inget staket runt poolen som skyddar för "ofrivilliga bad").

Tack på förhand!

Annie   

2
Markpooler. / Luft i inloppen?
« skrivet: maj 13, 2006, 17:52:19:19  »
Hej!

Nu när vi startade upp poolen efter vintern har vi upptäckt att det kommer ganska mycket luft, givetvis tillsammans med vatten som pumpas runt, ur inloppen.

Finns det någon som har någon teori över vad det kan bero på? Ställ gärna följdfrågor om ni inte förstår hur jag menar då jag inte är speciellt tekniskt kunnig och därför har svårt att förklara det på annat vis.

Mvh//Annie     

3
Uppvärmning / Erfarenheter med poolvärmepump
« skrivet: april 27, 2005, 13:32:56:56  »
Hej!

Nu frågar jag igen om det finns någon i forumet som har erfarenhet av poolvärmepumpar, dvs värmepumpar som man kan köpa direkt från de flesta poolleverantörer.

Är de lika effektiva som utlovas, är de enkla att installera, priser o.s.v. ??? Vore kul om någon kunde dela med sig av sina erfarenheter.

Vi har direktverkande el så vår tanke är helt enkelt att kunna värma upp poolen rejält utan en allt för häftig elräkning.

Mvh

Annie

4
Uppvärmning / Värmepump?
« skrivet: april 05, 2005, 12:35:21:21  »
 :)

Hej!

Min man och jag har kommit ganska långt i våra poolplaner men det finns fortfarande många frågor vi funderar över. Bland annat uppvärmning och kostnader i samband med detta.

Ser att det finns en kostnadskalkyl för uppvärmning och kemikalier i forumet. Då vi bor i Norrbotten närmare bestämt Piteå undrar jag dock om det finns någon i Poolforum som bor i dessa trakter och har erfarenheter av uppvärmningskostnader i vårt klimat?

Vi har funderat på en 4 x 8 meter från Svenska poolfabriken. Vi har också planer på att investera i en värmepump för att hålla nede uppvärmningskostnaderna. Förhoppningsvis en investering som lönar sig på sikt. Finns det någon som har erfarenheter av poolvärmepumpar, märke, pris, effekt o.s.v. Är de besvärliga att installera och ger de den effekt som utlovas av säljarna?

Vill avslutningsvis tacka för alla kloka och intressanta inlägg. Vi blir verkligen sugna på att bli poolägare efter att ha läst och sett era bilder.

Med vänliga hälsningar

Annie      

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan