Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erik N

Sidor: [1] 2 ... 296
1
Vatten och kemi / SV: Minimaster - strunta i alkalinitet?
« skrivet: Igår kl. 12:59:28 »
Så länge pH är stabilt skulle jag strunta i Alkan. Möjligtvis att Roger kan komma med en kemisk förklaring till att den skulle vara viktig, men vad jag kommer ihåg ska den vara viktig för att slippa pH-jojo, men i.o.m. att ni har automatik är den risken liten.

2
Ovanmarkspooler / SV: Goda råd av erfarna poolbyggare!
« skrivet: augusti 04, 2022, 08:21:07:07  »
Vad gäller robot så är nog det att man har tak som gör stora skillnaden. Jag dammsuger kanske 3-4 ggr per säsong. Jag tycker att det är mindre besvärligt än att stoppa i en robot men som sagt det är olika från person till person.

Saltklorinator kräver i princip plast i inlopp m.m. då saltvatten i de temperaturerna man vill ha är aggresivt. JE på forumet skrev en lång utläggning om rostfritt stål, som egentligen är rosttrögt. De rostfria produkter som finns på marknaden idag är inte tillräckligt rosttröga för saltvatten. Dock, det kan hålla, men får man en repa eller att det börjar rosta så går det ganska fort.

Salt är ju NaCl, och vad som görs är att man bryter isär Natrium och Klor så att man får klor som dödar grejorna i vattnet. Efter ett tag binder de ihop sig igen till salt.

I övrigt är det antingen manuellt görande med klorpuckar eller automatik med flytande klor (Natriumhypoklorit, typ som Klorin) som i sig är pH-höjande, och därför har man också flytande syra som sänker pH.

I mitt fall har jag en automat där jag kan stoppa många klorpuckar i. och så kommer lite vatten i taget så att de upplöses långsamt. Jag har gått över till puckar av Kalciumhypoklorit för att inte öka på mängden Cyanursyra (kan bli för mycket) som binder klor och skyddar det mot UV-strålning, men det löser upp sig lättare så jag har fått problem i min burk att de kläggar ihop. Ska kolla igenom det senare, men just nu kör jag som många andra med en puck i bräddavloppet.

3
Vatten och kemi / SV: NOLL klor, får det inte att höjas.
« skrivet: augusti 03, 2022, 09:38:06:06  »
99% av fallen är svaret ja.

4
Ovanmarkspooler / SV: Goda råd av erfarna poolbyggare!
« skrivet: augusti 03, 2022, 09:30:30:30  »
En thermopool kan ju byggas fristående då den har betongstomme om det är lite kraftigare modell av pool du tänkt dig. Tjälden vet jag inte men den borde också kunna byggas uppstickande ur marken.

5
Vatten och kemi / SV: Plötsligt högt klor
« skrivet: juli 30, 2022, 22:26:31:31  »
Vänta med att försöka med annat. Jag skulle chocka, troligtvis är det grejs i nya vattnet som förbrukar kloret.

6
Vatten och kemi / SV: Grumligt vatten redan från start
« skrivet: juli 20, 2022, 14:45:36:36  »
Vad är det för klorfritt medel?

7
Vatten och kemi / SV: Vad behöver jag för kem och mätutrustning?
« skrivet: juli 18, 2022, 01:43:27:27  »
Att stänga av nio timmar i sträck varje natt är lång tid. Du bör definitivt köra reningen mer än så.

Varför? Är det för att han har automatik? Jag ha min stillastående ca 12 timmar varje natt, hittills har det fungerat bra.

8
Markpooler. / SV: Tjälldén pool - snap-in list
« skrivet: juli 14, 2022, 13:39:58:58  »
Har ingen själv, men det jag sett i diverse byggtrådar är att linern ska gå i en båge längst inne i hörnet. Och det blir nog rätt om man slutar med listen en bit från hörnet.

9
Vatten och kemi / SV: Har du koll på poolkemi?
« skrivet: juli 13, 2022, 12:54:20:20  »
Om det är mjölkigt låter det ju som att det är kalkutfällning, men borde inte vara det då du har så lågt pH. Vad mäter du med?

Dessutom brukar en chockklorering orsaka en tillfällig pH-höjning, du borde definitivt inte ha så lågt pH. Känns som mätfel.

10
Vatten och kemi / SV: Ger snart upp
« skrivet: juli 11, 2022, 11:17:52:52  »
Med så högt pH så är det mycket troligt att du fått kalkutfällning också.

Sidor: [1] 2 ... 296
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd