VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Jörgen

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Vattenhastighet genom solslinga
« skrivet: maj 03, 2007, 17:28:08:08  »
Hej på er alla :)

  <help>Jag har ett par frågor som ställer till det lite i tankebanorna. <help>

 Först: Efter filtret går ju 50mm rör som retur till poolen. Därpå kommer en vinkel sättas för att få upp vattnet till solslingan, som ligger på garagetaket. Orkar vattnet upp igenom slingan då? tänkte börja med ca:300m med möjlighet att "bygga ut" med mer om det behövs.Det lutar ju lite (tror det kan va ca: 220 .) Eller behövs en strypventil också, efter uttaget som kan tvinga flödet upp genom slingan?
 Pumpen får ju då ett lite större motstånd, men eftersom det ändå är samma mängd vatten som går igenom tror jag inte det har någon betydelse överhuvud taget. För pumpen då menar jag - eller?

  Är det någon mening att från pumpen o upp gå med 50mm rör och gå ned till 1" (ev. ngt större) slang som solslinga? Och därigenom på tillbakavägen få en högre hastighet på flödet så man slipper backventil på returledningen till poolen?
Eller behöver man det ändå? Om man har satt en strypventil minskar väl trycket på huvudreturen. Då får väl vattnet från slingan "lättare" att ta sig tillbaka in i flödesriktningen. Eller kommer vattnet att "sugas" in som något undertryck typ ejektorverkan?
 Vet inte riktigt hur man skall förklara just den biten  :-\, låter konstigt när jag själv läser men ni kanske förstår vad jag menar. :angel:

 Jag har inte en aning om hur stort tryck pumpen har, mer än att det går knappt att hålla för vid inloppet när man kör normalt sas. på sommaren

 Hälsningar JPe

2
Byggtrådar / Friformspool
« skrivet: april 14, 2006, 19:57:53:53  »
 Hej go vänner, har äntligen fått lite klarhet (tror jag) i att få iväg bilder. Hoppas ni har tålamod för det blev ganska många trots att jag har försökt sålla bland alla jag har.


Jaha:  Detta är vad vi har att börja från

Här har vi "hittat" vattenledningen till hela områdets trädgårdsbevattning


Trångt var det att komma in till baksidan på tomten, fick tom. skuva ned husbelysningen på hörnet för han skulle komma förbi(ligger på bordet)

Såja nu har det blivit en bit grop att titta ned i

Nu ser man lite av hur djupet blir och hur mycket som skall återfyllas

Här är den färdiga gropen, 190m3 fraktades bort för att få en grop som denna.Träskivorna var tvugna att ställas dit för det kom massa vatten rinnande, med följd att kanten började rasa in med lera i stora klumpar. Känndes inte såå skoj i det här läget.

Förb- regn, tycker det räckte med källådern som försöker fylla hålet man har fixat till

Sådär ja; nu börjar uppfyllningen då. Två fulla bil lass

Här har jag som synes fått ut bottenmakadammen ca: 35 cm som paddades varje dm. och lagt ned dräneringen som går bort till drän.brunnen vid hörnet

Det regnar rejält ibland

Har äntligen fått ut grund formen på poolen och börjat fundera på hur resten av formningen skall gå att få ihop isolering var på förslag o så fick det bli.

Isolera mera Totalt 120 mm

Färdigformat, phu, äntligen så här långt kommen. Nu skall det dit 200mm betong också

Jaha då var det dags för betong. Hade lite otur med bilen där, armen låste sig och vi fick inte ur betongen från bilen, blev lite panik där ett tag. Lite tricksande senare iallafall ut den rackarn, men vi fick skyffla betongen "baklänges" för armen gick inte att styra. Utan nu gällde det främst att få ut allt innan den började brinna på bilen.

Räckte inte med ett lass utan får vänta in ett lass till senare idag

Nu har jag fått något riktigt att stå på under tiden som jag skall fortsätta jobbet med att bygga mig uppåt

Nu får jag ta jag in extern hjälp för att hålla vattnet borta, dj- regnande


Nu har jag kommit så långt attväggarna är upp"fixade" en bit  och har börjat med den invändiga trappen upp till "grunda delen".

Nu är det stagat på väggarna och dags att fylla i betong där med, viberationsfri hade beställts så den skulle rinna ut själv. Det hade inte gått att vib. gjutningen i formen, för då hade nog allt sprungit läck.

Då var det dags för sista lasset med betong, känndes lite stressat då han var nära fyra timmar försenad och jag skall vara på jobbet om 30 min.

TROR ni inte på f-n att det lyckades komma in en regnskur på kvällen innan bruket hade brunnit ihop, men det gjorde det. Så det blev till att leta rätt på en betongslipmaskin och gå omkring. Här syns nu början på stora trappen också

Inte undra på att grannarna ifrågasatte mig varför jag bygger en bunker??

 Här håller vi på med återfyllning, det är inte klokthur mycket material som skall tillbaks i hålet. å endå känns ju inte springan särdeles bred.

Inte nog med att bygga upp nu skall bitar av kalaset isär också, detta ska bli "lilla" trappen


 Jag har inte någon vidare tur kan man nog lungt påstå. Nu har sidan photobucket lagt ned??? så resten får jag väl försöka få fram någon annan dag under helgen eller när jag får för mig att sitta här igen

 Hoppas det ser bra ut så här långt  och så får jag väl säga fortsättning följer...

   Hälsningar Jörgen

3
Markpooler. / Allmänt
« skrivet: januari 24, 2006, 13:12:56:56  »
Hej alla

Jag är ju ny här på forumet och håller mest på att läsa och titta på flera av alla olika lösningar på Era pooler m.m. Det är helt klart att det finns knappast två st. som har det likadant så uttrycket "standardpooler" verkar ju bara vara ett löst begrepp som används lite hur som helst. Själv har jag en pool i styrenblock (hette det visst) och som är fylld med betong . Den byggdes upp som en större variant av lego med armering m.m. och fylldes sedan med betong som sagt. Har hållit på i flera år nu och det börjar bli dags för att koppla på någon form av värme till "bassängen" . Och det har man ju förstått att det finns nästan lika många varianter på uppvärmningssystem som poolare där ute. Men finns det inte någon som har någon erfarenhet av bara vanlig PEM-slang som man s.a.s. lägger på t.ex. garagetaket eller liknande. Det var väl det som blir den billigaste varianten av solvärme? eller vad finns det för nackdelar med en sån "simpel" lösning?
J Pe

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan