CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Avlopp i teknikrum  (läst 3674 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Erica

SV: Avlopp i teknikrum
« Svar #10 skrivet: augusti 09, 2019, 23:39:53:53 »
Det finns ju två saker att ha i åtanke vad det gäller avlopp i teknikrum. Det ena är att mindre utsläpp i samband med service med mera kan man nog räkna med händer någon gång i de flesta anläggningar. Då fångas det upp och fixas lätt av en vanlig golvbrunn, så man slipper att t.ex. moppa upp vattnet. Det andra är om man funderar på vad som händer vid en mera katastrofal läcka,t.ex. ett brustet rör så att en stor del av poolvolymen plötsligt hamnar i teknikrummet. Det senare fallet är ju mera ovanligt, men kan ge hemska vattenskador i vissa fall - allt beror ju på hur teknikrummet ligger. Är det ett separat  litet skjul i trädgården blir kanske inte skadan så stor, men har men det i källaren så bör man nog försöka gardera sig så långt det går. Vi har vårt rum i källarplanet, men golvet ligger ändå över omgivande trädgårdsplan, så vi har ordnar en nödavloppsränna som gör att vattnet, om vi skulle få en katastrofläcka rinner ut i trädgården i stället för att svämma över källargolvet. Vi fick ett test på detta under byggfasen - en skarv brast under påfyllning av poolen p.g.a. att en lednings fastsättning hade släppt och en limskarv var ej fullgodz<a<a och plötsligt forsade vattnet fritt ur en 110 mm ledning. Vi fick snabbt stopp på det hela och det vatten som han forsa ut gick ut genom rännan utan att det blev några skador.

Vårt teknikrum ligger alltså under poolnivån, med källargolvet i nivå med poolbotten. De som har teknikrummet över poolens vattennivå kan inte få riktigt det fallet vi fick - en eventuell läcka på sugsidan ger inga stora utsläpp. Men i gengäld får man lite jobbigare att köra igång systemet efter stopp. Och man kan ju få ut stora volymer ändå om man får en läcka på trycksidan. Har man inget bottenavlopp så slutar det visserligen att pumpa när skimmern blir torr, så hela poolvolymen kan inte komma ut, men även ett par dm i nivå ger mer vatten än man tror.

Poolgiganten

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag