CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Dammsugning med två skimmers  (läst 1384 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad JohanB

Dammsugning med två skimmers
« skrivet: mars 25, 2018, 23:02:42:42 »
En fundering har dykt upp i pågående pool bygge, har två skimmer och funderar på dammsugningen. Detta innebär ju att det blir halv effekt eller potentiellt ännu mindre. Bör man montera en avstägningsventil så att man bara använder en skimmer vi dammsugning eller finns någon annna smidi lösning på detta problem?

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Dammsugning med två skimmers
« Svar #1 skrivet: mars 26, 2018, 00:23:24:24 »
Ja du behöver säkert en avstängningsventil alt. en tätningsplatta att lägga i den ej kopplade skimmern om du skall få en bra dammsugning. Vi har endast en skimmer, men vi har i stället också ett bottenavlopp. Ventilen till bottenavloppet måste man stänga vid dammsugning, annars blir sugeffekten alldeles för dålig. Det hände vid något tillfälle att vi glömde stänga och det märktes direkt att dammsugningen inte fungerade ok.

Utloggad Erica

SV: Dammsugning med två skimmers
« Svar #2 skrivet: april 17, 2018, 12:01:01:01 »
Det finns ju två alternativ: Antingen (enklast men lite mera omständligt vid varje tillfälle) så lägger du en skimmerplatta i varje skimmer (en sådan som du har för att ansluta dammsugaren, om du har den typen av skimmer) och sedan sätter du en plugg i slanghålet på den där du inte kopplar dammsugaren eller så sätter du en ventil på den ena eller båda ledningarna. Då använder du en vanlig kulventil i PVC, finns dels i poolbutiker men ofta billigare hos en välsorterad VVS-butik eller på nätet.

Om du använder den första varianten så glöm inte att ta bort skimmerplattorna när du är klar med dammsugningen. Annars bildas lätt en virvel så att luft sugs in till pumpen och cirkulationen stannar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag