VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tomba1

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Dräneringsbrunn
« skrivet: maj 17, 2011, 08:26:02:02  »
Hej Erika!
Tack för ditt svar och frågor. Min ambition är att brunnen endast ska ta hand om dräneringen från poolen och en snutt av tomten, där det finns en befintlig markdränering då tomthörnet blir lite vattensjukt vid snösmältning. Grundvattnet hoppades jag på att marken själv reglerade :) Jag har en förhoppning om att när brunnen ligger i marken och allt är återfyllt (ev förankrar jag brunnen med armeringsjärn eller något annat) att den ligger still och att grundvattnet söker sig naturliga vägar (dvs att återfyllningen återställer vattenvägarna som de var innan jag grävde hålet). Vet inte vilket tryck uppåt vatten har men i och med att röret är korrugerat så borde det stå emot ganska ordentligt? Som det ser ut nu ligger grundvattnet runt 70 cm djupare än vad poolbotten så pooldräneringen borde ju klara av ev stigning under "blötperioder". Men som sagt det vore tungt om brunnen får för sig att sträva uppåt :).

2
Markpooler. / Dräneringsbrunn
« skrivet: maj 16, 2011, 22:55:44:44  »
Hej!
Är ny på forumet och håller som bäst på att traska runt i lervällingen i gropen för den kommande poolen. Grävde hål för dräneringsbrunnen i helgen och får upp grundvatten på ca 160 cm djup, hålet är drygt 200 cm. (Poolen kommer att ligga ca 70 cm nedanför marknivå när 20 cm makadam, 20 cm stenmjöl och isolering är på plats. Har införskaffat en brunn från Byggmax dit jag drar dräneringsrören och pumpar upp. Min fråga gäller brunnen, som har botten. Hur gör jag för att den inte ska "pluppa" upp / flyta upp när grundvattnet tränger på. I och med att den blir som en luftbehållare borde ju den sträva uppåt och försöka flyta? Botten bör ju vara kvar för att pumpen ska kunna stå på den. Bör den förankras eller tyngas ner med något i botten? Tacksam för all vägledning jag kan få.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan