CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Uppstart värmepump  (läst 814 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad m-axelsson@telia.com

Uppstart värmepump
« skrivet: april 22, 2022, 10:17:07:07 »
Cirkulationen har varit igång nån vecka och tänkte nu koppla in värmepumpen. I vilken ordning görs detta? Stänga av/sätta på cirkulationen , Öppna bypassen, starta värmepumpen, stänga direktröret som går förbi värmare etc... (?)
« Senast ändrad: april 22, 2022, 11:11:20:20 av m-axelsson@telia.com »

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: Uppstart värmepump
« Svar #1 skrivet: april 24, 2022, 08:37:11:11 »
Stäng av cirkulationspumpen. Öppna alla ventiler. Om bypassventilen är rätt injusterad sedan tidigare så låt den vara. Vänta tills det har bubblat färdig. Starta cirkulationspumpen. Beroende på placering av olika komponenter så räcker inte den proceduren alltid. Vissa stoppar en trädgårdsslang i utloppet på breddavloppet och fyller en stund där för att cirkulationspumpen inte ska suga luft vilket skadar axeltätningen. När cirkulationspumpen har startats så brukar vi ha en luftbubbla under locket till grovfiltret på pumpen. Den bubblan försvinner efter en stund. När det hörs att flödet är jämnt utan bubblor så är det dags att starta värmepumpen. Kontrollera vattentemperaturen före och efter värmepumpen enligt manualen. Vår G&J ska ha 1-2 graders skillnad över värmepumpen.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag