CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Sophia

Sidor: 1 [2] 3 4
11
Vatten och kemi / SV: Dagen då jag såg ljuset!!!!
« skrivet: juli 28, 2008, 00:07:31:31  »
Va fan vi som har mjölkigt atten och jag kör med stickor som visar för lågt pH typ varannan dag (det blir bättre dagen efter jag hafti pH-plus. Kanske ska testa de nyare stickorna jag köpte... Känns segt att köpa tabletter i år det är väl bara nån månad kvar på vår poolsäsong (ouppvärmd pool)

12
Ovanmarkspooler / SV: Bestway 23 kubiks pool, va är det för kvalité??
« skrivet: juli 28, 2008, 00:05:42:42  »
Då var vi inte HELT fel ute som köpte en Intex då kanske...  ;) Blev lite sur då¨jag såg att BestWays var både större och billigare men nu känns det bättre, tack! ;) Fast himla tråkigt med era upplevelser...  :-\

13
Byggtrådar / SV: Då börjas det..
« skrivet: juli 25, 2008, 22:08:24:24  »
Skitsnyggt!!!  O0 <antman>

14
Vatten och kemi / SV: Hur göra vid (vit-) grumligt vatten?
« skrivet: juli 25, 2008, 21:54:44:44  »
Vår pool är också mjölkig...  :( Först blev den grön - alger. Chocklorade, tillsatte pH-plus och flockmedel (pH låg under 6.8) samt algdödarmedel. Pollen blev istället vit!  <dontkn> Nu ligger värdena efter flera liter pHplus äntligen rätt stabilt på 7,2, fritt klor på runt 3 och alk på ca 100. Jättefina värden tycker jag! Men fortfarande mjölkligt. Byter patronfiltret en eller två gånger om dan just nu och det har vartit "vit gegga" i vecken. Har diskat rent och sköljt noga och sedan bytt igenb regelbundet. Nu i kväll var det inte SÅ geggigt längre. Känns som om det enda vi kan göra - förutom att byta vatten - är att fortsätta låta filtret gå dygnet runt och byta filter så ofta det verkar behövas? Ska vara borta natten mot onsdag till natt mot lördag. Chockklorera innan vi åker kanske? Och låta pumpen gå och täcke på?

Låter faktiskt barnen (och mig själv) bada trots att det är mjölkigt. Värdena är ju fina och ingen tycker det svider eller så. Byta 17 kubik känns inte så lockande då det äntligen är skönt i poolen! (24grader)

15
Köpes / SV: köpes sandfilter pump
« skrivet: juli 22, 2008, 21:58:11:11  »
Harold Nyborg har en billig för 750kr har jag för mig. Räcker till en pool på ca 20.000 liter. Det kan vara bra att tala om hur stort filter du behöver!

16
Vatten och kemi / SV: Baquacil... Hur gör man???
« skrivet: juli 20, 2008, 21:45:27:27  »
Tack Ronson och fia! Det blir att köpa sandfilter och byta system till nästa år! Jag tillhör också de som gillar klorlukten, men inte mer än jag gillar sonens ögon...  ;D Klart jag ska kunna lära mig att backspola, jag klarar ju av att byta filter och dosera pulver fram och tillbaka. Kan väl inte vara så knepigt. Inbillar mig alltid att saker är svårare än de är.  :P

Tack för hjälpen!

17
Vatten och kemi / SV: Byta från klor till Baquacil
« skrivet: juli 20, 2008, 21:43:08:08  »
Puttar upp.

Tack för länken hit! Verkar ju klart vara id´åe att byta till nästa år!! sonen får så röda ögon jämt i klorvatten. Han öär ju dessutom alltid mer under än över liksom...  ::)

18
Vatten och kemi / SV: Flockmedel mot alger?
« skrivet: juli 20, 2008, 21:37:15:15  »
Sophia, vad heter medlet du köpte? Har hållit ögonen öppna för ett flockningsmedel för patronfilter o inte hittat något. Det är ju kanon om det finns ett som fungerar!

Jag tror hon i affären dillade...  :-\ "backspola sandfiltret efter 2-3 dagar" står det på flaskan... "Clear Pool" heter flaskan i alla fall.

Idag är poolen dimmig, Ph sjunkit och ALLT fritt klor förbrukat! :o hällde i mer chockklor... Men det har iofs regnat en del idag så poolen har ju inte fått vara ifred riktigt. Får skaffa MER pH-höjare räckte visst inte med en LITER till våra ynka 17 kubik!  ??? Jaja bra övning inför kommande investeringar (större pool om tio år?) och framför allt en läxa i att sköta om poolen ordentligt och kolla stickor lite oftare! Lite oftare än "inte ännu i år" i alla fall...  ::)

19
Vatten och kemi / SV: Flockmedel
« skrivet: juli 20, 2008, 21:28:42:42  »
men sophia??
hur stor pool har du och hur många sandfilter???
har en pool på 21000 liter å funderar på om det inte krävs två filter egentligen?
för cirkulationen är inge vidare...
skimmern tar bara upp skräpet från halva poolen vilket jag kan tänka mog är på grund av för dålig cirkulation.. eller ska man koppla men in slang i ena änden å ut i andera för bättre cirkulation?? hmm..

Vi har en ovanmarkspool på 17 kubik och ett patronfilter. Men jag tycker det filtret verkar funka bra till vår pool! :) Fastnar lite skräp i skimmern och det är sällan skräp i poolen. Nu har vi inga träd som släpper blad i den så det enda skräpet som kommer i kommer från ungarnas fötter.

Men nästa år ska vi nog investera i ett sandfilter det där från Nyborg lät ju bra. dels tror jag det är bättre, dels funderar jag lite på om vi inte ska testa Baquacil nästa år för sonen reagerar med röda ögon på klorvatten tyvärr...

20
Vatten och kemi / SV: Baquacil... Hur gör man???
« skrivet: juli 19, 2008, 22:10:14:14  »
Är det någon som gått över från klor till baquacil och vill dela med sig lite om erfarenheterna? Sonen får så röda ögon av klor så jag funderar på om vi ska byta till nästa år. Då måste vi iofs skaffa sandfilter och då är det det där med "backspolning" jag måste lära mig, alltid är det nåt... Kan väl inte vara krångligare än att byta polysterfilter eller hur?

Sidor: 1 [2] 3 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag