CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - joyride

Sidor: 1 [2] 3 ... 17
11
Byggtrådar / SV: 4,5 meters rund plåtpool från Poolkungen
« skrivet: juli 30, 2022, 19:03:41:41  »
Grejer som jag aldrig gjort förut skrämmer mig lite. Kanske inte så konstigt egentligen… Men jag har dragit på poolsargen hela sommaren. Har haft svårt att landa vilket fix jag ska använda och fog har jag inte ens börjat tänka på, men idag så tog jag ett första steg. Eftersom det är trall runt hälften av poolen behöver jag något stumt att fixera stenarna mot. Valet föll på trossbottenskiva i något cementmaterial. Skruvat den i trallen med rostfri skruv så drar jag fix på skivan. Lär väl sitta som fan  >rulla<
Sargen är i betong så det var ganska lätt att kapa till passbitar och ta ur för skimmern.

Ölandsstenen runt resten av poolen blev väl hög på sina ställen. Vinkelslipen fick jobba för att ta ner höjderna. Ett provisoriskt skydd för damm byggdes av lite masonit.

Ingen vettig bygghandel var öppen idag så får fixera dem på måndag. Kanske går att foga med samma dyra material men andra tips mottages tacksamt.

12
Markpooler. / SV: Vad är normal dunstning? Jag felsöker och vill utesluta
« skrivet: juli 06, 2022, 12:04:51:51  »
Jag har precis tagit ett mått för att kolla samma sak, även om ungarnas bombande är en stor ”felkälla” om en vill isolera dunstningen.  >rulla<
Har också RIB och öppet några timmar om dagen. Tycker det drar iväg rätt mycket men som sagt, en hel del är nog kopplat till andra faktorer.

13
Markpooler. / SV: Hur ser en liner med snap in list ut?
« skrivet: juli 02, 2022, 09:55:18:18  »
Ja det är en liten profil i ytterkanten som ska häktas fast i listen.
Sjukt tråkigt om ni fått fel.

14
Byggtrådar / SV: 4,5 meters rund plåtpool från Poolkungen
« skrivet: juli 02, 2022, 09:52:05:05  »
Slutfixet närmar sig sin ände. Plåtslagaren har varit här för att täcka stödmuren, jag håller på med att skapa lite rumskänsla i det 20m långa planket. Igår var elektrikern här för att koppla in poollampan och armaturerna på planket.
Förutom två trappsteg som ska få ölandssten på sig så är det bara stensargen som ska på plats.

15
Byggtrådar / SV: Rund pool 5,5m - första poolprojektet
« skrivet: juni 21, 2022, 15:04:23:23  »
Är det av ekonomiska eller slitageskäl som ni kör i intervaller? Jag har på min hela tiden  <dontkn>

16
Markpooler. / SV: Motstånd i filtret efter bara några dagar
« skrivet: juni 21, 2022, 10:45:53:53  »
Men i grunden kanske det är jag som överdriver, en backpolning var 4-5 dag kanske behövs ibland? Känner mest att det är konstigt att det täpper till så mycket att värmepumpen visar felkod för bristande flöde.

Slangarna har ju ändå sån dimension så sånt som kommit in borde kunna komma ut, känns som att jag testar filterkuddarna som du föreslår Rickard innan jag börjar öppna filtret.

17
Markpooler. / SV: Motstånd i filtret efter bara några dagar
« skrivet: juni 20, 2022, 18:51:00:00  »
Sorry, jag var otydlig.
Jag backspolar till vattnet i glasröret ser klart ut och kollar även i utspolningsslangen så det med ögat syns att vattnet är klart.
Jag kör därefter rinse i 10-15 sek.
Filterkorgarna i skimmern och i pumpen är tomma.
Trycket sjunker från rött till grönt men jag upplever det alltså som att det blir för högt tryck igen alltför snabbt. Tyvärr har jag ingen exakt siffra utan bara en känsla.

Ska hålla mer exakt koll på nu hur lång tid det tar innan trycket ökat igen.

18
Markpooler. / Motstånd i filtret efter bara några dagar
« skrivet: juni 19, 2022, 23:11:48:48  »
Hello!
Tycker att effekten från backspolning av mitt sandfilter (50 kg sand) avtar för snabbt. Efter bara några dagar är trycket uppe på rött och jag får inte tillräckligt flöde genom värmepumpen.

Vi badar en del men det är inte direkt något skräp som kommer i poolen nu. Det jag funderar på är att vi hade rätt svåra algangrepp när vi startade upp för någon månad sedan, kan det vara ”guck” från det som inte åker ur med backspolningarna och som efter några dagar täpper till igen? Jag har inte öppnat filtret efter vintern och det är samma sand som förra säsongen.

När trycket är ok så filtrerar det bra, ok vattenvärden och klart och fint i poolen.

Funderar på att stänga av systemet och öppna filtret men det är såklart lite meck. Är det ovanpå sandytan som det som eventuellt stoppar upp bör finnas (så att jag bara behöver ta av locket) eller är det en större operation?

19
Byggtrådar / SV: 4,5 meters rund plåtpool från Poolkungen
« skrivet: maj 03, 2022, 16:03:45:45  »
Effekten från pumphjulet blir till värme i pumphuset, finns inget flöde alls kan vattnet säkert koka bort, och värmen från lagret kan sedan möjligen smälta plasten om det är en plastpump, eller göra axeltätningen otät om den blir för varm.
Sa vattnet används främst för kylning, och det är värmen som skadar plast och/eller tätningar.

Tack Rickard! Jag har säkert inga state-of-the-art-grejer men ändå en pump/filter som kostar omkr 15000 och där pumpdelarna genomgående ser ut att vara i metall. Gissar att det därför är tätningarna som är mest utsatta.
Kan jag få en kvalificerad killgissning för när de börjar ta stryk? Pallar den några timmar eller är det mer vanskligt än så?

20
Byggtrådar / SV: 4,5 meters rund plåtpool från Poolkungen
« skrivet: maj 02, 2022, 20:57:42:42  »
En bit plast hade kommit in i skimmern i eftermiddags och stoppat flödet till pumpen. Gissar att den gått torrt någon timme. Plasten bort och flödet igång igen, pumpen låter inte illa på något sätt.

På vilket sätt är det skadligt för pumpen att köras utan vatten (förklara som att jag går på dagis)?
Hur länge pallar dom att köras utan vatten, timmar eller dygn? Eller är det ett lotteri?
Funderar på någon form av flödesvakt så jag slipper nojja över det här framöver.

Sidor: 1 [2] 3 ... 17
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag