VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Badtomte87

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Problem med uppvärmning med bergvärme
« skrivet: september 08, 2022, 12:33:29:29  »
Bakgrunds info, bergvärmepump är IVT 312 med poolstyrning inkopplad. Poolen är en 8x4 thermo med tak. Växlare 75 från Pahlén. Pooltak är på 24/7 och cirkulation är på dygnet runt.

Har bråkat en del då poolstyrningen inte fungerade till en början, efter mycket om och men så bytte vvs:aren modulen och displaykortet+kretskort för att få senaste programvaran. Därefter fungerar det så långt.

MEN så kommer vi till problemen som jag nu har, poolen har otroligt svårt att komma upp i temp och vi sjunker sakta men säkert i temp(Har tänkt att köra september ut om möjligt). Dessutom larmar bergvärmepannan att det är för hög framledningstemperatur, inställningen är 48grader i nuläget då vi har golvvärme, och vår vvs:are tyckte inte vi skulle höja den på grund av golvvärmen. (Väntar på återkoppling från han om lösning på problemet)

Så hur gör ni andra med liknande installation (pool och golvvärme, kan knappast vara den första som blandar dessa på samma slinga)? Någon som har tips eller idéer på vad man kan göra åt larmet om för hög framledningstemp (som resulterar i att kompressor slutar jobba), samt varför mitt system kämpar med graderna i poolen? Är ny på området men har läst och läst och fått uppfattningen att folk i regel har lätt att hålla värme/värma upp med bergvärme (Rätta mig om jag har fel <dontkn>)(Både poolsäljaren och vår vvs:are har förklarat att jag ut bekymmer kan hålla 30-32 september ut).

Tillägg: Röret från pannan in i poolväxlaren är då ordentligt varmt så kan inte se att pannan inte skulle orka värma, flödet i systemet har jag satt till mellan 10-14m3/h beroende tid på dygnet (Flödet var högre tidigare men justerade ner det för att matcha filtret)

Uppskattar alla tips och idéer!


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan