VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erik N

Sidor: 1 [2] 3 ... 298
11
Teknik / SV: Welldana Sandfilter läcker vid "kragen"
« skrivet: september 28, 2022, 11:48:33:33  »
Det förutsätter att du har ventiler så att du kan stänga av beroende på om du är över eller under vattenlinjen så att det inte läcker ut vatten. Du borde kunna göra det själv. Mitt filter ser lite annorlunda ut, jag har som en stor "mutter" man skruvar fast ventilen med, du har två överfallsbyglar.

12
Teknik / SV: Welldana Sandfilter läcker vid "kragen"
« skrivet: september 27, 2022, 15:44:41:41  »
Låter ju sannolikt att det är sand från filtret du fått i ventilen. Du kan ju prova att vrida ventilen till olika lägen och köra pumpen ett antal sekunder mellan för att se om du får bort sanden, men mest troligt är att du får plocka isär ventilen.

13
Uppvärmning / SV: Timer på cirkulationspump med dagens elpriser
« skrivet: september 05, 2022, 11:36:39:39  »
I vårt paket för poolen ingick en liten "central" med brytare och timer för cirkulationspumpen. Vi har kört i drygt 10 år nu på ung. samma sätt. Från 7:30 går pumpen i halvtimmesintervall fram till kl 20:00. Förutom det har jag satt dit en trådlös brytare så vi kan starta pumpen manuellt och då går den i tre timmar innan den går in på standard timer. Under åren har vi ändrat lite, mitt på dagen kör vi tre timmar i sträck, och sedan har vi att den går en halvtimme på natten. Den sista skulle vi egentligen ta bort sommartid, den har tillkommit som frostskydd så att vattnet inte står stilla vår och höst i pump och filter om det skulle bli minusgrader på natten. Har drabbats en gång av att filterventilen frusit sönder.

14
Markpooler. / SV: Linerbyte södra Halland
« skrivet: augusti 30, 2022, 22:45:47:47  »
Håller inte med i detalj allt han skriver, men huvudparten täcker in din fråga.

https://www.poolmicke.se/bygga-pool/poolbekladnad/liner/#liner-olika-typer

15
Markpooler. / SV: Linerbyte södra Halland
« skrivet: augusti 26, 2022, 18:07:52:52  »
Svetsad på fabrik (påse) eller på plats?

16
Vatten och kemi / SV: Astral poolklorinator som strular !
« skrivet: augusti 17, 2022, 22:05:46:46  »
Jag har en liknande. Du har helt rätt i dina antaganden. "Sugröret" ska leda en del av vattnet förbi klorpuckarna som löses upp långsamt och leds ut i vattnet igen.

Vad har du för klorpuckar?

17
Vatten och kemi / SV: Gul rand på linern
« skrivet: augusti 17, 2022, 22:01:57:57  »
När vi byggde poolen för över 10 år sedan (jösses vad tiden går) bodde båda döttrarna hemma och det badades flitigt i poolen. För några år sedan köpte vi hus på Gotland och då vi spenderar rätt mycket tid där så badas det inte så vansinnigt mycket just nu. Och döttrarna har flyttat hemifrån, men vi har även förärats ett par barnbarn, de är och hälsar på ibland men vi bor på södra sidan av Sthlm och de på norra, så de kommer inte så ofta och hälsar på.

18
Vatten och kemi / SV: Gul rand på linern
« skrivet: augusti 17, 2022, 21:45:28:28  »

Men utan att testat tror jag det går att konservera en liner på ett enkelt sätt med en billig kemikalie? Blir mindre känslig för kemin eller temperatur då. Alltså håller längre.

Hur många tillverkare är intresserad av en sån lösning? Enligt mig ingen.

Jag kanske hade tur, men min liner ser likadan ut som när den monterades 2011. Har tagit fram en bit som ligger i garaget för att ha tillhands om vi skulle behöva reparera och haft ner den i poolen för att jämföra. Och jag kan inte se någon skillnad. Hittills är jag helnöjd, bygger jag ny pool kommer jag nog ha likadan liner igen, i övrigt kanske lite annorlunda (kanske Tjälden) men definitivt platssvetsad liner. Kanske försöker mig på det själv.

19
Vatten och kemi / SV: Minimaster - strunta i alkalinitet?
« skrivet: augusti 09, 2022, 12:59:28:28  »
Så länge pH är stabilt skulle jag strunta i Alkan. Möjligtvis att Roger kan komma med en kemisk förklaring till att den skulle vara viktig, men vad jag kommer ihåg ska den vara viktig för att slippa pH-jojo, men i.o.m. att ni har automatik är den risken liten.

20
Ovanmarkspooler / SV: Goda råd av erfarna poolbyggare!
« skrivet: augusti 04, 2022, 08:21:07:07  »
Vad gäller robot så är nog det att man har tak som gör stora skillnaden. Jag dammsuger kanske 3-4 ggr per säsong. Jag tycker att det är mindre besvärligt än att stoppa i en robot men som sagt det är olika från person till person.

Saltklorinator kräver i princip plast i inlopp m.m. då saltvatten i de temperaturerna man vill ha är aggresivt. JE på forumet skrev en lång utläggning om rostfritt stål, som egentligen är rosttrögt. De rostfria produkter som finns på marknaden idag är inte tillräckligt rosttröga för saltvatten. Dock, det kan hålla, men får man en repa eller att det börjar rosta så går det ganska fort.

Salt är ju NaCl, och vad som görs är att man bryter isär Natrium och Klor så att man får klor som dödar grejorna i vattnet. Efter ett tag binder de ihop sig igen till salt.

I övrigt är det antingen manuellt görande med klorpuckar eller automatik med flytande klor (Natriumhypoklorit, typ som Klorin) som i sig är pH-höjande, och därför har man också flytande syra som sänker pH.

I mitt fall har jag en automat där jag kan stoppa många klorpuckar i. och så kommer lite vatten i taget så att de upplöses långsamt. Jag har gått över till puckar av Kalciumhypoklorit för att inte öka på mängden Cyanursyra (kan bli för mycket) som binder klor och skyddar det mot UV-strålning, men det löser upp sig lättare så jag har fått problem i min burk att de kläggar ihop. Ska kolla igenom det senare, men just nu kör jag som många andra med en puck i bräddavloppet.

Sidor: 1 [2] 3 ... 298
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag