VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Fredde-Gbg

Sidor: 1 ... 28 [29]
281
Övriga frågor! / SV: Ny på pool - många dumma frågor
« skrivet: december 01, 2016, 20:45:39:39  »
För fristående väggar så ska man armeringen för väggarna gjutas fast i plattan, inte borra ned som när man återfyller.

Jag har en jet-swim men kom över en till bra pris. Ska du kunna simma mot den annat än bröstsim i lugnt tempo så behöver du en riktigt vass en, de ligger runt 60-70k, annars ta en enklare variant som leksak. En leksaks jet-swim i kombination med gummiband, finns att köpa i simmbutiker bla, så har du ett bra motionssimsredskap.

Montering i höjd osv är beroende på jet-swim men har för min munstycket ska sitta ca 250-300mm under vattenytan på ett ungefär. Jag har min på samma kortsida som inloppen så har inte kollat upp de alternativet, tror den ska sitta på motsatt sida till breddavloppet, annars blir de nog konstigt med vattenflödet som får motsatt riktning när jet-swim är igång.

Jag köpte ett zabra i år och är helnöjd med det, inte samma fina höjd som de andra men å andra sidan tar det väldigt lite plats när man rullat av det samt att det är en enkelspårig skena så inte lika mycket i vägen.

Det var borra ner armering efteråt som var förslaget från säljarn. Det var också meningen att dom skulle gjuta både platta och väggar.

Jag har gjutit mycket i betong tidigare och jag förstår exakt varför man borrar ner! det är betydligt lättare att gjuta, man kan dra av plattan med en rätbräda så det blir absolut rakt och man kan ge sig den på att bockar man upp armering så kommer dom inte hamna på rätt ställe.

Har inte riktigt klart för mig vad konsekvensen blir med inborrad armering och fristående pool?

282
Övriga frågor! / Ny på pool - många dumma frågor
« skrivet: december 01, 2016, 19:29:31:31  »
Har bestämt oss för pool och har beställt ett paket. Det blir en thermopool på 4x8m med hel gaveltrappa. I princip komplett tror jag med värmepump och UV-filter. Skall vara badbart 1 juni och sen blir det pooldäck som förhoppningsvis är klart till semestern.

Lite frågor..

Poolen kommer att placeras helt ovan mark. Säljarn påstår att det inte behövs några kompletterande gjutna stöd utan bara lite mer armering i väggarna. Var är era erfarenheter runt det? Brukar man gjuta en kontrefor mitt på varje långsida? Har sett vissa leverantörer som gör det.

Jet-Swim? Är det nåt att ha? Hade i princip bestämt att vi inte skulle ha men har hört från flera som har det att det används mycket både till simträning och lek. Skall man ha en så är det ju nu.

Och hur placerar man en Jet-Swim, hur djupt? Och hur placerar men den i förhållande till skimmern som jag antar skall sitta på samma gavel?

Och var hittar man en JetSwim till bra pris? Det drar iväg ordentligt att bygga pool och JetSwim ryms ärligt talat inte i min budget. Är inte ute efter nåt som funkar för en elitmotionär utan det är trött motionär som gäller. Funkar det med nåt paket från Ebay för 8000kr?

Pooltak? Samma sak, har inte råd med det taket jag vill ha och dom billigare skjutbara taken är för fula. Hittade en bra kompromiss i Zabra pooltak. Nån som kan säga nåt om det?

Sidor: 1 ... 28 [29]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag