CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Annie1

Sidor: [1] 2
1
SpaForum / SV: Makadam 8/16 under?
« skrivet: maj 18, 2020, 10:57:43:43  »
Ja, ett tips är att köra en ”padda” också så att det packas hårt. Vi hyrde en via appen Hygglo för en liten peng, supersmidigt! Finns säkert att hyra hos diverse företag också.

2
SpaForum / SV: Filtercyklar & Cirkulation
« skrivet: maj 12, 2020, 22:34:14:14  »
Kanske dum fråga men vad säger Trademax om saken?

Cirkulationspumpen ser ju till att vattnets i ständig rörelse så jag tycker den borde vara på...

3
SpaForum / SV: Passar denna locklyft till mitt spa?
« skrivet: maj 12, 2020, 22:26:13:13  »
Tips, kolla m Svenska Pool & Spa som säljer ert spabad. Jag uppfattade det som det är Svenska bads egen butik. Vi fick offert från dem på er modell och har för mig att de även gav offert på en locklyft som passade till. Nu valde vi ett annat spabad och varumärke men de var bra att ha och höra med, tycker jag, kunniga.

4
SpaForum / SV: Viva Idun eller Nordpool Tor?
« skrivet: maj 12, 2020, 22:20:37:37  »
Provsitt båda och välj sedan. Om ni inte gjort det redan. Annars blir det lite som att köpa bil utan att provsitta och provköra, tycker jag. Det är högst individuellt vilken typ och modell som man gillar och sitter mest bekvämt i.

5
SPA-projekt / SV: Renovering av gammalt spabad
« skrivet: maj 11, 2020, 10:21:20:20  »
Det finns företag som säljer reservdelar till de flesta spabad, har du kollat in ett sådant? Kanske enklare och köpa nya nackstöd också. Inte jättedyrt i sammanhanget...

6
SpaForum / SV: Spabad med bra massage
« skrivet: maj 11, 2020, 10:18:52:52  »
Provsitt olika bad och märken, provbada om möjligt. Tänk på att antal jets inte säger ett dyft om något om massageförmågan i badet. Det är ofta två pumpar i ett spabad. De ska fördela kraften på alltifrån kanske runt 35- 80 jets beroende på storlek och modell. Något vi har lärt oss på vår sparesa är att ju fler jets ett spabad har desto lägre kvalitet på badet, rent generellt. (Det ser bra ut, lite coolt.) Men då behöver man jämföra äpplen med äpplen. Likvärdiga bad storleksmässigt osv.

7
SpaForum / SV: Vilken ska ja välja?
« skrivet: maj 10, 2020, 17:00:23:23  »
Det finns många trådar om detta på forumet.
Bästa tipset är att fundera på era behov och vad ni vill ha och är beredda att avstå ifrån. För visst, även om man alltid betalar lite extra för ett känt varumärke så finns det stora skillnader i kvalitet, materialval och komponenter. Kolla gärna upp garantitiden och serviceorganisation bakom också.

Här är mina tips om du har lust att kolla in dem.
https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=16186.0

Känner en som köpte ett spabad på Bauhaus för några år sedan. Det har funkat klockrent under alla år men drar mycket el, alltså dyr i drift. Så isoleringen är värd att kolla upp också. Finns flera sätt att isolera på.

Tycker att det är viktigt att ta med elkostnad, skötsel och typ av kemikalier beroende på reningssystem för att försöka förstå vad spa badet kommer att kosta per år i drift också.

Om ni har möjlighet skulle jag tycka det är värt att lägga till lite och få ett spabad med längre garantitider och högre kvalitet än byggvaruhusens alternativ. De har ofta 2-3 årsgaranti medan det finns märken som har garantitider på 5-10 år på vissa delar i spabadet. Det tycker iaf jag känns tryggare.

Lycka till! 😊💦


8
SpaForum / SV: Det stod verkligen LX
« skrivet: maj 06, 2020, 12:24:01:01  »
Väldigt mycket är tillverkat och monterat i Kina nu för tiden. Det i sig tror jag inte behöver vara ett problem. Jag gissar tex att Biltema och Mekonomen har en del reservdelar som är gjorda där, för att dra paralleller. Kvaliteten kan säkert skilja sig åt. Jag är kanske naiv nu men skulle Jacuzzi, Artesian mfl riskera sina varumäekwn sedan decennier tillbaka med dåliga komponenter? Jag vet inte.

Enligt en säljare vi pratade med så kom Kinaspabadsbegreppet till för kanske 8-10 år sedan då företag började att beställa spabad i sitt eget namn för att börja sälja. Dessa företag hade ingen stor serviceorganisation att erbjuda eller reservdelar. Kvaliteten var inte så bra. Säljaren menade att kvaliteten har blivit mkt bättre men att begreppet Kinabad lever kvar. Sant eller inte, vad vet jag.

En annan säljare sa att frågan är inte om ett spabad kommer att gå sönder, utan när. Och när det gör det är det bra med bra garantier, att reservdelar finns och att det finns en serviceorganisation bakom. Ett spabad kan hålla 15-20 år. Klart man behöver byta ut saker under den tiden.  :)

9
SpaForum / SV: Fråga om spabad
« skrivet: maj 04, 2020, 15:35:27:27  »
Härligt! Det verkar vara många som har samma tankar i år, vi med. Vårt spabad kom idag.  :)

Vi har lagt ned massor av tid på att göra research och att besöka olika butiker som säljer olika märken. En riktig djungel. Några lärdomar vi har samlat på oss.

Budget? Kom ihåg, man får alltid vad man betalar för. Seriösa bolag har inte 50 % rabatt eller mer som standard. Det finns inte marginaler för det. (Visst kampanjer finns.)

Prata m olika säljare, provsitt från billigt till dyrt.
Så förstår ni skillnaden i komfort och finish. När ni sitter perfekt och aldrig vill stiga upp, då har ni hittat rätt 😊

Kolla in amerikanska siter och läs reviews.
Det finns tonvis med bra videos på Youtube som ger tips och kunskap kring spabadsköp och skötsel. 

Kika på vad som inte syns, finns reservdelar, garantier, serviceorganisation bakom. Driftskostnader mm.

Alla säger sig ha bäst rening. Det finns olika, alla håller rent. Bestäm hur mycket tid ni vill lägga på skötsel och välj reningssystem och metod efter det. Det finns inga självrenande bad till 100 %.

Utgå fr era behov. Hur många ska få plats? Mys, hydroterapi, socialt eller något annat? Det finns spabad för alla behov.

Som i all försäljning, välj också de som ni får mest och bäst förtroende för.

Lycka till!
 







10
SpaForum / SV: Swebad
« skrivet: april 29, 2020, 21:37:39:39  »
Jag tror inte att spabad som är monterat i Kina i sig behöver vara så mycket sämre jämfört med om det är monterat i USA eller Mexico. Det handlar mer om design, komfort, om material, isolering, komponenter, garantier och service.

Jag kom och tänka på parallellen till märkeskläder i lyxsegmentet. Där heter det ofta att märke x/kopior sys i samma fabriker som lyxmärkena. Det tycker jag är ett konstigt argument. För det betyder inte att kopian är sydd i samma material, har samma kvalitet, design, hållbarhet och passform. Eller ta cyklar. Alla billiga cyklar marknadsförs ofta med att cyklarna har Shimano komponenter. Det låter ju bra. Men Shimano har allt ifrån mycket hög kvalitet och högt pris som används av proffsen till mycket billiga komponenter med mycket lägre kvalitet.

Så bara för ett bad har Balboa eller Gecko som styrsystem behöver spabadet i övrigt inte vara toppen, tror jag.

Utgå först och främst från vilken typ av spabad du vill ha, välj efter din längd och kroppsform. Alla märken har sin specialitet och något som de är bättre på.

Huvudsaken att man är väl medveten om vad man köper och får för pengarna och vad man väljer bort.

Visst betalar man för märket också men framför allt för garantier och serviceorganisationen bakom, tänker jag.  :)


Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag