CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - jbend99

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Hjälp med anborrningsbygel & doseringsnippel
« skrivet: maj 14, 2017, 11:48:55:55  »
Ska precis börja montera mina nipplar/ventiler för att dosera klor, ph etc från automatiken men stötte på ett bekymmer. Anborrningsbyglarna har 1/2 tums anslutning men jag tänkte sätta en bussning från 1/2" till 1/4" för att kunna ansluta doseringsventilerna. Problemet blir då att ventilen blir för kort. Så funderingen jag har är om det räcker och ändå blir bra dosering om jag borrar ett så stort hål jag kan i röret för att vatten ska kunna blanda sig med kemikalierna ändå?

Ventilen är 11mm och anborrningsbygelns hål är 16mm. Så om jag borrar 15-16mm i röret borde väl kemin ändå blanda sig med vattnet, utan att ventilens doseringshål ligger direkt i flödet (som det egentligen ska likt bild 2)?

Med bussning för att få rätt tum:


Utan bussningen blir det rätt längd på ventilen:

2
Ovanmarkspooler / Söker input och råd på mitt teknikrum
« skrivet: april 23, 2017, 00:05:02:02  »
Halloj!

Har äntligen kommit hyfsat iordning med mitt teknikrum. Men jag söker input / tips / råd på allt ni kan se och utläsa av bilderna nedan. Inget är limmat ännu så det finns alla möjligheter att ändra fortfarande. Om något är oklart eller verkar rörigt så hojta bara till så kan jag förklara hur jag tänker.

Bild 1:


Bild 2:


Bild 3:


Bild 4:


Bild 5:


Bild 6:


Bild 7:


Bild 8:


Bild 9:


Bild 10:


Bild 11:


Bild 12:


Bild 13:

3
Markpooler. / Montering av skimmer för termoblock
« skrivet: juli 07, 2016, 14:55:49:49  »
Håller på för fullt och ska montera skimmer, en rostfri Pahlens. I instruktionen för den står det att flänsarna ska ligga i liv med väggen men jag tycker att fronten ska ligga i liv med väggen, dvs flänsarna kommer ligga ca 13mm in i frigoliten istället. Hur har ni andra gjort?

Dessutom var det med två stycken vinkelstag som jag inte vet hur dessa ska monteras. Något man behöver eller bara strunta i det?

Tacksam för all snabb input!


4
Ovanmarkspooler / Hjälp med färdig hörntrapp
« skrivet: juli 03, 2016, 10:42:31:31  »
Postade detta i byggtråden men insåg att det kanske är bättre att prova frågan här.

Någon här som har monterat något liknande innan som kan förklara hur dessa plåtar skall sitta mot blocken? Finns ingen instruktion med från Ellips tyvärr. De tillhör stegsatsen som kom med den färdiga hörntrappan från Ellips. Annars får det bli ett samtal till supporten på måndag men det vore skönt att komma vidare i helgen.

Tacksam för all input/förslag!

Måtten på plåtarna är 1495mm höga, två av sidorna är 245-250mm breda dvs lika breda som ett block är tjockt. De är märkta H(öger) och V(vänster).



Finns några fler bilder på dem under min byggtråd här: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=12461.0

5
Byggtrådar / Thermopool 3x6m, ovanmark med soldäck och spabad
« skrivet: juni 30, 2016, 00:38:10:10  »
Då var det dax att dra igång en egen byggtråd efter att ha tillbringat 1,5 år här på detta utmärkta forum och insupit en hel del ideér samt en massa kunskap från tidigare poolbyggare  O0

Målet är en hel utomhusmiljö med soldäck på 150kvm med komposittrall, pool 6x3m med VP och pooltak samt spabad nedsänkt i trallen. Allt ska vara så automatiserat och underhållsfritt det kan bli.

Lite fakta först och en utrustnings lista:

  • Thermopool från Ellips pool 6x3m (Jackon Thermomur 250 block är det som ingår i paketet)
  • Hörntrapp
  • GJPACW1V-30 Värmepump
  • A. Victoria Pump (Model 38772), 0.75HP - 0.61Kw
  • Ellips Sandfilter 150Kg
  • Brillix UV 40
  • Aseko Asin Net Redox CL-PH Automatdosering
  • Pooltak Dallas 3x6 Antracite
  • Spabad Massimo II
  • Soldäck med mörkgrå komposittrall

Mer om själva bygget inom kort.

6
Markpooler. / Thermoblock, hur har ni monterat?
« skrivet: juni 29, 2016, 12:36:18:18  »
Håller på att testsätta första raden med Jackon Termomur 250 block, stötte genast på ett par funderingar och vill kolla hur ni som redan byggt med liknande har gjort eller om jag tänkt fel. Om det behövs kan jag lägga upp lite mer bilder och förklara utförligare.

Poolen är en 6x3m Kelly pool från Ellips Pool, ett Jackon block är 1200mm långt och 250mm brett. Kan det vara så att poolen ska vara 595cm eller 605cm invändigt eller ska det vara 600cm exakt? Om den ska vara exakt 600cm, kommer inte hålbilden inuti blocken stämma när man bygger nästa varv uppåt, vilket borde ställa till problem eller? Se bilderna nedan.

För att hålla det enkelt skulle man kunna sätta 5st öppna block i rad (1,2mx5st = 6m) och sedan ställa hörnblock utanför. Problemet (om det är ett problem) då blir att det ser ut så här med hålbilden:



Jag har därför tänkt att anpassa så det ser ut såhär istället:



Så långt allt väl, då stämmer hålbilden bra hela vägen. Men då saknas det plötsligt 20cm på totallängden Men nu kommer trixandet som jag ser det. Det går inte att kapa till en bit så att hålbilden fortfarande stämmer. Det blir antingen 2 inneväggar mot varandra eller ett dubbelt hålrum.

Hur har ni lagt ut era block och hörnbitar för att få det att stämma? Stämmer hålbilden för er ändå upp till översta blockraden? I exemplen nedan är svart de öppna blocken, vita är hörn blocken samt gul är kapat öppet block (Lego är bra till mycket  O0)

Exempel 1:


Exempel 2:


Exempel 3:

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag