CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Södergren

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Ovanmarkspooler / Slangfråga?
« skrivet: mars 31, 2011, 16:21:33:33  »
Hej på er!

Snart är det äntligen dags för vår och sommar! Som vi har väntat...
Hur som helst. Jag håller som bäst på att slutföra trädäcket runt poolen och tänker flytta pump och sandfilter ca 4-5m bort, och ha det precis utanför trädäck/plank för att slippa ljud och det blir lättare att komma åt. Frågan är vilken slang man ska använda? Jag prioriterar lättarbetat, smidigt och tåligt. Vill helst inte hålla på och limma o greja... Och vart handlar man det? Borde väl funka med något från bygghandeln, eller måste det vara special bara för att det har med pool att göra?

Snart kommer solen!  O0

2
Ovanmarkspooler / SV: Vinterstänga Storpool
« skrivet: september 01, 2010, 11:48:20:20  »
Hej på er.

Jag följer tråden med spänning också... :)
Ska vintertäcka min storpool för första gången senare i höst, och funderar på någon enklare regelkonstruktion för att höja upp lite mitt på...tips mottages tacksamt..
Har även hört talas om att man kan fylla lite sand i botten på plastdunkar(så att de fortfarande flyter), för att de ska ta upp isens sprängverkan istället för att poolens väggar och liner ska påverkas. Verkar logiskt, men hur stora dunkar och hur många till en storpool 7,6x4,5? Bor i skåne, så att poolen skulle bli bottenfrusen känns orealistiskt, och dessutom lär poolvägg och liner röra en hel del på sig om det står ofyllt en vinter..

3
Ovanmarkspooler / SV: Översvämning pga regn...
« skrivet: augusti 20, 2010, 11:44:24:24  »
Tackar!!  O0

Grymt bra. Antar att man hittar dessa kopplingar i en vvs-butik? Det stod något i tråden om att du pga plats valde du en viss dimension, men på bilderna ser det ut att vara bra med plats på den plana ytan av skimmern. Om du hade valt idag, vilken dimension skulle du då tagit?

Stort tack igen för hjälpen, det där såg bra ut!

4
Ovanmarkspooler / SV: Översvämning pga regn...
« skrivet: augusti 18, 2010, 11:39:19:19  »
Hej igen.

Jag har också en ovanmarkare (storpool 7,6x4,5), med schysst dränering(tror jag) runt om...
Men visst såg man påverkan i gruset nedanför skimmern..
Det där med överrinningsskydd(<=mycket dubbelbokstäver i det ordet..), lät spännande. Är det något du fixat själv med ett hål i skimmerns överkant med slanganslutning, eller finns det att köpa? ::)

5
Ovanmarkspooler / Översvämning pga regn...
« skrivet: augusti 17, 2010, 21:04:47:47  »
Hej på er.

Nu har det kommit en hel del regn får man säga...brrr....var ute och kollade till poolen ikväll och såg att det regnat så pass att hela skimmern var full och det rann ut genom topphålet. Backspolade ett tag och fick ner nivån typ en cm.
Tänkte ge mig på en tömningsmanöver imorrn, men kunde inte låta bli att fundera på vad som egentligen kan hända mer än att det rinner över...
Jag menar...allt är ju förhoppningsvis vattentåligt   :)

6
Ovanmarkspooler / SV: Träsarg till Storpool
« skrivet: augusti 11, 2010, 21:20:30:30  »
Tjena!

Satte dit min träsarg för ett antal veckor sedan och nu börjar trädäcket runt om ta form....
På pappret är det 18 grader men...kanske hade jag en dålig såg eller skit bakom spakarna för det kunde variera en grad upp och ner  :)
Jag har satt 45x195 tryckt virke och försökt anpassa så att det ska få plats en "list" på insidan undersidan. Listen är till för att fästa någon form av belysning, och för att dölja kant och metallräls runt poolen(mindre snygg tycker jag). Jag har anpassat bärlinorna så att det blir 28mm (ca) kvar så att trallen kommer i jämnhöjd med sargen. Har sedan "jackat" ut typ 15 mm från spikläkten(eller vad det heter) så att trädäcket bär upp själva sargen.
Finns säkert en risk för att dessa breda dimensioner slår sig lite, men å andra sidan är ju inte bitarna så långa...vi får se..
Jag har hört (sant?) att man inte ska belasta sargen så att trycket uppifrån från poolbadare bärs upp av poolsargen, så det kan vara bra att låta trädäcket ta lite tyngd. konstrktionen kan verka pillig och onödig, men detta var det enda sättet jag kunde komma på om man som jag ville ha trall och sarg i samma höjd för att slippa "snubbelkant".
Har hört att det ska finnas led slang 12volt....borde väl nästan funka med någon typ av julljusslinga som är vattentät och skarvbar?
Känner att det hade varit skönt att slippa göra hål i liner och plåt.

hmmmm det här får jag luska vidare med när det blir dags märker jag.... ;D

7
Byggtrådar / SV: Bygger en Storpool från JF-fritid - behöver HJÄLP!
« skrivet: juli 25, 2010, 07:29:13:13  »
Kul att se hur bygget går framåt!  :)
Själv har jag tappat byggtakt sedan det blev badbart...
Idag är det däremot typ höst ute, så då kanske det kan bli något gjort även för mig...

Vad gäller stödplattorna på mittbenen tyckte jag precis som du/ni, och hörde att poolbyggare som bygger jf pooler fortfarande gör det på det gamla viset. Sagt och gjort skaffade jag fyra bult och muttrar till varje stödben, måttade, borrade och satte plattan under benet istället. fällde in det i frigoliten och tappade 0cm baddjup. 

8
Ovanmarkspooler / SV: Problem vid poolbygge
« skrivet: juli 21, 2010, 09:36:35:35  »
Tjena!

Jag har ingen rund pool, men fick "fösa" lite på min ovala...
I ditt fall borde det röra sig om typ 2cm bara på varje ställe och i rätt riktning för att få ställ på det. Sandvallen borde följa med lika mycket överallt, och har du någon plast mellan poolvägg och sandvall borde det vara ett visst "glid" med hjälp av den. Vill tillägga att jag inte "föst" på sandvall eftersom jag köpte skumvallar istället. Jag hade testat att fösa! Du har inget att förlora, och worst case är att tappa ur och justera. Poolväggarna kommer att stå upp rakt efterhand som du fyller tror jag. Sedan syns nog inte de där centimetrarna asmycket i slutändan, men den ribban får du lägga själv.  :)
Vet allt om hur trist det är att tappa ur vatten, men kan trösta dig med att du närmar dig.... BAD!! så vad säger man..

Keep up the good work!  O0

9
Ovanmarkspooler / SV: Placering av inlopp
« skrivet: juli 14, 2010, 09:10:59:59  »
Tjena!
Jag har också en storpool, och håller med ronson. Jag har i och för sig bara varit med pool sedan midsommar, och saknar trädäck ännu så länge...men...det har  badats mycket och enda gången jag behövt dammsuga var efter första uppstart av sandfiltret. Jag har riktat inloppet snett nedåt från skimmern, och kommer nog få rikta ner det liiiite till för ibland sörplar det till ordentligt av virveln när pumpen trycker på  :)
Att döma av hur sanden spred sig på botten när jag startade sandfiltret törs jag säga att vattnet cirkulerar i hela poolen...
Bara till att fram med motorsågen och kapa björk!  O0

10
Ovanmarkspooler / SV: J och F storpool Problem med linern
« skrivet: juni 27, 2010, 08:40:15:15  »
Hej på er.
Jag vet vad ni menar...jag hade samma bekymmer med min första liner...
Jag fick en ny skickad till mig och bytte ut den första, trots att jag soppat i nästan 60cm vatten.
Det hade nog funkat med den första, men det var verkligen på maginalen isåfall.
Om du tejpar dit den med 3-5 cm överlapp, och sedan trycker dit plastlist och toppräls kan det gå. Linern töjer sig mest på bredden och "slukar" inte så mycket från kanterna när man väl fyller på.  Min andra liner var mycket bättre, även om man kunde se samma tendens, dvs fullt tillräckligt bred, men inte riktigt så lång.
Det kommer vara lite flex i linern ovan vattennivån när ni fyller, så vänta med in o utlopp tills det är bra med vatten i. Min andra liner flexade nog 5-10cm på vissa ställen, men då blir det bra sträck i den å andra sidan. Ring jof innan och hör med dem. Jag körde på en marmorerad liner. Skitsnyggt blev det till sist, men det är nytt även för dem...
Vet precis känslan när man står där dyngsvettig och sur, men det finns en ände även på detta problem :)
(P.s: skrev på mobilen, men hoppas det går att läsa)

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag