1
Vatten och kemi / SV: Här ska ni få höra vad jag fått veta
« skrivet: juli 28, 2012, 19:20:36:36 »
Jag antar att denna Aquacheck är bättre än inget även ifall det ibland kan vara svårt att se på stickorna. Hur kan man förebygga att detta cyanovärde ens blir för högt då? Blir det högt med kloret eller är det solens strålar osv som gör det? Enda sättet är att byta vatten sa denna försäljare. Stämmer det?
Att ha kloret i en doserare som du säger Erica borde ju ta bort risken för det som försäljaren talade om. Även om nu TommyC gjort ett test (tack så mycket för testandet ) så minimerar man ju åtminstone risken för det försäljaren sa. För visst ligger det väl något i vad han säger om man resonerar logiskt. Klor är ju ändå ett kemiskt medel som t.o.m kan bleka det mesta i världen och visst borde det således göra någon påverkan även på pumpar etc.
Det vi nu börjat fundera på är vad man egentligen ska behöva ha för att få allt bra. Vi vet att man ska chockklorera vattet med chockklor givetvis.
Men sen då... det finns ju sjukt mycket har jag sett både på websidor, i affärer och här på forumet. Vi trodde det skulle vara enligt följande mönster:
1. Chockklorera. - Detta för att ta dö på bakterier o skit med det samma. Hårt och bestämt!
2. Klorpuckar i bräddavlopp (numera kanske Ericas metod med doserare) - Detta för att bibehålla ett klorvärde på ca 1.0 - 1.5 ppm.
3. Justera med pH+ - Detta eftersom kloret sänker PH:t. Försöka ligga mellan 7.2 - 7.5.
Är vår "att-göra-lista" fel? Om så: Vad behöver kompletteras och förändras?
Kan väl konstatera lite lätt att försäljaren var nog rätt mycket ute efter att sälja mer än att hjälpa en vilsen själ...
Att ha kloret i en doserare som du säger Erica borde ju ta bort risken för det som försäljaren talade om. Även om nu TommyC gjort ett test (tack så mycket för testandet ) så minimerar man ju åtminstone risken för det försäljaren sa. För visst ligger det väl något i vad han säger om man resonerar logiskt. Klor är ju ändå ett kemiskt medel som t.o.m kan bleka det mesta i världen och visst borde det således göra någon påverkan även på pumpar etc.
Det vi nu börjat fundera på är vad man egentligen ska behöva ha för att få allt bra. Vi vet att man ska chockklorera vattet med chockklor givetvis.
Men sen då... det finns ju sjukt mycket har jag sett både på websidor, i affärer och här på forumet. Vi trodde det skulle vara enligt följande mönster:
1. Chockklorera. - Detta för att ta dö på bakterier o skit med det samma. Hårt och bestämt!
2. Klorpuckar i bräddavlopp (numera kanske Ericas metod med doserare) - Detta för att bibehålla ett klorvärde på ca 1.0 - 1.5 ppm.
3. Justera med pH+ - Detta eftersom kloret sänker PH:t. Försöka ligga mellan 7.2 - 7.5.
Är vår "att-göra-lista" fel? Om så: Vad behöver kompletteras och förändras?
Kan väl konstatera lite lätt att försäljaren var nog rätt mycket ute efter att sälja mer än att hjälpa en vilsen själ...