VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Jimbo

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / Blekt liner
« skrivet: maj 07, 2021, 22:04:17:17  »
Hej

Vår mosaik liner har blekts på trappstegen och nu vägrar poolfirman svara eller ringa tillbaka. Vad kan det bero på och vad gör man för att få poolfirman att rätta till det. Det är inom garantitiden och dessutom sprack den i svetsningen redan under första året.

Blekningen beror inte på felaktig kemi då vi har automatisk dosering.

2
Markpooler. / Murad 4x8 pool - Företag i Skåne
« skrivet: november 09, 2017, 21:35:38:38  »
Någon som kan rekommendera ett företag i Skåne för en murad pool med linerduk? Tänker mig en gjuten platta, murade väggar i leca/siporex/thermo och sedan liner.
Vad bör en sådan konstruktion kosta på totalentreprenad (inkl grävning osv.)

3
Vatten och kemi / Köpa kemikalier utomlands
« skrivet: maj 06, 2015, 22:34:50:50  »
Någon som köpt typ klor, puckar osv utomlands? Är det billigare, och för man ens importera det till Sverige utan speciella tillstånd?

4
Övriga frågor! / Täcker hemförsäkringen poolen?
« skrivet: juli 27, 2012, 19:59:25:25  »
Som frågan lyder...

Visst, jag kan ringa IF och fråga men tänkte ändå kolla om någon haft exempelvis skadegörelse, eller att barnen kanske haft sönder något på eller omkring poolen. Hur hanterade försäkringsbolagen detta i så fall?

Min tanke var mest om ens dotter skulle få för sig att kasta en stor sten genom pooltaket och att det skulle gå sönder. Kan man då ta detta på sin hemfösäkring?

Jag har IFs stora hemförsäkring, minns ej vad de kallar den...

5
Pooltäckningar / Helautomatiska pooltak
« skrivet: maj 16, 2011, 21:27:16:16  »
Finns detta för det första...???

Jag var först inne på att installera ett poolöverdrag som placeras dolt och styrs via en enkel knapptryckning.

Men nu har jag börjat vackla något och kikar lite på de låga pooltaken (90 cm). Men jag har inte sett någonstans om de går att få helautomatiska så att man kan styra dem via en nyckelbrytare (eller liknande).

Är det någon som vet något om det finns automatiska pooltak?

6
Uppvärmning / Grundvattenvärme system inkl. poolvärme
« skrivet: december 07, 2010, 07:54:40:40  »
Hej,

Nu drar snart bygget igång av huset och allt börjar bli klart vad gäller ritningar och planering. Det kommer att bli ett grundvattensystem med borrhål då såklart.
Eftersom vi skall ha en 8 x 4 x 1,5 m murad pool undrar jag lite över vilka värmepannor ni andra har eller vet är bra till att samtidigt värma poolen med.

Hur fungerar det rent allmänt? Kan man ställa gradantal för poolen (typ 30 gr) inne på pannan...? Poolen blir med gjuten betongsula och uppmurad i leca plus isolering. Blir nog 100 mm isolering, borde räcka samt liner.

Eftersom jag fortfarande kan påverka vilken bergvärme pump vi kan ta så söker jag lite erfarenheter av er som kan...

7
Markpooler. / Dax för nytt poolbygge! Murad eller balja?
« skrivet: juli 26, 2010, 09:08:59:59  »
Hej,

Då var det dax för mitt andra poolbygge! Första poolen blev en liner pool med plåt. Enkelt och billigt!

Nu funderar jag på vad jag vill göra. Det ligger lite fram i tiden efterso vi skall bygga nytt hus, och således en ny pool.

Den första jag byggde var en rund pool, och det skall jag inte ha nu. Tänkte köra en rektangulär pool där måtten blir 4 x 8 x 1,5 m.
Detta eftersom det mesta "lul-lul" man kan köpa passar bäst till just rektangulära pooler. Nu tänker jag på automatiskt poolöverdrag osv.

I nuläget tror jag att jag skall mura upp poolen i leca med gjuten bottenplatta och sedan lägga en mosaikliner eftersom jag inte riktigt litar på vårt klimat när det gäller riktig mosaik. Vill inte behöva hämta 2o kakelplattor på botten varje sommar.

Det jag klurar mest över är hur trappan skall se ut, är det någon som vet eller har inspiration över trappbilder? Tror att den skall vara inne i poolen eftersom jag skall ha ett automatiskt poolöverdrag.
Tänkte även bygga en "sittdel" i poolen där man kan sitta och ta det lugnt. Fick idén efter att ha varit på Tylösand Spa. Den är byggd i i något trä, men jag kanske bygger en form och gjuter i stället...

Även tacksam om någon vet bra och billiga automatiska poolöverdrag samt en platssvetsad liner. Jag bor i Malmö.

8
Markpooler. / Någon som byggt en pool med owerflow system?
« skrivet: mars 24, 2010, 16:15:08:08  »
Kan ni inte i så fall berätta hur ni gjorde, vilka val ni gjorde och ungefärliga priser...

Har en liner pool idag, men funderar på att byta den nästa sässong och köra på en owerflow pool. Häftigt till tusen tycker jag

9
Markpooler. / Tror ni att min pool rasar in?
« skrivet: maj 18, 2009, 22:11:26:26  »
Hej,

Jag har en rund linerpool på 6m i diameter/1,5 m djup. Då jag byggde den kände jag att jag aldrig skulle tömma den på vatten och gjorde avkall på att blanda betong i återfyllnaden runt om.
Jag återfyllde endast med grus.

Nu till mot STORA problem...

Då allt var klart kom jag på att jag glömt att förlänga kabeln till lamporna så att man kan föra upp dem till ytan då man skall byta lampsats/glödlampa.

Jag är nu inne på min 3:dje säsong med poolen och är rädd för att lamporna snart kommer att gå sönder. Tror ni att sargen rasar in om jag tömmer poolen ner till lamporna om jag skulle behöva byta dem.

Ovanpå har jag lagt trädäck runt om poolen.

Kan man lösa mitt supermisstag på något annat sätt?

10
Markpooler. / Hänga upp pump på väggen
« skrivet: november 11, 2007, 21:18:55:55  »
Skall precis till att vinterstäda garaget och tycker att pumpen står lite olägligt till.

Är det något problem om man sätter pumpen på väggen och inte har den på marken? Tänkte mest om det påverkar någonting eftersom pumpen kommer i ett annat läge/en annan vinkel??


Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag