Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Skriv svar

Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 60 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Namn:
E-post:
Ämne:
Inläggsikon:

Bifoga:
(Ta bort bilaga)
(fler bilagor)
Tillåtna filtyper: xls, txt, jpg, gif, pdf, mpg, png, xlsx, jpeg
Begränsningar: 10 per inlägg
Verifiering:
Detta textflt mste vara tomt, radera innehllet!:

Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Smakar en citron sött, surt, salt eller beskt?:
1 X 8 dividerat med 4 är hur mycket då? svara med en siffra.:
Vilken färg är en korp.:

För att slippa svara på kontrollfrågor, registrera dig här!


Ämnessammanfattning

Skrivet av: pool09
« skrivet: juni 11, 2020, 20:30:45:45  »

Denna slang har ju varje vinter varit utan vatten.        Märkligt är det,  resten är ju som ny o normalt ska inte detta hända.      Ja ja, åkte på drygt 25m ny slang, lite lim o rengöring, samt en jä... massa jobb.  :).   2000kr ca men nu är alla limningar gjorda. Kunde varit betydligt värre.       La ner dubbla rör så skulle detta hända igen kan jag byta slang utan att gräva.  :).   Varit lite tveksamt vädret så vi inte har inte tappat såååå mycket i tid. Imorgon börjar vi värma vattnet o återställa tomten!   
Skrivet av: Erik N
« skrivet: juni 11, 2020, 20:12:33:33  »

Jag har bara PVC i teknik-rummet. Koppling till PEM-slang ut genom väggen. Inbillar mig att den är tåligare, inne i boden kan jag enkelt tömma alla slangar, men om det blir vatten kvar ute så tål PEM att frysa.
Skrivet av: pool09
« skrivet: juni 11, 2020, 19:58:59:59  »

Bifogar en halvmeter av slangen som satt vid bräddavloppet, och som också var anledningen till att vi nu har ny slang.    Spruckit lite här o där o är relativt skör. Dock från utsidan så det talar ju emot att det skulle vara något från kloret. Vi Chockklorerar i stort bara vid öppning  o stängning o har sällan problem med vattnet.

     Tror på otur vid tillverkningen ändå mest, resten av de 20 metrarna bort till förrådet var slangen som ny. Mycket märkligt. Men många av dessa knottror har spruckit rakt igenom.
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: juni 11, 2020, 09:02:46:46  »

Jag doserar chockklor ett par gånger om året i breddavloppet. Det är antagligen klokt att dosera det väldigt långsamt så det blir utspätt när man häller i det.
Skrivet av: pool09
« skrivet: juni 10, 2020, 23:12:31:31  »

Till Erik, det är en pvc, vanlig förstärkt poolslang som tål nedgrävning. 50mm.   Trots det har jag valt att dessutom lägga den i rör för extra skydd.
Skrivet av: Erik N
« skrivet: juni 10, 2020, 09:09:29:29  »

Vad var det för slang? PVC eller PEM?
Skrivet av: pool09
« skrivet: juni 09, 2020, 23:45:49:49  »

Jag har nu grävt upp ända bort till mitt förråd, en bra bit och tomten ser ut som f.. men förhållandevis lättgrävt, så inte hela världen. Ska bli skönt att återställa.   Ny slang köpt o inkopplad, kör utan bräddavlopp just nu för att rädda vattnet...  Kommer även lägga ny slangen i rör för extra skydd.  MEN, nu när jag grävt upp gamla slangen så är den HELT OK, dvs utan åverkan på MÅNGA meter som legat under mark.  Där jag haft problem är ca 0,5 till 1m efter bräddavloppet.  Här har jag fått ett flertal hål o knottror i slangen. Inga djur utan det är slangen som spricker.   Den är väldigt "skör" skulle jag säga just på denna lilla bit.   Byter ut hela vägen trots allt i förebyggande så det inte sprider sig.  Jag ska ladda upp bild vid tillfälle så ska ni få se.             
Egen teori är 2 grejer som kan skett.  Nr1, måndags-ex av slangen? Fel vid tillverkning som till slut inte orkade mer. Ändå gått 11 år.    Nr 2, chockklorerar vid öppning o stängning, fått tips om att lägga detta i bräddavloppet.  Där är ingen skada, men slangen kanske till sluts nötts av koncentrationen efter 11 år?  Är ju inte ofta det sker, men sen blir blandningen så svag ju längre bort från bräddavloppet det kommer o därför inga problem med slangen där.    Men då tycker jag fler borde fått detta problem....

Mathias S, där var slang tillräckligt för att få på en muff under brädavloppet, men vågade ej då slangen var så skör. Kommit på en lösning som jag ska visa när jag testat den om några dagar... :)
Skrivet av: Anders_i_Götet
« skrivet: maj 24, 2020, 13:36:49:49  »

Hej,

överväg att använda Bondic (UV-lim).
Det är egentligen inget lim utan trögflytande plast som härdar av UV-ljus. Lite av en manuell 3-d skrivare.
Det är inte gratis...
Perfekt för att laga saker där material behöver tillföras.
/Anders
Skrivet av: TommyC
« skrivet: maj 24, 2020, 09:02:00:00  »

Jag har lagat en sprucken ventil med lim av typ Tangit PVC-U samt glasfibermatta som armering. Först gör man rent noga med ren aceton (utan olja). Ytan mattas med slippapper för bästa fäste. Kommer du åt sprickan uppifrån så kanske den metoden kan fungera. Det gäller att hitta rätt typ av lim men det ovan nämnda är det som används när man limmar PVC rör och slang till PVC kopplingar. Att limma underifrån tror jag har små möjligheter att lyckas.
Skrivet av: pool09
« skrivet: maj 21, 2020, 22:36:40:40  »

Var tvungen googla runt lite, och visst har de flesta gängat vid bräddavloppet.   Jag har inte själv gjort min installation där och aldrig funderat på det, funkat bra i 11 år.  Men vit poolslang limmad upp i bräddavloppet, där är ju inget alternativ vad jag ser så det måste vara rätt. Finns inga gängor där på något annat sätt.    Däremot kunde man istället för min limmade böj som kommer sen ha en gängad lösning där. Men så är inte fallet....       Måste kolla imorgon hur mycket slang som blir kvar om man skär bort hela min böj.  Är på jobbet nu.  Har man lite flyt så räcker det till en ny lösning... hoppas, det hade varit det absolut enklaste och hållbaraste...
Skrivet av: MathiasS
« skrivet: maj 21, 2020, 19:56:01:01  »

Limmat mot breddavloppet. Var är den där facepalm giffen när man behöver den! Det gör det verkligen besvärligt för dig nu.

Det ska ju gå att värma limmade kopplingar och bända loss dessa, men det är ju rätt våldsamt och att limma tillbaka något på samma yta med kvalitet, är nog svårt.

Du har inte sådan tur att det även finns gängor i breddavloppet då? invändigt?

För en permanent lösning tror jag ändå man bara ser till att få bort allt, med det våld som krävs. Har precis som du säger svårt att ser hur man lagar på ett bra sätt. Och, det är ju bara anslutninge mot breddavloppet som är ett problem.

Fråga: Om du kapar röret från breddavloppet precis ovanför kopplingen - kan du du inte limma en muff på den slangen/röret? Isåfall är du ju hemma...?

Lyssna gärna på vad andra har att säga också - jag har inget direkt facit att läsa ur...
Skrivet av: pool09
« skrivet: maj 21, 2020, 19:49:59:59  »

Mathias S,  det är limmat upp i bräddavloppet! Tittar du noga ser du vit slang komma ner till den gråa böjen. Det är sen undersidan till vänster på den grå som släppt något nu efter många år.  Resten av slangen sitter stenhårt så omöjligt få av för limma om. Finns det något som kan lösa limmet så man får ut det helt?

Eller går det täta det lilla hålet som blivit? Men svårt se det hålls, finns ju liksom inget att bygga något mot.  Kapar jag slangen vid den grå böjen  kan jag aldrig limma om.     Ett alternativ vore om det funkar att skära bort den grå böjen helt. Limma på en ny till slangen som kommer ner från bräddavloppet. Köpa en bit slang o en rak koppling för att möta upp slangen som kommer i det orangea röret. Och skära bort en bit av det orangea för att komma åt.         Kruxet med alternative är att böjen kommer högre upp än slangen från det orangea röret. Vet inte om det gör något. 
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd