CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erik N

Sidor: 1 ... 295 [296] 297 298
2951
Markpooler. / Mura trappa i hörn på pool?
« skrivet: maj 20, 2011, 23:03:55:55  »
Vi håller på att bygga pool, se länk i signaturen. Jag har beställt betong till väggarna, de kommer nu på onsdag den 25:e maj. När det är klart så ska jag mura en trappa i ena hörnet. Men jag är väldigt osäker på steghöjd och stegdjup, samt hur många steg man behöver. Den behöver ju inte gå ända ner till botten, det är ju bara innan man fyllt med vatten som det behövs. Vad rekommenderar ni?

Min tanke är att mura den med leca block och sedan putsa den så att den blir slät.

Ovanpå muren ska en bräda fästas, som liner viks upp på innan den fästs. Sedan kommer vi att skaffa en stensarg. Dessa två blir tillsammans ca 10 cm. Sedan kommer vattnet vara ca 10 cm under gjuten kant, dvs ca 15 cm under stensargen. Om man har första trappsteget ca 10 cm under vattennivån så blir det första steget ca 30 cm. Är det OK?


2952
Byggtrådar / SV: 8x4 Thermopool
« skrivet: maj 16, 2011, 22:42:11:11  »
Drog iväg så fort det slutat regna och köpte virke, jag har byggt en ram längst ner nu med 45/95-reglar. Sedan ska jag köpa några billiga plywoodskivor och sätta upp ovanför ramen och stötta mot. Sedan börjar vi nog fylla lite (20-30 cm) på utsidan så vi får mottryck där också, innanför fyllningen ska jag sätta pordränskivor.

2953
Bemötandet har det inte varit något fel på, bara brister i informationen. Dessutom verkar de lätt stressade nu, verkar vara boom i poolbyggande. Man jag har kommit på hur jag ska göra, jag ska borra hål med halva i varje och sedan köra fogskum i alla. De som är sneda håller jag ihop med en tving under tiden det stelnar.

2954
Hmph, missade att det fanns släta toppblock. Dessutom sa de ingenting om det på Poolstore. Då hade man dessutom sluppit två timmars skärande och ett skärsår på tummen för att jag fick kapa bort plopparna. Nu är det för sent för det toppblocket, allt är ihoplimmat. Rackarns att jag inte läste mer här under tiden man höll på att montera legoblocken.

Jag får nog köra utan. Hoppas att den här frågan hjälper någon annan som ska bygga pool.

2955
Vad är det för pryttlar du satt dit i varje skarv längst upp? Det skulle jag också vilja ha för att hålla den raden rak i ovankant.

2956
Byggtrådar / SV: 8x4 Thermopool
« skrivet: maj 15, 2011, 13:19:06:06  »
Jösses amalia. Jag som trodde att det var lugnt att gjuta. Jag kommer idag att inhandla diverse bräder så att jag kan stötta åt alla möjliga håll. Jag ska göra motsvarande gjutning snart, tänkte beställa betong i morgon. Jag limmade alla mina block med celplastlim, men jag tror inte att det hjälper om själva blocken spricker.

2957
Det gav sig ganska ordentligt det där med monteringen bara man hade grejorna hemma. En sak kan jag säga, själva Thermomuren (Dorocell/Jackon) är inte speciellt dyr, det är allt det där andra som kostar.

Gör härmed en större uppdatering av min tråd.

Vi göt plattan i mitten på oktober. Den 23:e oktober såg det ut så här.



Eftersom jag har två sportande tjejer (målvakter innebandy) där jag dels är tränare i ena laget, dels måste skjutsa den andra rätt mycket då målvaktsutrustning är krångligt att åka med kommunalt så är man hemma rätt sällan. Därför blev vintertäckning av gropen bara en tanke.

Sista mars hade vi fortfarande ca 3 dm tjock is ovanpå plattan...



Ni ser att isen är upp till kanten på pumpgropen. Ytterligare ett par veckor senare så står vi och hackar bort det som är kvar av isen, ca 1 dm tjock, vi orkar inte vänta på att sol och värme ska göra jobbet.

Isen/vattnet gjorde en del sattyg med vår dränering, men jag har kollat och rören ligger där de ska, det är bara själva blocken som gått sönder. Vi ska lägga duk över och sedan fylla ovanpå efter gjutningen.



Här gör vi en testutställning av blocken innan vi börjar ordentligt.



När man börjar på tredje nivån så går det inte längre att bara kliva över. Då får man ställa upp en stege som man kan klättra över på.



Belysningen gjorde jag hål för, sedan karvade jag ut så att de var kant i kant med ytan, den delen limmade jag fast med cellplastlim. När limmet torkat så körde jag med formskum från andra hållet. Betongkrokarna böjde jag utåt lite, jag tycker det känns säkrare än att bara ha dem rakt bakåt.





Jag tänkte att de stående armeringsjärnen sticker jag dit de yttre först innan betongen kommer. De andra ska jag ha för att få bort luftfickor, det står i monteringsanvisningen att man ska sätta dit de stående vid gjutningen så att man jobbar bort luftfickor. Man ska absolut inte använda stavvibrator.



Efter gjutningen ska jag mura en trappa invändigt samt montera en toppbräda innan han kommer och lägger duk. Är det någon som har murat en sån trappa som kan komma med tips? Har tänkt mig att första trappsteget kommer ca 30 cm under den framtida stenkanten, alltså ca 20 cm under kant på gjutformen vilket borde bli ca 10 cm under vattennivån.
Men vad är lagom stegdjup och steghöjd?
Bra sätt att bygga den i? Lecablock?

Trappan ska vara i hörnet på bilden.


2958
Byggtrådar / SV: Thermopool från Poolstore
« skrivet: maj 15, 2011, 12:21:04:04  »
Här går det undan. Jag började med vår pool förra året, är nästan klar med formbygget. Ska nog beställa betong i morgon. Hur satte du fast stöttorna i betonggolvet?

2959
Japp, våren närmar sig och familjens tjat om att se till att ha grejor hemma så att vi kan starta så fort isen på plattan har smält.

1. Har bestämt mig för att det blir något slags isolerblock och gjuta med betong i mitten. Velar dock mer och mer åt att det kommer bli 155 djup pool, dels av vad många skriver här, dels för att då slipper man en skarv i linern.

2. Kommer att anlita Stockholms Pool & Bygg för liner på plats.

3. Tror att två st belysningar räcker. Är helt inne på att köra Pahlens LED, men är osäker som sjutton på hur man ska montera baljan så att den sitter säkert i frigoliten. Har ni tips på hur man ska få fast den?

2960
Byggtrådar / SV: Familjen Nymans poolbygge 4x8m 180 djup, trappa i ena hörnet
« skrivet: oktober 16, 2010, 09:06:47:47  »
När du nämner dränering så ser jag att det är en del som jag har missat att dokumentera. Hade jag vetat innan att dränklossen bara hade sidoutlopp på en sida (hörnbitarna) så hade jag placerat pumpgropen i andra hörnet. Nu blev jag tvungen att gå ut med slangen från dränklossen rakt ut i marken för att sedan ha en Y-koppling för att gå snett tillbaka och in i ett hål på sidan av pumpgropsröret. Där gjorde jag en tavla förresten, det blev två hål då det första är alldeles för långt ner. Har bara täckt med duk, jag hoppas att det håller alla år det ska vara där. Kanske försöker plasta igen det hålet någon torr sommar, men just nu kommer det vatten i det nedre hålet hela tiden.

Kanske lägger i mer makadam i pumpgropen så att vippan jobbar högre upp och då kommer det stå vatten upp till det nedre hålet så att det inte blir tryck på duken.

Sidor: 1 ... 295 [296] 297 298
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag