VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Tjälldén-pool 8x4 i Spånga  (läst 5345 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad jandjpool

  • J & J Pool
  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 10
  • Total likes: 8
  • Pool javisst!
    • Visa profil
SV: Tjälldén-pool 8x4 i Spånga
« Svar #10 skrivet: december 23, 2021, 14:43:52:52 »
Förra veckan gjöts bottenplattan!

Det var bra tajming med plusgraderna. Veckan innan var det nedåt -18°. Men för att bättra på förutsättningarna ytterligare hade vi täckt allt med ett ”tält” av presenning som vi värmde upp med värmefläktar. Mycket för att vi ville få bort, eller iaf minimera, mängden tjäle under makadammen. Vi fick faktiskt fylla på lite makadam på en plätt där det sjunkit ihop, så metoden verkade fungera.

Bygget av formen tog helt klart mer tid än väntat! Vi började efter lämning på morgonen och allt var najat och klart först sent på kvällen. Det mesta gjordes av en person och vi var två på  endast vissa moment, som att mäta och få allt rakt, lägga ut armeringsnäten och att naja fast järnen. Det går säkert att spara en del tid om man kan dela cellplasten på ett effektivare sätt. Fogsvans funkade och det blev rakt, men kändes väldigt segt. Ett tips till er andra som ska bygga är också att inte lägga ut alla armeringsnät på en gång, för det gjorde det väldigt svårt att få in distanserna på mitten där alla nät överlappade varandra.

Vibbfri betong var tydligen inte att rekommendera den här tiden på året, så det blev ”vanlig” vinterbetong som slipades efteråt. Gjutningen och betongarbetet lejde vi bort. Skönt att veta att det görs av proffs!
Bara att räta upp de 35 armeringsjärnen tog oss ca en timme för en person.

Det känns iaf väldigt bra nu att ha plattan gjuten! Så nu tar vi julpaus med poolbygget, så får vi se när vi kan komma igång igen och sätta upp väggarna.
Bygger en 8x4 Tjälldén-pool som ska vara badklar till sommaren 2022

Poolgiganten

Utloggad jandjpool

  • J & J Pool
  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 10
  • Total likes: 8
  • Pool javisst!
    • Visa profil
SV: Tjälldén-pool 8x4 i Spånga
« Svar #11 skrivet: mars 14, 2022, 21:15:36:36 »
Här har det hänt en hel del sen sist!

I mitten av januari var det väldigt milt så vi passade på att skumma fast väggblocken, vilket gick rätt smidigt. Det var klart under en helg, nog inte ens en hel arbetsdag i effektiv tid.
För att smidigare kunna röra oss i och ur poolen vid gjutningen avvaktade vi med att sätta dit det sista blocket.

Sen har vi gjutit färdigt väggarna och krönbalken också, och såklart satt dit det sista blocket först. 107 st 25 kg-säckar grovbetong har gått åt!  :P När vi blandade betongen med sån elvisp kändes det som ett evighetsprojekt då man fick kämpa för att hinna upp till sex säckar i timmen, men med betongblandare gick det bra mycket smidigare - ungefär dubbla hastigheten. Iom. gjutningen av krönbalken fäste vi bräddavloppen och Tjälldén hade lämpligt nog nyss publicerat en tydlig video på youtube över hur man går till väga, så det gick smidigt.

Lamphusen har vi också fäst och hittills har det gått åt totalt nio flaskor fogskum, men då har vi fortfarande trappen kvar att skumma fast.

Nästa steg blir förhoppningsvis återfyllnad i närtid  :)
Bygger en 8x4 Tjälldén-pool som ska vara badklar till sommaren 2022

Utloggad jandjpool

  • J & J Pool
  • Nybörjare
  • *
  • Antal inlägg: 10
  • Total likes: 8
  • Pool javisst!
    • Visa profil
SV: Tjälldén-pool 8x4 i Spångad
« Svar #12 skrivet: april 25, 2022, 21:44:17:17 »
Trappen är på plats och gjuten, poolen är återfylld, skarvarna och trappen har putsats, elektrikern har varit här och fixat det som behövs, och vi har börjat koppla slangarna utvändigt  :)

Till putsningen av skarvarna använde vi först inte det putsbruk Tjälldén nämner i monteringsanvisningarna (Combitherm A) utan något annat putsbruk från combimix, som kostade en fjärdedel av priset. Vi vet inte om det var kvaliteten på bruket eller att det var rätt kalla nätter då vi putsade men det sprack och svällde nedtill på de flesta skarvar så att vi behövde putsa om den nedre decimetern på skarvarna. I trappen gick det bättre med samma bruk, men när det var dags för nedersta trappsteget köpte vi Combitherm A istället och fixade till skarvarna också.
En och en halv vecka senare ser allt fortfarande bra ut iaf.

Vi har även tagit bort cellplasten på utsidan av krönbalken för att sätta dit bärlinorna till trädäcket. Istället för att köra med maskiner som de flesta andra verkar köra på använde vi först en huggmejsel för att knacka hål i betongen på blocken runt hela poolen. Sen tog vi en gammal hederlig fogsvans och sågade i det spåret och slutligen en lång smal kniv för att skära mellan betong och cellplast. Gick smidigare än det låter  :) och allt var klart på nån timme.

Nu fortsätter vi med kopplandet av slangarna och hoppas på att det blir varmare igen så att vi kan få dit linern  :D
Bygger en 8x4 Tjälldén-pool som ska vara badklar till sommaren 2022

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan