VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Erik N

Sidor: 1 ... 3 [4]
31
Pooltäckningar / Erfarenhet av Pool & Trädgård
« skrivet: juli 12, 2011, 23:04:59:59  »
Vi ska köpa ett Dallas B har vi tänkt. Jag har hittat en firma som heter Pool & Trädgård, som har ett otroligt bra pris på det. Men det ser ut som att de ska ha förskottsbetalt innan leverans. Detta verkar lite skumt tycker jag. Därför frågar jag här om det är någon som har handlat av dem.

Tänkte ringa dit i morgon och lyssna lite.

32
Markpooler. / Laga skada, spackla frigolit/cellplast
« skrivet: juni 22, 2011, 22:56:06:06  »
Under tiden vi höll på med allt så har jag lyckats orsaka skador på frigoliten. Vad ska man spackla med? Bör ju bli ung. lika hårt som frigoliten och fästa bra. Just det här hålet är ca 6 cm långt, 2 cm brett och 5-6 mm djupt. Murbrukshinken var tyngre än jag trodde så när jag lyfte och drog mot mig fick jag aldrig upp den ordentligt så den slet med sig en bit frigolit. Ett av flera märken.



Måste laga de större hålen innan han kommer och lägger liner, småskavanker var ingen fara, linern är armerad och 1,5 mm tjock så den ska vara väldigt förlåtande mot underlaget, hoppas att det stämmer.

33
Markpooler. / Montering av stensarg
« skrivet: juni 16, 2011, 21:07:11:11  »
Jag har letat runt bland alla möjliga sidor hos försäljare, men ingenstans har jag hittat hur sargen fästs/monteras. Ställde frågan till leverantören men fick bara svar på en annan fråga i samma mail.

Tänkte köpa brädor som ska monteras ovanpå kanten (men under framtida sarg) i morgon, därför ställer jag frågan här.

34
Teknik / Limma om koppling?
« skrivet: juni 11, 2011, 15:29:13:13  »
Gjorde en dundertavla. Jag skulle limma ihop T-rör och ventilen till värmepumpen och limmade först rörsnutten i kopplingsdelen i ventilen. Sedan limmade jag dit T-röret, ca 15-30 sek senare upptäckte jag att jag glömt "muttern" till ventilen. Men det satt redan som berget.

Går det att få isär en limmad rörsnutt? Hur gör man i så fall?

Om inte så hoppas jag att man kan köpa nya delar till ventilerna. Borde ju finnas, om det inte går att få isär kopplingar så måste man ju kunna köpa reservdelar vid eventuell omdragning av rör, hela ventilen kostar ju 400 kr.

Leverantören stängde 15.00, så jag hann inte ringa dit.

35
Teknik / Planering av teknikrum
« skrivet: juni 09, 2011, 22:56:20:20  »
Vi har en vedbod nära poolen där vi ska ställa pump och filter. Värmepumpen ska jag snickra en hylla till på utsidan av väggen.



Jag har kopplingar och kranar så att det räcker för att koppla ihop det hela. Men vad ska man ta med i planering mer som man kanske ska koppla in i framtiden? Eller är det ingen idé att tänka så, den dagen får man köpa nya kopplingar, för jag antar att det inte går att få isär där man har limmat.

På filtret finns ju ett utlopp för waste, hur har ni löst era? Jag har inget avlopp i närheten, och vattnet från pumpgropen har vi tänkt ta tillvara på och använda för vattning. Inte så lämpåligt att hälla klorat vatten direkt... Man kanske bara ska låta det gå ut genom golvet, det är sand under boden.

Hur ofta använder man förresten det läget på filtret?

En annan sak, i bruksanvisningen för pumpen står det att packboxar och liknande håller ett år. För service ska man plocka loss motorn från pumpen. Har ni placerat era pumpar så att ni kan göra liknande manövrar, eller räknar ni kallt med att den dagen så tar ni bort hela pumpen och plockar isär den på en lämpligare plats?

36
Markpooler. / Mura trappa i hörn på pool?
« skrivet: maj 20, 2011, 23:03:55:55  »
Vi håller på att bygga pool, se länk i signaturen. Jag har beställt betong till väggarna, de kommer nu på onsdag den 25:e maj. När det är klart så ska jag mura en trappa i ena hörnet. Men jag är väldigt osäker på steghöjd och stegdjup, samt hur många steg man behöver. Den behöver ju inte gå ända ner till botten, det är ju bara innan man fyllt med vatten som det behövs. Vad rekommenderar ni?

Min tanke är att mura den med leca block och sedan putsa den så att den blir slät.

Ovanpå muren ska en bräda fästas, som liner viks upp på innan den fästs. Sedan kommer vi att skaffa en stensarg. Dessa två blir tillsammans ca 10 cm. Sedan kommer vattnet vara ca 10 cm under gjuten kant, dvs ca 15 cm under stensargen. Om man har första trappsteget ca 10 cm under vattennivån så blir det första steget ca 30 cm. Är det OK?


37
Byggtrådar / Nymans thermomur pool 4x8m 150 djup, trappa i ena hörnet
« skrivet: juni 01, 2010, 22:32:56:56  »
Hejsan!

I vintras började snacket här hemma om att vi ska bygga en pool. Vi har kollat runt lite, och till slut bestämde vi oss för att vi ska köra Svenska Poolfabriken och Epsilon, en betongpool som kan både grävas ned och vara ovan mark. Då vi tänkt att vi ska bygga ihop den med altanen så passar det utmärkt.

Första utmätningen:







Nedmontering av altan:



Första lagret borttaget, jord med gräs som används på annat håll på tomten:



Nästa lager är i stort sett bara sand som vi fyllde upp tomten med när vi byggde huset:



Vi har tänkt bygga en 180 djup pool, som sticker upp ca 30-50 cm vilket är lite ovanför altanen. Alltså behöver vi gräva minst 180 så att vi får plats med material och frigolit i botten.
När vi kommit ned till ca 180 cm så började det spruta ut från sidan, trodde nästan att det fanns en vattenledning. Men det lugnade ner sig efter ca en timme, nu sipprar det bara fram. Blev i alla fall tvungen att åka och köpa en länspump.





Fortsatt grävande:







Sedan fick vi inte plats med mer massor på sidan om, hade tyvärr inte tillgång till lastbil som kan ta bort dem.





Nu är det bara resten kvar, frågan är hur man måste göra i botten. Gjuta platta då marken är som ett gungfly längst ner eller om det räcker med duk/0-30 grus/frigolit/0-16 grus.










Sidor: 1 ... 3 [4]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag