VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Poolbygge och våra erfarenheter  (läst 3381 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Eva

  • Gäst
Eva
Poolbygge och våra erfarenheter
« skrivet: juli 09, 2007, 21:10:16:16 »
Hej poolare!

Vi valde leverantör med stor omsorg eftersom vi ville undvika problem med leveranser och annat. Efter att ha studerat bl a detta forum och olika leverantörer bestämde vi oss för, förmodligen inte det billigaste, men det som vi trodde var tryggast att handla av Svenska Poolfabriken AB. Vi betalade innan "den stora prishöjningen" 1 mars och kom överens om leveransavrop tre veckor före önskad leveransvecka som var vecka 17.
Vissa detaljer kom alldeles för tidigt utan avrop så vi fick stoppa leveranserna så att inte allt skulle ligga i vår trädgård några månader innan.
Huvudleverans kom i avropad vecka. Instruktionerna var i vissa fall inte uppdaterade till de förändringar som poolfabriken hade gjort. Dock var telefonsupporten mycket bra att ha att göra med, mycket kunniga och trevliga.
Nästa problem - det automatiska poolskyddet var utlovat till slutet av april. Det kom inte! Vi hade semester för att kunna montera och hantverkare var inbokade. Det kom inte första veckan i maj heller. Vi fick ständiga löften om leverans men inget poolskydd. Efter kraftiga påstötningar från vår sida kom det den 14 maj. Till saken hör att under denna tid, när vi väntade på poolskyddet, kunde inga markarbeten ske utan allt stod helt stilla. Vår planering gick om intet!
Vi vet fortfarande inte om vi har fått ett färdigt poolskydd eftersom detta är en omarbetad version och vi ännu inte fått bruksanvisning trots påstötningar. En del beslut borde delegeras ner i organisationen till personer som tycker om att ha med kunder att göra - övrig personal har vi bara gott att säga om. Vi fick viss kompensation för felaktiga leveranser men för oss var huvudsaken att allt med leveranserna skulle flyta eftersom man har begränsat med fritid.

Nu är vi väldigt nöjda med vår pool och använder den flitigt! Våra poolbilder www.fotoalbumet.se/eva/74
De senast bilderna syns först och ni får klicka på föregående bilder i slutet av serien 2 ggr.

Hälsningar
Eva & Peter

Edit: Nämnande av namn eller befattningar undanbedes, jag har editerat bort en del av inlägget p.g.a. det.
/Rickard
« Senast ändrad: juli 13, 2007, 00:15:12:12 av Rickard »

Poolgiganten

Utloggad HappyDigger

  • Expert
  • *****
  • Stad/land: Rosersberg - Norra Stockholm
  • Antal inlägg: 208
  • Total likes: 0
  • Kön: Man
  • Small boys have small toys. Big boys...
    • Visa profil
SV: Poolbygge och våra erfarenheter
« Svar #1 skrivet: juli 10, 2007, 00:37:42:42 »
Det är spännande att se hur vissa företag tänker om sina kunder. Vi åkte till Lagunpool i Upplands Väsby en lördag bara för att titta på pooltäckningar men de hade bara öppet måndag till fredag och dessutom lunchstängt. När vi väl hade en ledig vardarg att åka dit på så frågade jag om inte privatpersoner var deras målgrupp och att det kanske kunde löna sig för dem att ha öppet iallafall ett par timmar under helgen med kanske någon av deras personal på plats. Fick då svaret att det inte var någon som ville jobba på lördagar...  ::)
Tydligen räcker marginalerna från en 31.000 kronors presenning ganska bra
Egenbyggd pool (2006-07) i leca med barndel och inbyggd trappa och därför svetsad liner. 8m x 4,2m och 1,65 djup med pooltak från Idealcover och italiensk led-belysning. Numera vanlig klor (tidigare Baquasil) och värmer via bergvärme och värmeväxlare. Med viss sorg bytt den egna grävmaskinen mot en BMW R1200GS Adventure. Byggbilder http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=993.0]h

Utloggad Mica

SV: Poolbygge och våra erfarenheter
« Svar #2 skrivet: juli 10, 2007, 19:40:02:02 »
Hej Eva,

Det är definitivt ingen "walk in the park" att bygga pool, speciellt om man är tidspressad pga hantverkar- och ledighetsinbokningar! Brister i bruksanvisningar verkar vara ett generellt problem. Det tog ju många år innan programvaruleverantörerna (Microsoft mfl) lärde sig vikten av en bra manual och enkla installationer. Jag tror att det kommer dröja länge på den överhettade poolmarknaden innan vi är i närheten den kvalitén. Tills det får vi hålla tillgodo med alla poolare här på forumet och de är många ggr bättre än den bästa manual!  <antman>

Dessutom.....

.. så har ni fått det jättefint och kommer förhoppningsvis att kunna lägga "grumset" (och de höga räkningarna) bakom er efter ett tag och bara titta på er ljuvliga pool och bara njuta...  <sol> <sol> ... och inte ångra er en sekund!

/Mica

PS. Läcker Buddha.
Folkpool Octavia 6.6 x 3.6 x 1.44.
Uppvärmning: 15 kvm solfångarpaneler + Folkpools värmeväxlare 75 kW som är kopplad till IVT Optima 500 (luft/vattenvärmepump) http://goto.glocalnet.net/tradgardsprojektet/

Eva

  • Gäst
Eva
SV: Poolbygge och våra erfarenheter
« Svar #3 skrivet: juli 11, 2007, 15:13:02:02 »

Hej Mica och Happydigger,

Vi njuter verkligen av vår pool och tycker att detta är den bästa investering vi gjort. Jag har längtat efter pool i många år men mannen har inte varit så förtjust i idén. Vi tycker om att göra bilresor till Frankrike och då har jag letat upp boende till oss och som av en händelse har jag alltid hittat ett hus till oss med pool  O0. Så småningom övertygades mannen om att det var en förträfflig idé  <sol>. Vi har haft mycket stor hjälp av alla kunniga människor i forumet och jag hoppas att vi tillsammans kan göra poolföretagen uppmärksamma på sina brister.

Eva

Utloggad Fia

SV: Poolbygge och våra erfarenheter
« Svar #4 skrivet: juli 11, 2007, 19:07:36:36 »
Det finns en pool för alla trädgårdar och plånböcker, det gäller bara att hitta rätt.

Eva

  • Gäst
Eva
SV: Poolbygge och våra erfarenheter
« Svar #5 skrivet: juli 11, 2007, 21:11:46:46 »


Tack Fia!

 <sol> Eva

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan