Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Sophia

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Ovanmarkspooler / SV: Markarbete Intex ULTRAPOOL 274x549x132??
« skrivet: juni 12, 2012, 19:18:33:33  »
Vi har tagit in vår pool på vintrarna med i vinter tänkte vi faktiskt låta den stå kvar ute. Vatten under in- och utlopp och poolen inomhus då, så klart.

2
Markpooler. / SV: Gräva hålet
« skrivet: februari 09, 2009, 16:49:52:52  »
Aha men så bra för en sån bör komma in. Antar att man får instruktioner om grävning av poolleverantören. Och att det kan komma med en grävare till grävaren så att säga, om man betalar för det. *vill nog inte låta nån i familjen gräva*

3
Markpooler. / Gräva hålet
« skrivet: februari 09, 2009, 13:57:05:05  »
Vi funderar på en markpool. Underbart smidigt då vi investerade i en ovanmarks för bara ett år sedan. Nåväl - den vi funderar på är 1,5 meter djup. Hur djupt måste man gräva och framför allt - HUR??? Vad är det för storlek på grävare som ska in i trädgården om man nu inte är hulken och gräver för hand, vilket vi inte är. Men vi har en tomt med ganska trånga passager över allt, fattar inte hur en grävare större än en bobcat ska kunna ta sig in. Och en sån räcker väl knappast eller?

4
Vatten och kemi / SV: OCH VAD GÖR JAG NU??
« skrivet: augusti 10, 2008, 21:10:06:06  »
Har ni haft i algmördarmedel??

5
Vatten och kemi / SV: Saltvattensystem i offentlig pool!
« skrivet: augusti 04, 2008, 20:28:31:31  »
Inte för att jag vill förstöra det roliga för dig med det som desinficerar är klor (underklorsyra) och alltså inte saltet i sig. Saltet används för att tillverka klor s.k. inline, det är detsamma som normalt felaktigt bemämns som saltgeneratorer till privatpooler. För mer info se länken nedan.

Det är alltid viktigt att tvätta sig innan man hoppas i bassängen i en offentlig pool. Du bidrar med x antal mer bakterier som oduschad vilket skulle belasta den mekaniska och kemiska reningen onödigt mycket med tanke på hur enkelt det är att duscha före.


http://www.balneo.se/1_1.html



Jo jag vet det, det var därför jag skrev "saltvattensystem". Jag kunde lagt till klorgenerator och sånt med, men det förstod de inte då jag försökte diskutera med dem!  ;)

6
Vatten och kemi / Saltvattensystem i offentlig pool!
« skrivet: augusti 03, 2008, 23:34:50:50  »
Var på badhuset i Billund (Danmark, vi var på Legoland med så klart) och det är helt underbart! Först och främst - de har en spa-avdelning med dessa fantastiska uppfinningar:



Uppvärmda kroppsformade mosaikklädda bänkar. Insomningsfaktorn är HÖG!  :D


Sen upptäckte jag att det ju inte luktar KLOR där! Smakade genast på vattnet och jo, där fanns en svag svag saltsmak. Greppade närmaste personal och jo minsann, där var det saltvattensystem som gällde! de var extra hårda på hygien och mycket anslag om hur man ska tvätta sig. Har man inte tvättat håret blir det bakläxa.  ;) Men det funkar tydligen riktigt bra.

Tyckte det var kul med en offentlig pool med annat än klor.

http://www.billund-bad.dk/

Länk till badet

7
Övriga frågor! / SV: Panikhjälp önskas!!
« skrivet: augusti 03, 2008, 23:28:18:18  »
Ska ta bilder och visa sen! ;)

Eva: Ja vi får göra så med resten om det vill sig. Försökte det tidigare men det är dåligt fall ner mot brunnen så det är svårt att få det att funka! Måste ligga med hela armen ner i brunnen får att få fall på det hela innan jag släpper med tummen! *S*

8
Övriga frågor! / SV: Panikhjälp önskas!!
« skrivet: juli 29, 2008, 15:17:34:34  »
Ah maken löste det med lite sandpapper!  <love> De enklaste lösningarna är oftast de bästa. Vattnet rinner!!!

9
Övriga frågor! / Panikhjälp önskas!!
« skrivet: juli 29, 2008, 15:03:02:02  »
Ska tömma vår INTEX-pool - vi kommer inte tillrätta med det grumliga vattnet. Så klart rpåkade jag bryta av den där kopplingen mellan uttömmningshålet och trädgårdsslangen! Vad göra? Det verkar - så klart - vara nån egen slags gäng på uttappningshålet så vanliga gardenakopplingar går inte att skruva fast!  >:(

10
Byggtrådar / SV: Våran pool
« skrivet: juli 28, 2008, 00:11:25:25  »
Hum vi har 28 grader i vår ouppvärmda det är på gränsen till för VARMT istället!  ;D

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan