CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Plums

Sidor: 1 [2] 3 ... 30
11
Markpooler. / SV: Hur ska hörnen i linerpool se ut?
« skrivet: augusti 13, 2020, 11:15:44:44  »
Det ser ut som det sitter en lagningslapp i hörnet. Lyckades de ha sönder linern när de försökte får den på plats?

12
Markpooler. / SV: Mimimaster och färg i vatten
« skrivet: augusti 12, 2020, 12:31:14:14  »
Solljus bryter ner klor snabbt. Har du öppen pool dygnet runt? (Eller när solen lyser?)

13
SpaForum / SV: Får höga cya-värden fort!
« skrivet: augusti 11, 2020, 21:44:37:37  »
Jag har egentligen aldrig mätt klorvärdet utan bara kört på vad han på folkpool sa till mig, och det var att hålla koll på PH och klorerat som jag skrev i förra inlägget. Men jag har köpt en mätare där jag kan kolla lite mer och var nyss ute och kollade av vattnet. PH var 7,2! Kollar alltid pH innan jag klorerar och ligger jag inte mellan 7,2-7,5 så justerar jag mig dit! Cya var 37. Fritt klor var 0,2 och totalt klor var 2,7! Idag är det egentligen dags för min veckoklorering! Bytte till nytt vatten för 3 veckor sedan!

Alla utropstecken fick mig att känna ett pirr i kroppen att något var fel men det var precis som ett gäddhugg som släppte..

14
Markpooler. / SV: Ny pool läcker, tips på lösning och reklamation
« skrivet: augusti 11, 2020, 21:36:21:21  »
..

15
Övriga frågor! / SV: Blåsor i gelcoaten
« skrivet: augusti 11, 2020, 21:21:38:38  »
Dra honom i öronen till tinget. Problemet är väl att man får sälja skräp om man ropar ”kom och köp skräp”, dvs priset indikerar kvalieteten. Man får vad man betalar för. Men detta är under all kritik...

16
Vatten och kemi / SV: Digital mätare - PoolLab 1.0
« skrivet: augusti 05, 2020, 00:01:36:36  »
Hej,
För vissa är det livskvalitet att kunna tänka, klura ut och förstå. Många vill inte förstå. Bara att det funkar. Det är så det borde vara? Tyvärr inte. De flesta gör bara enligt råd och riktlinjer? Ändå blir vattnet fel.

Andra hoppar gärna i vilket bad som helst? Omedveten om vattnets innehåll.
Själv undviker jag att bada i andras bad. Att ha insikt är aldrig fel. 
När man får problem med sitt vatten eller att ens barn får ont i öron och utslag kanske man blir orolig? Detta är mindre problem. Men det kan ge större problem.

Enligt inlägget har jag ingen livskvalitet?
Så det finns olika uppfattningar om livskvalitet. För mig är det inte en livskvalitet att bara hoppa ner i poolen och ha en estetisk omgivning. Det har jag. För mig är vattnet det viktigaste.

Att ha koll på de kemiska reaktionerna som sker i vattnet. Vidare kemikaliernas samverkan, motverkan och dynamik är livskvalitet för mig och min omgivning.

Vore det inte för alla dessa som har koll på pool- och spavatten skulle de flesta få mycket större problem. Alltså branschen kan själv stå där utan ifrågasättande?

Vidare är 7,5%-reglen närmare än sanning än råden i detta land. Man kan alltid blunda och tänka att detta händer inte mig? När det händer skriver man på forumet och frågar.
Roger

Jag lider av mina dubbla examina med gamla (riktiga) högskolepoäng som innebär att jag kommer bli lycklig först vid 200 års ålder. Dels handlar det om insikt men lika mycket om CSN. Pensionen, here I come! Make me debt free..

Eller just det, glömde den statliga lyckobanken - lotto!

17
Vatten och kemi / SV: Digital mätare - PoolLab 1.0
« skrivet: augusti 04, 2020, 21:09:35:35  »
Jisses!
Jag är imponerad av din kunskap kring detta - wow!
Och tack för att du tar dig tid!!
Jag läser och läser om och förstår vissa saker och andra fattar jag ännu inte (i alla fall hur jag ska kunna omvandla det till praktik, och detta trots mina 41 år i livet och 420 högskolepoäng  ;D )

Hade jag vetat det jag läser nu hade jag troligtvis avstått att köpa så pass dyrt mätinstrument.
MEN! Just nu är jag glad för den eftersom jag har kommit så här långt och lärt mig så mycket om vad som är fel med vårt vatten och hur vi kan landa rätt och göra rätt framöver. Så jag väljer att ignorera den felmarginal jag kan råka ut för gällande tabletter, hastighet och temperatur och acceptera att det är "därkring" eftersom det ger mig ändå mer info än min trasiga gamla mätare gjorde eller ny info såsom CYa vilket den inte klarade....

Samtidigt blir jag matt på alla "ifs and buts" kring att försöka göra rätt, med rätt redskap, i rätt tid och enligt alla hälso- och miljölagar samtidigt som man försöker parera annalkande värmebölja  ;D ;D

BTW säger PoolLabs instruktion att man inte ska använda Rapid-tabletter. Använder du dessa med gott resultat i just denna manick?

/Diddi

Alla vet att livserfarenhet delat med högskolepoäng måste vara högre än 15% för optimal livskvalitet. Lite detsamma som 7,5% regeln för cya.

18
Ovanmarkspooler / SV: Ny pump till befintligt sandfilter
« skrivet: juli 27, 2020, 18:48:37:37  »
Så här skriver folkpool om filterbollar.

https://www.folkpool.se/produkter/pool/cirkulation-och-anslutning/filtermedia/aql-filtermedia-700g.html

Det verkar vara ett bra alternativ till en mindre eller enklare pool!  O0

19
Uppvärmning / SV: Värma upp naturpool
« skrivet: juli 26, 2020, 23:15:47:47  »
Stackars hund! De är av naturen köttätare, så den kanske fick en chock av all spenat?

Jag rekommenderar alla att gå en ABC kurs. Andning, blödning, chock! Fast där får man iofs träna på människo-dockor. Dom kanske har hund dockor om man frågar.

20
Markpooler. / SV: Gummiduk EPDM
« skrivet: juli 25, 2020, 09:46:38:38  »
Det används tydligen i solfångare för pool så det borde ju klara vattnet bra. Kanske går att hitta kvaliteter med andra färger också?

Sidor: 1 [2] 3 ... 30
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag