CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ores

Sidor: 1 ... 5 [6] 7
51
Markpooler. / SV: Hjälp en blivande(?) poolägare att bli lite klokare.
« skrivet: februari 08, 2021, 20:41:36:36  »
Grattis till beslutet att skaffa pool!

Vi beslutade oss i höstas och valet föll på en Folkpool Classic 3 x 6 m. Den kräver ingen gjuten platta. Glasfiberpooler brukar inte heller kräva gjuten platta, men det finns undantag.

Om inte tomten hade varit så liten hade vi valt en större pool. Större är nästan alltid bättre, men vi hoppas att liten är bättre än ingen alls.  ;D

Lycka till!
/Johan

52
SpaForum / SV: Vattenkem.
« skrivet: februari 08, 2021, 20:17:35:35  »
Kloka ord från Roger om du frågar mig.

Jag googlade lite på både Science water guardian och ScienceWater guardian men kunde inte hitta så mycket info. Sökte även på tillverkaren Guardson, men kunde inte hitta någon webbsida med mer info heller. www.guardson.eu var stängd för uppdatering... Jag skulle nog dra öronen åt mig.  :o

Det finns mycket skrivet här på forumet om PHMB-baserade medel. Sök t.ex. på Baquacil. Vissa är nöjda, andra inte.

PHMB används bl.a. i förband och sårvårdsprodukter samt linsvätska som desinfektionsmedel, men det handlar ju om helt andra volymer än att desinficera ett spabad. Klor har ju sina sidor, men rätt skött så tycker jag själv att det verkar bättre än det här: https://echa.europa.eu/substance-information/-/substanceinfo/100.115.789

Lycka till med med badet!
/Johan


53
Vatten och kemi / SV: Sand eller Glas som rening?
« skrivet: februari 02, 2021, 16:06:15:15  »
If it ain’t broke, don’t fix it!

Jag köpte glas till vårt pool som ska tas i drift i sommar, så jag har ingen erfarenhet. Det var inte många kronor extra och så skulle det vara så bra.  ;)

Har sedan läst en del för att hitta argument för att försvara mitt beslut... Kom fram till ungefär det som Roger skriver. Det är ju också tydligen skillnad på glas och glas, som Roger skriver ”rätt krossat glas”. Bäst lär vara små glaspärlor, inte glaskross, men sådana har jag inte hittat till försäljning. Hur man som konsument ska kunna veta att det är rätt krossat filterglas man köper verkar oklart. Alla fabrikat hävdar att deras produkt är mycket bättre än sand. Läste någonstans att det skulle vara en standard på g. Men i nuläget känns det som att det kan vara antingen lite bättre eller lite sämre än sand.

En annan påstådd fördel skulle vara att det är lättare att backspola, glaset lyfter lättare och det går därmed åt mindre vatten med glas. Verkar i mina öron inte orimligt.
/Johan

54
Markpooler. / SV: Hjälp med val av värmepump och reningsverk
« skrivet: januari 28, 2021, 22:01:27:27  »
Värmepumpen är inkopplad men poolen är inte klar förrän till sommaren, så vi vet inte hur den fungerar i praktiken. Det var den tystaste de hade i sortimentet enligt spec. Vi hoppas att den håller vad den lovar.

Vi gjorde den resa ni gör nu i höstas och det landade på en Folkpool Classic 6 x 3 (får inte plats med större). Så jag kan bara jämföra med den offert vi fick.
/Johan

55
Markpooler. / SV: Hjälp med val av värmepump och reningsverk
« skrivet: januari 28, 2021, 14:09:07:07  »
Du kanske har fått rabatt på ett poolpaket? Den kanske ryker om du vill köpa vissa grejer någon annanstans? Men kolla upp priser på liknande grejer så kan du använda det i diskussionen med leverantören om det kan hjälpa att få ett bättre pris. Vi lyckades inte men lät oss nöjas med paketrabatten.

För oss var det också viktigt att bara ha en enda leverantör så att de inte kan skylla på någon annan om något skulle bli fel. Vi är ju kompletta nybörjare på det här med pool. Kan man lite mer lönar det sig säkert att plocka ihop grejer själv och jaga bästa priser.

Värmepumpen kanske du kan köpa någon annanstans, du kan ju säga att du bara vill ha poolen till kallbad.  ;) Vi valde den modellen du fått pris på eftersom vi ville ha en riktigt tyst VP. Annars kan man ju skippa inverter, Wi-Fi och annat lull-lull och spara många tusenlappar. Men det var ju bra kampanjpris nu. Vi la en tusing mer...  :P


56
Övriga frågor! / SV: Spa & Poolshopen Konkurs?
« skrivet: januari 27, 2021, 16:08:19:19  »
Precis som Rickard skriver innebär det inte att företaget i nuläget är i kk. Däremot är det en mycket allvarlig varningssignal om att allt kanske inte står rätt till. F-skattsedel kan återkallas om företaget inte betalar skatter och avgifter eller inte lämnar redovisning till Skatteverket. Det innebär dessutom att du, om du anlitar företaget för att köpa en tjänst (t.ex. installation) så är du själv ansvarig som köpare för att betala in leverantörens skatter och avgifter till Skatteverket. Var medveten om det och följ Rickards råd. /Johan

57
Byggtrådar / SV: Primastar pool "Sea Shore" 5,5m
« skrivet: januari 25, 2021, 18:21:33:33  »
Vi fann också vatten när vi grävde. Det har nu stigit till ca en meter under marknivå. Sommartid är det knastertorrt. Vi har inte heller sett något vatten tidigare när vi grävt, men misstänkte att det kunde komma när vi grävde för poolen. Vatten hittar nya vägar när man gräver och det går ett surdrag utanför vår tomt. Man kan se att häcken är dubbelt så hög på sidan där poolen är jämfört med andra sidan huset. Så det var ingen överraskning och vi pratade med poolleverantören om detta.

Vi har en annan poolkonstruktion än ni, så det här är inget råd utan bara den info vi fick (vi kanske har blivit grundlurade  ??? ) Kanske är det intressant för er, kanske inte.

Enligt vår leverantör skulle det inte vara något problem. Vintertid är det mycket vatten i marken på många platser här på ön och vi har i jämförelse lite vatten. På sommaren när vi vill värma poolen är vattnet sannolikt borta och finns det något så är det ”bara” att pumpa bort. Vår pool ska inte ta skada av vattnet, men vi rekommenderades att inte sänka vattennivån i poolen vintertid då vatten utifrån annars kan trycka upp liner och i värsta fall få stommen att flytta sig. Tror att samma gäller för er pool, att den ska vara fylld. Däremot vill man inte ha vatten runt stommen sommartid för då isolerar den dåligt och det blir svårt och dyrt att värma upp.

Men förutsättningarna är förstås olika på olika platser, för olika material och konstruktioner så hör med din leverantör. De borde veta bäst.

58
Byggtrådar / SV: Primastar pool "Sea Shore" 5,5m
« skrivet: januari 20, 2021, 20:41:28:28  »
Som Erik N skriver behöver du inte ha konstant fall. Men du bör undvika att röret kommer högre än skimmern någonstans på vägen för då blir det som ett vattenlås. Du går då miste om fördelen med att pumpen fylls automatiskt vid uppstart. Kanske mest ett akademiskt problem, den kommer ändå att vara mer lättstartad än en pump som står över vattenlinjen.

59
Ovanmarkspooler / SV: Vinterbada i poolen (alltså kallt)
« skrivet: januari 19, 2021, 10:39:58:58  »
Kul fråga! Satt just och läste Folkpools gratistidning som kom i brevlådan idag. Där fanns en artikel om kallbad med rubriken "Glöm det här med att vinterstänga poolen". Kunde inte hitta tidningen på deras webbplats, men du kan säkert hämta ett ex hos en återförsäljare. Jag blev själv väldigt sugen på detta!

I korta drag; enligt artikeln kan man antingen låta cirkulationspumpen gå några timmar per dag så länge det inte är minus, eller så kan man ställa en dränkbar pump på botten med flödet riktat uppåt. Allt som inte är igång ska stängas, tömmas som vanligt. Blir det kallare behöver man ha mer cirkulation. Gissar att detta är väldigt beroende på var man bor i landet.

Att vinterstänga jetstream finns det flera inlägg om här, det verkar inte helt enkelt. Man måste ju i alla fall sänka vattennivån en hel del gissar jag och då blir det ju svårt att få cirkulation. Jag var väldigt inne på jetstream själv förut, men fick tips om Swim Trainer - ett gummiband man spänner fast sig i. Många verkar tycka att det t.o.m. är bättre än jetstream och det kostar bara 1% av en jetstream, är näst intill underhållsfri och helt ljudlös. Så vi har skippat jetstreamen i poolen vi bygger nu.


60
Tycker att du gör rätt i att fråga om andras erfarenheter, det kan ge nya perspektiv, men vad som är rätt för er vet ju bara ni. 30.000 är kanske hanterbart också så ni kan få det som ni vill.

Nu ska du ta mina funderingar med en stor nypa salt. Jag har ingen erfarenhet av pool sedan tidigare men håller på och bygger en nu. Vi fick tydliga sättningar i marken 2,5 m från poolkanten. Överdrivet orolig som jag är tyckte jag därför att det var lite läskigt med huset ett par meter bort bara. Det är klart att marken där huset står är stabilare än den är runt poolen och när allt är fyllt så blir det ju stabilt igen, men ändå... Vi hade inte så många alternativ till placering men försökte hitta den mest vindskyddade platsen. Sol har vi nästan överallt!  <sol>

Sidor: 1 ... 5 [6] 7
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag