CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Fläder

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Vad använder ni för stöd till slangarna till pumpar?
« skrivet: juni 23, 2020, 10:12:29:29  »
Någon med bra tips hur ni stöttar upp slangarna till värmepump?

2
Uppvärmning / Någon kunnig på värmepumpar?
« skrivet: juni 13, 2020, 18:14:00:00  »
Hej! Vi har köpt en värmepump från Folkpool, HeatForce Inverter M. Maken har hållit på i flera dagar med att koppla in den, det komplicerades en del av att vi har en liten pool med 38 mm slangar och inte 50 så det krävdes en del kopplingar.

Nu är värmepumpen inkopplad, filterpumpen likaså (filterpumpen jobbar) och det lyser om värmepumpen men den går inte, fläkten snurrar inte. Det står ett felmmeddelande E3 som ska betyda att vatten inte kommer in på något sätt.

Kan detta bero på att vi har en för lång och därmed för smal elkabel? Det stod (läste vi för sent) att det skulle vara en tjockare elkabel om de är längre än tio meter. Vi tycker ju att om värmepumpen lyser så borde det vara ok men det kanske inte är det ändå? Vad ska man annars felsöka, några tips?

Och ja, vi ska så klart ringa Folkpool på måndag och måste väl ta hit en dyr installatör men nu har maken lagt måånga timmar på detta och det känns rätt surt att trots detta behöva ta hit någon.

3
Vi har haft en bestway pool 3.05 m stor. Då köpte vi det poolöverdrag som hörde till i storlek och det gick inte att använda. Det var precis samma storlek som själva poolen och det blev alltså inget överhäng någonstans och helt omöjligt att få fast. Så det fick vi slänga och köpa ett till en större pool, då funkade det.
Nu har vi köpt en Bestway 4.27 m pool (på Rusta) och då ingick poolöverdrag i paketet. Men nu är det exakt samma visa igen. Poolöverdraget är precis samma storlek som poolen och det går alltså inte att få på över kanterna.

Vad är det med dessa överdrag vi inte förstår? Vad ska man ha för överdrag som skapar hyfsad säkerhet och som också går att sätta fast av en vuxen, inte fyra pers samtidigt...

4
Hej!
Vi ska köpa en ovanmarkpool Bestway 4.27 dm.

https://www.rusta.com/se/rampool-komplett-set-p759103090102.aspx


Vi har haft en mindre modell i två år och varit väldigt nöjda men vill ha lite större nu. Problemet är uppvärmningen. Solmattor räcker inte så långt när det inte är värmebölja.

Vi har nu googlat och googlat på detta med värmepumpar av olika slag. Det är dock oerhört svårt att hitta någon vettig information, fakta och recensioner. Det finns en billig variant från Bestway för ca 1500 kr.

https://www.jula.se/catalog/fritid/pool-och-bad/pooltillbehor/pool-uppvarmning/poolvarmare-003745/

Sen finns det från Splash & fun och så har tex Rusta lite varianter också, alla dessa kostar 5000-12000 kr.

https://outl1.se/poolvarmepump-tradgardspool-4

https://www.rusta.com/se/tradgard/pool/poolvarmare/



Men vad är bra och vad är inte bra? Hur bedömer man vilka som är prisvärda? Elförbrukning? Går alla att koppla in till dessa pooler osv? Vad för filterpump måste man ha? Den pool vi vill köpa har en medföljande filterpump hur vet man om den funkar ihop med värmepumpen?


Har försökt ringa till Bestway men de verkar inte ha någon konsumentkontakt. Försöker då få info från återförsäljarna men de verkar ha noll koll.

Någon som vill ge oss lite input i ämnet?

5
Uppvärmning / Uppvärmning för intex rörpool 3 meter?
« skrivet: maj 16, 2018, 22:20:28:28  »
Hej! Vi har skaffat vår allra första pool, en Intex rörpool, 3,05 meter. Skulle vilja värma upp den lite grann men inte lägga tusentals kronor på inköp av värmegrej.

Har tittat på de här "solar mattorna" som säljs för runt en tusenlapp, tex:

https://www.checkfrank.se/intex-solar-matta-pooluppvaermninghttps://www.checkfrank.se/intex-solar-matta-pooluppvaermning

Fungerar de och gör skillnad gällande värme? Drar de mycket el?




6
Ovanmarkspooler / Hjälp en nybörjare - Intex rörpool
« skrivet: maj 16, 2018, 22:17:22:22  »
Hej! Vi har skaffat vår allra första pool, en Intex rörpool, 3,05 meter. Någon som har en sådan och kan berätta lite om hur ni gjort med benen?

När vi monterade den och började fylla med vatten gick vi runt och drog i benen så de skulle vara raka men konstaterade att det var omöjligt att få till på alla, när man drog ett rätt åkte andra bredvid in. Nu när poolen är fylld är det en del ben som liksom lutar inåt.
Är detta ett problem och hur hanterar man det?

Ställer de flesta den här typen av pooler på gräsmattan? Har de flesta jämnat till underlaget så att det är fullständigt platt? Vad exakt är det som kan hända av en mindre lutning på poolen?

7
Vatten och kemi / Hjälp en nybörjare
« skrivet: maj 16, 2018, 22:14:26:26  »
Hej! Vi har skaffat vår allra första pool, en Intex rörpool, 3,05 meter. Köpte en filterpump och ett startpaket med kemikalier, också Intex.

Vi känner oss hemskt förvirrade på allt detta kring filter och kemikalier, något vi inte ens funderat på innan vi köpte poolen.

Hur ofta och hur mycket ska man köra pumpen? Hur vet man vad som är lagom?

Fyllde upp poolen för första gången igår och körde då en "klorchock" och hällde också i algbekämpningsmedlet.

Hur vet man när man ska köra detta igen? I startpaketet ingick teststickor men dessa är helt obegripliga. De ska visa tre värden men det finns bara två upphöjningar/rutor på stickorna. Hur ska man läsa av dem? Hur ofta testa?

Alla goda råd mottages tacksamt!


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag