Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Gärdhem

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Hög kloridhalt i vattnet - blir gult
« skrivet: augusti 09, 2011, 20:37:24:24  »
Tack för ditt engagemang! Ja, den är rätt smutsig, men var smutsen kommer ifrån fattar jag inte. Den har stått nästan oanvänd i helgen efter min chock i torsdags. Nu avtar färgen sakta, men på botten ligger istället ett lager "damm" som inte går att få upp med dammsugaren, jag tror det åker rakt ut genom påsen (jag har trädgårdsslangen kopplad). Jag får svabba av botten med en svamp och parera med att spola av pappersfiltret. Sist det var så här spolade jag nog 4-5 gånger på en dag. Nu har jag precis lagt i 60g patronfilter multiactiontabletter, får se vad som händer. På förpackningen står att man skall tillsätta denna dosen under 7-10 dagar. Betyder det en ny omgång tabletter så fort de gamla har löst sig? 

2
Vatten och kemi / SV: Hög kloridhalt i vattnet - blir gult
« skrivet: augusti 08, 2011, 23:30:10:10  »
Vi har den enklaste varianten, filterpump med utbytbara filter. Jag har bytt en gång och gör rent (spolar) 1-2 ggr per dag. Jag läste här att man inte skall göra rent så ofta utan man skall låta det samlas mycket skräp för då verkar det bäst, kan det vara sant? 

3
Vatten och kemi / SV: Hög kloridhalt i vattnet - blir gult
« skrivet: augusti 08, 2011, 22:52:42:42  »
Vi har en djupborrad brunn. Problemet uppkommer så fort jag lägger i klor, vilket blir tvunget efter ett tag. Innan dess är vattnet klart och fint, men när algerna måste bekämpas med klor kommer den gulgröna färgen, ju mer klor desto mer färg. Jag testade med mindre dos klor och då blev det inte färgat (ca 50 gr till 6 m3) men det gav inget utslag när jag mätte klorvärdet. En rejäl dos (150 gr) ger knallgulgrön färg och då kommer jag upp till ca 1 mg/l på mätaren. Nu efter ca 4 dagar har färgen avtagit, men vattnet är inte klart. Jag har inte sandfilter, är det enda lösningen?

4
Vatten och kemi / Hög kloridhalt i vattnet - blir gult
« skrivet: augusti 08, 2011, 21:49:57:57  »
Hej!
Har läst en massa inlägg om gult vatten, och min 6m2 pool blir också gul efter en klorbehandling. Järnvärdet ligger på 0,08, alltså mycket lite. Däremot har vi ett kloridvärde på 308, dvs strax över saltgränsen. Kan detta påverka färgen? Det är inga alger i poolen! Jag har försökt med en flockningspuck men det gav inget större resultat. Tips någon?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag