Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Erik N

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Övriga frågor! / Snart dags!
« skrivet: mars 25, 2021, 12:27:55:55  »
Snart är det dags att dra igång cirkulationen, inte många veckor kvar innan solen värmt upp vattnet så mycket så att cirkulationen måste igång.


2
Vatten och kemi / Billigt Alka höj
« skrivet: december 07, 2020, 13:40:28:28  »
Just nu har i alla fall den ICA Maxi som är närmast mig ett bra pris på Bikarbonat (Natriumhydrogencarbonat), 29,95 för en förpackning av 900 gram. Det är i alla fall halva priset mot en 3 kg hink från Folkpool som i dagsläget kostar 189 kr.

3
Synpunkter och förslag på forumen. / Reklamen
« skrivet: november 07, 2019, 15:22:25:25  »
Hittar inte tråden om reklam. Hur som helst är jag inte sådär jätteimponerad av stående reklam i överkant...


4
Markpooler. / Cantabric 500 läcker från toppen av ventilen
« skrivet: september 05, 2019, 18:15:47:47  »
Har inte tagit någon egen bild, men länkar till en annan. Det har börjat läcka kopiösa mängder under kanten (där taggarna är på bilden, med en liten vit plastplopp) och jag blev tvungen att stänga av cirkulationen. Kör en timme med ojämna intervall nu för att röra om lite i vattnet i alla fall.

Har googlat som sjutton och hittar ingen sprängskiss på ventilen. Någon som har råkat ut för samma sak och gjort något åt det? Verkar som att Astral tycker att man ska köpa en ny ventil.


5
Teknik / Pulversugare
« skrivet: maj 02, 2019, 11:30:12:12  »
Hittar inte tråden där jag skrivit om det förut. Så lägger upp en ny tråd. I min pool samlas det som ett pulver. Finns lite olika teorier om vad det kan vara, en del säger döda alger, en del järnutfällning m.fl. olika teorier. Hittade ingen bra gammal bild, men filmade skiten för några år sedan. Problemet är att det är så fint så det åker direkt genom filtret tillbaka till poolen. Ett sätt är att köra till waste när man dammsuger, men man förlorar så otroligt mycket vatten då.Jag hade en idé som jag nu har provat. Tyvärr funkar det här inte för alla, men för mig som har poolen bara halvt nere i marken funkar det finfint. Lite vingligt att manövrera, man kanske skulle skaffa ett koppar- eller mässingsrör (typ för handfat) så att det inte blir så vingligt.

VP-rör
En bit slang
Slangklämma

Håll slangen framför utblåset för att fylla slangen. Stoppa i tummen, släng det över kanten på trallen och låt den suga som en hävert. Sug upp pulvret. Klart!


6
Övriga frågor! / Säsongen 2019 startas hos erikn
« skrivet: mars 28, 2019, 16:21:19:19  »
Kastade i termometern i poolen idag. Solen känns som att den värmer på bra just nu. Trodde att jag hade läckage (och det kanske jag har) men det kan lika gärna vara avdunstning, för på fyra veckor har det sjunkit ca 5 mm. Men med den här temperaturen är det dags att börja fylla så att det inte börjar växa elände i poolen.Men det kommer bli rätt lugnt nu i början då jag är sjukskriven. Akta er för spetsiga glasbitar, de är inte kul. Lyckades få den in vid handleden. En bit in där finns Ulnaris nerven.-Tur i oturen var den inte helt av, men jag har förlorat otroligt mycket av motoriken i handen, framför allt i lill- och ringfinger. Men den styr även musklerna i handflatan och de gör mer nytta än ni kan tro. Förhoppningsvis växer nerverna dit de ska, 1 mm/dag så jag återfår funktion och känsel. Just nu tränar jag genom att låtsas känna (med hjälp av motstående fingrar på andra handen) så inte hjärnan glömmer bort fingrarna.
7
Om forumet + Regler för inlägg. / Trasigt i databasen?
« skrivet: maj 21, 2018, 12:30:06:06  »
Om man går till https://www.poolforum.se/forum/index.php?board=13.240 och klickar på ämnet Hur lurar man sin värmepump så kommer inga inlägg fram. Bara för sidan tre på den tråden.

8
Säljes / Poolstädare som drivs av genomströmmande vatten bortskänkes
« skrivet: augusti 02, 2017, 16:31:57:57  »
Köpte den här för en hundring bara för att testa. Den fungerar nästan i min pool, tror att man ska ha en rund för att det ska vara bra. Den går framåt, suger upp en del skit från boten. Men när den kommer till väggen så börjar den klättra i stället. Och ibland ramlar den ner upp och ner för mig. Så iom att jag måste hålla koll på den hela tiden kan jag lika gärna dammsuga själv, inte betungande då vi har tak över och den kvarten som det tar att dammsuga kan jag gå och typ meditera.

Kan fungera för en som har rund pool som sagt. Bortskänkes mot avhämtning.


9
Uppvärmning / Manual till Pahlen värmepump
« skrivet: augusti 01, 2017, 10:19:56:56  »
Jag har varit lite dum. Jag har ju gått in på Pahléns hemsida för att kolla i manualen förut till min pump, har nog inte tänkt på att ta hem den och spara. Nu kan jag inte hitta den så jag undrar om de gömt den eller tagit bort den? Om de har det, har någon en i datorn som ni kan maila till mig?
G&J GJPACW1V-20 9,2 kW

10
Teknik / Installation av begagnad Pahléns Minimaster
« skrivet: juli 17, 2017, 19:42:22:22  »
Har blivit lycklig (hoppas jag) ägare av en begagnad Pahléns Minimaster. Steg ett är ju att försöka ta hand om proberna som fortfarande är fuktiga. Tror ni att jag måste byta ut dem eller ska jag försöka ta hand om dem nu på en gång så att de kanske klarar sig?

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd