Sveriges starkaste pooltak Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Rickard

Sidor: [1] 2 ... 509
1
Pooltäckningar / SV: Poolskyddet går endast att dra in
« skrivet: juli 02, 2022, 08:51:10:10  »
Det låter märkligt att det inte finns ändlägeskontakter, vad gör i så fall att den stoppar?

2
SpaForum / SV: Vad är detta?
« skrivet: juni 27, 2022, 13:26:35:35  »
Hmm, du kan väl inte påstå att leksaker inte används, det finns ju flera med på de bilder du bifogat.  <dontkn>  ;)
Det enda jag kan tänka mig är någon form av beläggning i rören, eller någon som använder en hudkräm som klumpar sig på nåt sätt i kontakt med vatten.
Eller möjligen en onämnbar kroppsvätska som är fylld med proteiner som skulle kunna klumpa ihop sig.  :o

Har svårt att tro att det kommer från någon packning, packningar har som regel liten yta exponerad mot vattnet, möjligen om lagret till någon pumpaxel är så sliten att pumphjulet börjar ta i mot pumphuset och att pump eller pumphjul är av vit plast?
Men är det geléartat så känns det ju inte relevant.

Det kanske inte är omöjligt att det är någon form av bakterier som klumpar ihop sig, men det borde ju märkas på vattenkvaliten rent allmänt i så fall.
Inget jag sett eller hört talas om i alla fall, den typen av bakterier.

3
Vatten och kemi / SV: Svårt att få upp kloret
« skrivet: juni 27, 2022, 08:30:09:09  »
Om du har lite CYA i vattnet, och poolen är öppen/utsatt för sol så käkas kloret upp av solen.
Nytt kommunalt vatten kan ha rätt mycket organiska ämnen i sig, så det är inte självklart att en chockklorering räcker.

4
SpaForum / SV: Vad är detta?
« skrivet: juni 27, 2022, 08:25:31:31  »
Kan det vara från någon leksak, typ fyllning i en boll eller mjukisdjur?
Använder du filterbollar eller patronfilter?
Vilken typ av kemi använder du dig av?

5
Som regel drar en pump som får bättre flöde också mer energi - det är själva pumparbetet som orsakar högre energiförbrukning, inte mottrycket - men i övrigt kan jag hålla med.
Det stora problemet här verkar vara flödesvakten för värmepumpen, och då är det troligen grövre slangar, och kanske större pump som krävs.
Är slangarna av en typ som är "räfflade" både in och utvändigt för att vara lätta att göra böjar på så bromsas flödet dessutom mycket av "räfflorna" på insidan av slangen.

6
Markpooler. / SV: Byta bräddavlopp, måste linern bort?
« skrivet: juni 27, 2022, 07:33:48:48  »
Tror inte du behöver lossa linern, om den är bara lite flexibel så borde det gå skruva bort alla skruvar och tråckla ut den gamla via öppningen i linern, och sedan in med den nya.
Tror inte på att lossa linern, de brukar stelna rätt mycket efter nåt år, och kan vara svår att sträcka ut för att få in snäpplisten igen.

7
Pooltäckningar / SV: Poolskyddet går endast att dra in
« skrivet: juni 27, 2022, 07:25:50:50  »
Har jobbat länge med programmerbara system, och din reaktion är den vanliga, man tror att något måste ändras i den programmerbara enheten.
Oftast är det inte så, utan felet finns externt, kolla om du kan justera ändläget istället för att försöka dig på att ändra i PLC-datorn.
Om det inte går stänga så gissar jag att kontakten för "öppen" inte aktiveras som den ska, logiken för att stäng fungerar då inte (För att kunna öppna måste den först vara stängd, kanske...) antingen för att den är trasig, eller för att den behöver justeras.
Sa vitt jag kan se måste du radera programmet på enheten om du inte kan koden.
http://www.crouzetsales.com/pdf/07.pdf

Kan du se ändlägeskontakterna?
Kan du mäta upp funktionen, eller har du någon kompis som kan?

Så skulle jag börja i alla fall.

8
Teknik / SV: Hur mycket el drar pumpen?
« skrivet: juni 23, 2022, 21:44:28:28  »
Jo, men ändå har massor flyttat.
Men nu verkar flyttströmmen gå åt andra hållet.

Rent logiskt har jag svårt att förstå annat än att vi i norr föder Sverige.
Skogen, malmen, vattenkraften, vindkraften, stålet, pappersbruken, guld och silver från boliden, och nu Northvolt, Green steel, och SSAB:s satsning på CO2-neutralt stål.
Ändå får man höra att vi i norr är bidragstagare - jag fattar det helt enkelt inte.
Skattetekniskt VET jag att vi "får pengar" från södra Sverige, men är det konstigt när alla huvudkontor för de som skövlar norra landsdelarna har sitt huvudsäte i Stockholm?
De enda intäkterna som stannar här är kommunalskatten från de som arbetar - all moms och bolagsskatt hamnar i Stockholm, eller i ett annat land.
Eller... - För övrigt stannar inte ens kommunalskatten kvar lokalt längre, den fördelas som regeringen önskar, inte efter intjäning.

9
Teknik / SV: Hur mycket el drar pumpen?
« skrivet: juni 23, 2022, 08:49:20:20  »
Har inte påstått att det skulle vara finansierat av oss, men det är vi som förlorat alla naturvärden som oreglerade älvar medför.
Det borde ge oss ett lägre elpris, men nu råkar det ha blivit så bara för att regering efter regering fattat beslut på ideologiska grunder istället för på vetenskapliga/intellektuella grunder.
Bristerna i Södra Sverige, och den icke fungerande överföringen av el (som beror på vindkraftens negativa påverkan på stamnätets kapacitet) har resulterat i att det blir dyrare i sydligare elområden, det är olyckligt i stort, men gynnsamt för oss.
Jag ser dock detta som en parantes i historien, om sossarna sitter kvar betalar vi snart alla lika mycket, men för oss i norr blir det bara en typ av skatt som skall subventionera kunderna i elområden med brist på el. Det kommer alltså inte att vara baserat på kommersiella grunder som styrs av tillgång och efterfrågan.

Det bästa med elbristen i söder, för oss här uppe är väl att det skapar jobb när alla industrier vill etablera sig här, just för att vi har överskott på el.
Nu är problemet istället att det inte finns arbetskraft, så ni som vill ha billig el, och bra jobb, sök jobb här uppe, flytta in i ett hus som kostar runt miljonen, och lev lyckliga i alla era dar.  O0  ;)

10
Teknik / SV: Hur mycket el drar pumpen?
« skrivet: juni 23, 2022, 08:32:20:20  »
Elprisbidraget var ju bara valfläsk, precis som bensin-bidraget, och höjningen av garantipensioner.
Det som egentligen hade behövts hade varit skattesänkningar, minskad inblandning av biobränslen, fortsatt drift av kärnkraften, och pensioner som höjs lika för alla, det måste löna sig att ha jobbat i hela sitt liv, och inte bara gått på bidrag.
Sen kan jag väl tycka att det kan vara på sin plats att överkompensera oss i norr som fått offra våra älvar till vattenkraften, och nu stora arealer av orörd natur till vindkraften, det är inte kul alls att se vad det innebär både för natur och de som bor nära dessa gigantiska vindkraftsparker.
Dessutom kommer vi att få dras med detta i generationer eftersom de som byggt vindkraften inte kommer finnas kvar när det är dags att riva eländet.
OCH vi kommer att få vara med och bekosta dels infrastruktur för havsbaserad vindkraft söderut, och när det - som alla pålästa vet - visar sig vara en icke fungerande lösning, eftersom den är väderberoende och kräver fossil baskraft när det inte blåser, då får vi bekosta ny kärnkraft i Södra Sverige.
Och då kommer ingen söderut att tycka att vi skall betala mindre för att städa upp efter 16 års oansvariga regeringar.

Så det där med att det är orättvist kan man nog tycka både det ena och andra om.

Om Sossarna sitter kvar efter valet kommer en av de första sakerna Ygeman gör att vara att utjämna priset mellan elområdena, men det vågar han inte innan valet eftersom stora delar av deras väljare är gamla människor i glesbygd.

För att återgå till ursprungliga frågan så drar cirkpumparna rätt mycket, for oss går det ca 2700 kWh till cirkpumpen och ca 3000 kWh för uppvärmningen (Värmepump med COP 4.0) om vi kör poolen i 5 månader.
Det är ändå rätt billigt kan jag tycka, så länge elpriserna håller sig under en krona kWh.

Såg i värmepumpsforum någon i elområde 3 som redogjorde för sina elpriser i vinter, av 8 månader var det två som låg just över en krona, resten under.
Vet inte hur mycket dyrare det är i område 4, men det är ju inte så många som betalar timpris för elen så vitt jag vet, så man skall inte stirra sig blind på vilka de högsta timpriserna är, det är månadsmedelvärdet som styr kostnaden för de allra flesta, om man inte har längre avtal än så.

Sidor: [1] 2 ... 509
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd