VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Henr73

Sidor: 1 [2] 3 ... 7
11
Övriga frågor! / SV: Frostskyddsvärma
« skrivet: september 24, 2018, 08:21:52:52  »
Jag har pluggar till inloppen som fungerar bra och även hittat gigantiska gummiproppar som jag använder för jet-streamerns in och utlopp.

Var hittade du propparna till jetswim?

12
Teknik / SV: Hembyggd poolstyrning med "extra allt"
« skrivet: augusti 28, 2018, 11:01:23:23  »
10 år låter ju som toppkvalitet. Frågan är om Processing nu, 10 år senare fortfarande säljer samma kvalitet eller om dom rullat in i slit och släng jargongen?

Har man rent och fint badvatten så är ju den miljön "bra" för elektroder vilket avsevärt ökar livslängden. Tydligen så är det glaskulan som tar slut först (slaggar igen) i en elektrod inte själva "laddningen". Därför så kan ju livslängden i en pool vara mkt längre än "rekommenderat" pga av att den dessutom också bara används ca 3 mån/år.

Låter ju otroligt att era elektroder rullar på efter 10 år dygnet runt. Vårt lokala badhus kör Processing elektroder och dom brukar bli trött efter 1 år dygnet runt körning.

Hur sjutton kan man veta om en elektrod är av bra kvalitet utan att köpa grisen i säcken?  Utöver de etablerade lab företagen (Hach) etc så finns det ju en hel del tex Tyska elektrod leverantörer men hur vet man om det är kvalitet eller ej?

13
Teknik / SV: Hembyggd poolstyrning med "extra allt"
« skrivet: augusti 28, 2018, 10:09:42:42  »
Du har inte hittat någon bra mätcell för elektroder?

Vad har du för flöde i din mätslinga?

Har du ingen visuell flödesvisare (typ magnetisk svävkropp)? Svävkropp med magnetgivare för att kunna styra relä, sett någon prisvärd sån?

I mitt system sitter både sensor och insprutningsmunstycke på huvudstammen(blir ju ett jäkla blås förbi elektroderna), skulle vilja grena av och köra typ pahlen med separat och lugnt flöde för elektroderna. Kan ju inte kräva speciellt högt flöde, i princip bara så att vattnet cirkulerar.

Diameter på ditt mätvatten system?

Vad har du för insprutningsmunstycken?

Saknar loggning, fjärrstyrning/avläsning på min enhet, tror du det är möjligt att sätta en wifi arduino modul som "kidnappar" signaler och gör om dom till wifi för att kunna läsa av värden i realtid samt loggfunktion? Är ju "bara" mv signaler som ska vidarebefordras och tolkas väl?

Det är hårdvaran det, sen måste det väl till ett program att konvertera signaler samt visualisera och logga signalerna. Finns det någorlunda färdiga sådana appar eller är det från grunden som gäller?


14
Teknik / SV: Hembyggd poolstyrning med "extra allt"
« skrivet: augusti 25, 2018, 10:21:04:04  »
Problemen som uppstått med din styrning har det varit elektrodernas kvalitet eller din programmering och lödning?
Först Atlas elektroder (både ph och orp?) sen problem med lödning, ny orp elektrod (märke?). Nya problem (?) omprogrammering och beställning av ny elektrod (sensorex).

Om jag fattat det rätt så är du inne på din tredje orp elektrod (Atlas, okänd och Sensorex). (Tror att Atlas är Sensorex elektroder.)Jag har i en annan tråd funderat över hur man kan bedöma att en elektrod är bättre än ngn annan utan att behöva köpa ett gäng och testa. Klar att HAch och de etablerade lab företagens produkter är bra men kostar ju därefter.

Borde väl finnas pålitliga elektroder i 6-700:- klassen. Processing tar ca 1600:-/st för en elektrod (ph, orp). Tyspiskt en sån produkt som kostar dubbla pengen här på månens baksida (Sverige) kontra Tyskland. Skulle vilja hitta den kvaliten men till ca 700:-/st så att ett byte (ph +orp)var ca tredje år sprätter loss på 1500:-.

Har testat billiga ( ca 400:- orp) ebay prober men det är bara dynga. Helt opålitliga i verkliga situationer, funkar jättebra i kalibreringsvätskor men i mätvatten helt klappkassa. Ngn som vet vad det beror på? Är det mer salter eller dylikt i kalibreringsvätskor som gör att "signalerna" funkar bättre i de "dopade" kalibreringsvätskorna? Har märkt samma sak med ph kalibreringsvätskor, proben visar direkt ph värdet i dessa men doppar man den direkt efter i vanligt vatten så tar det flera minuter innan den kommer upp i "rätt" ph.

Inga problem med Ph elektroden?

Hjärtat i dessa autodos system är ju faktiskt elektroderna som måste fungera pålitligt annars fallerar ju hela idén.

15
Ovanmarkspooler / SV: Grönt hår i timmerpool
« skrivet: augusti 10, 2018, 07:40:23:23  »
Kolla säkerhetsdatabladet på multipuckarna. Multipuckar brukar innehålla kopparsulfat. Hur pålitligt är ditt Ph värde? Teststickor eller "riktigt" mätare?

16
Ovanmarkspooler / SV: Grönt hår i timmerpool
« skrivet: augusti 08, 2018, 21:07:39:39  »
Tror att en del klorpuckar (eller om du använt algmedel) kan ha koppar som ingrediens för att motverka alger. Det kan ge grönt hår.

17
Vatten och kemi / SV: Poolvattten grumligt och grön gult trotts bra värden?
« skrivet: augusti 08, 2018, 11:04:28:28  »
Håll koll på CYA värdet också så att du inte åker på en klorblockering. Då kan du ha bra ph och högt fritt klor men det är helt verkningslöst.

Ju högre CYA desto mindre effektivt blir kloret och vid tillräckligt höga CYA värden blir kloret helt verkningslöst.

Vad använder du för chockklor? Använd helst ett utan cyanursyra dvs antingen flytande klor eller kalciumhypoklorit.

18
Startade en ny tråd om att svetsa liner. Kanske kan du Per kopiera och skriva ditt inlägg även där så slipper vi kidnappa den här tråden till linersvetsning :).

19
Markpooler. / Svetsa liner
« skrivet: juli 15, 2018, 15:42:21:21  »
Tänkte få till en någorlunda informativ tråd om svetsning av poolliner.  Har själv ingen som helst erfarenhet i ämnet men har en långsiktig plan att en vacker dag svetsa liner till min pool. Har en fabrikssvetsad liner nu men när den ska bytas har jag planer på att svetsa själv.

Har läst en del trådar här på forumet med en del som svetsat själva. Kruxet med den informationen är att den är utspridd över en hel del olika byggtrådar. Svårt att få en övergripande bild.

Vore därför väldigt intressent att få tips, tricks, vad man ska göra respektive inte göra mm, av er som tragglat er igenom denna fas. T ex material, verktyg, kostnader, inköpskanaler mm. Köpa i Tyskland eller Sverige?


20

Limmade på en skyddsfilt som ska ta upp eventuella ojämnheter som är kvar och också gör att poolsidorna inte känns stenhårda, (har ca 50m2 kvar ifall nån behöver)

Köpte 1,6mm tjock liner på rulle och skar in och svetsade den själv(återigen...snål o vill göra allt själv)
Helt tät och ser enligt de mattläggarproffs som tittat bra ut.


Gärna mer info angående svetsningen(kanske i en separat tråd?) Kostnader? var köpte du sakerna? Tidigare erfarenhet varmluftssvetsning? Skyddsfilten var det speciell till linern med speciellt lim etc? Vilken liner blev det? Bilder?

Sidor: 1 [2] 3 ... 7
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag