Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Nybörjare på pool  (läst 178 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad crazyzed

Nybörjare på pool
« skrivet: september 05, 2022, 10:40:17:17 »
Är nybliven husägare. Det är ett suterränghus från 1978 med en inomhuspool på nedervåningen på 4x2,4m och 1,4m djup. Mekanisk frånluft har huset om det har någon betydelse. Jag är helt ny vad det gäller pool och har en del frågor om detta.

Med rådande elpriser samt annat att fokusera på så har vi inget intresse av att bada just nu, så poolen används inte alls för tillfället. Den är dock fylld och täkt med en flytande matta. Värmen är avstängd och den ligger runt 19C

I poolrummet står en luftavfuktare. Den står mestadels avstängd, annat än när jag drar igång den då och då.
Behöver man normalt sett köra avfuktaren när poolen inte används? Tänker om huset far illa av fuktproblem. Vad har ni för råd kring avfuktare? Jag upplever inte att det skulle vara hög fukthalt i rummet.

Hur ofta behöver man köra reningsverket när poolen inte används? Vill ju inte köra i onödan, men vill heller inte sabba nått eller få problem den dagen man vill börja använda poolen. Någon smuts (löv osv) i poolen att tala om lär det ju knappast bli, men det kanske krävs viss cirkulation för att kemi-balansen i poolen ska hållas ok?
Pumpen låter mycket också, även det en anledning att vilja ha den avstängd så mycket som möjligt.

Hur ofta kan man tänkas behöva byta klorpuck i en oanvänd pool? (Ligger i en plastbytta i skimmern)

Har teststickor med 3 mätområden, allt ser bra ut utom för lågt pH som visar 6,8. Har ännu inte fått upp pH halten trots några försök med pH Plus. Ska fortsätta att tillsätta. Jag förstår att lågt pH ökar risken för rost?? Jag ser att det finns lite ytrost på badstegen, samt att brunnslocket över skimmern har rostat en del. Tips på att undvika rost? Behöver man polera ståldetaljer regelbundet för att undvika detta?

Tacksam för svar.

Marknadsledande inom Pooler.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan