Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« Senaste inlägg av Nybyggarn3 skrivet Igår kl. 18:21:20 »
Med risk för att framstå som tjatig är jag nyfiken på hur det står till med färgen så här nästan två år senare?
2
Markpooler. / SV: Gjuta minipool i vattentät betong
« Senaste inlägg av Nybyggarn3 skrivet Igår kl. 17:42:06 »
Hej,
Tack för svar. Utöver priset känns det lite olustigt med keramik här i norra Sverige. Men det kanske finns system som tål våra vintrar.

När det kommer till att blanda själv så gällde frågan bara trappen, som då skulle gjutas efter golv och väggar. Då borde väl kravet på täthet minska? Eller blir det andra bekymmer än att hel poolen läcker?

Förarbetet inför ommålning är det som skrämmer. Nu snackar vi ju om en väldigt liten balja, så det kanske blir hanterbart den dagen det är dags.
3
SpaForum / SV: Run Pumps Purge Air meddelande när startar badet?
« Senaste inlägg av Erica skrivet Igår kl. 17:13:14 »
Om pumpar av denna typ suger luft så kommer det helt enkelt inget vatten i den krets som berörs. Rena centrifugalpumpar suger inte luft så då blir det inte en massa bubblor heller. Men pumpen kan ta skada om den körs på det sättet någon längre stund. Om det bara är väldigt lite luft så kan pumpningen ibland komma igång och då märker man att det kommer med luftbubblor i utloppsvattnet.
4
Markpooler. / SV: Gjuta minipool i vattentät betong
« Senaste inlägg av Erica skrivet Igår kl. 17:09:04 »
Epoxi håller länge och är väl det starkaste du kan få tag på till en betongpool, men ingen färg håller ju i evighet. Ett alternativ är ju att kakla men det är ju betydligt dyrare. Att måla om går ju, men det stora jobbet då blir inte målningen utan att få bort gammal färg. Sandblästring fungerar men dammar rejält och tar sin tid.

Självblandning är väl inget att rekommendera med tanke på kravet på vattentäthet (obs att ev. färg inte blir tätskikt - betongen måste vara vattentät ) men är man riktigt noga så skall det väl inte vara omöjligt.
5
SpaForum / Run Pumps Purge Air meddelande när startar badet?
« Senaste inlägg av JappOkejJa skrivet Igår kl. 16:23:59 »
Varje gång jag har slagit av strömmen och slår på den igen till mitt spabad så är det ett meddelande på skärmen där det står "Run Pumps Purge Air". Vad menas egentligen med detta? Betyder det att jag ska sätta igång Jets osv (Det som gör att det bubblar och håller på i badet?)

Sedan undrar jag även hur man märker om det finns luftfickor i pumpen? Hur märks det om det har bildats luft? Kan man märka det om tex Jets osv inte fungerar?
6
Markpooler. / SV: Gjuta minipool i vattentät betong
« Senaste inlägg av Nybyggarn3 skrivet Igår kl. 09:57:29 »
Tack för svar.
Jag har hittat en pensionerad gjutgubbe som ska hjälpa mig. Han har inte hållit på med pooler men allt möjligt annat, inklusive vattenmagasin. Så nu är vi bäst till hitills:)

Han förespråkar att gjuta i platta först och sen väggar, med tätningsband i skarven. Så det får nog bli så. Sen ska det även till en trappa/bänk i två steg. Jag tänker att det måste vara enklast att gjuta den i ett tredje steg. Jag har sett bilder (på forumet tror jag) där dom använder leka block som utfyllnad och gjuter runt. Jag funderar på om man kan blanda den betongen själv och ändå nå tillräcklig kvalitet? Annars blir det väldigt kostsamma litrar då vi har en bit till betongstationen. Planen är som sagt (åtminstone initialt) att måla med epoxi.

Appropå epoxi, är det något att ha i en pool? Finns flera målade  pooler här på forumet som ser jättefina ut. Men håller det över tid? Och hur överjävligt mycket jobb är det att fräsha upp när det behövs?

7
Markpooler. / SV: Gjuta minipool i vattentät betong
« Senaste inlägg av Erica skrivet april 18, 2024, 01:34:45:45  »
Att gjuta i ett steg är en metod, att gjuta in ett skarvband vid den gjutning av botten och sedan gjuta väggarna är den andra. Metoden att försöka gjuta de två delarna utan skarvaband och sedan på något sätt "täta springan" har jag inte hittills träffat någon som lyckats med...

Viktigt: formstöd får inte vara typ genomgående stänger eller bandjärn. Man skall ha särskilda gängade hylsor med invändig gänggång och med en slags krage på mitten som extra säkerhet mot läckage. Betongen måste vara av rätt kvalitet, lämpligen från n betongstation, och den måste vibreras lagom mycket. För lite så blir det håligheter som ger läckor. För mycket så separerar betongen så att det ingående ballastmaterialet sjunker anhopas nedtill i gjutningen vilket också get lläckagerisker.
8
Byggtrådar / SV: Naturpool/baddamm/levande pool - påbörjad april 2020
« Senaste inlägg av brodde skrivet april 17, 2024, 12:02:19:19  »
Hej Inge,
hur står det till med din pool? Tänkte bara höra om du ville dela med dig av dina erfarenheter av din pool på kort och lång sikt :) Gärna några aktuella bilder också om du har lust!

Med vänliga hälsningar,
Olof Broddesson
9
Teknik / Badfabriken spabad Cyrba
« Senaste inlägg av perbane84@gmail.com skrivet april 16, 2024, 22:51:45:45  »
Tjenare, har ett äldre spa med Cyrba system. Detta har lagt av och jag har lyckats komma över ett system från ett något nyare spabad med samma styrsystem. När jag köpte detta var kablar klippta och går inte riktigt att utröna vilket som skall till vad. Någon som har ett spabad med cyrba styrsystem som skulle kunna vara behjälplig med några foton hur det är kopplat på era bad? :)
10
Markpooler. / SV: Granitkeramik runt poolen - dålig idé?
« Senaste inlägg av misterO skrivet april 16, 2024, 18:18:35:35  »
Tack för svaret!

Skulle du säga att det är för lite struktur på den här produkten? https://stenbolaget.se/products/granitkeramik-singo-600x600x20?
Sidor: [1] 2 ... 10
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag