Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Poolbutik

Sidor: [1] 2 3
1
Teknik / SV: Inspiration - Teknikrum
« skrivet: mars 09, 2021, 11:47:40:40  »
Det finns några saker att tänka på vad gäller placering.
 • Teknikrum placerat i källare eller garage; se till att waste dras ut på tomten/till dagvatten, det finns nästan inga golvbrunnar som klarar den mängden vatten som kommer under kort tid (som behövs för att backspola filtret tillräckligt).
 • Teknikrum placerat i källare; går något sönder finns risk att vattnet i poolen (ned till inloppen, alternativ allt vatten om du har bottenavlopp) hamnar i källaren.
 • Teknikrummet bör inte vara placerat längre bort än 6-7 meter från poolen om du har värmare i teknikrummet. Fungerar så klart med längre avstånd men det blir onödigt stora värmeförluster på vägen.
 • Cirkulationspumpen hörs och skapar vibrationer. Många som har pumpen i källaren störs av ljud från pumpen när de ska sova (poolen renas bäst när smuts inte tillförs vilket oftast är nattetid, en av flera anledningar till att timer inte ska användas). Det finns vattenkylda pumpar men de kostar en hel del.
 • Värmepump för nära platser man befinner sig ofta kan störa ljudmässigt, gäller främst on/off pumpar, inverterpumpar låter inte lika mycket.
 • Bygg inte för trångt. Ibland behöver ni ringa oss och det blir inte lättare att hjälpa er när det är för lite utrymme för service.

2
Byggtrådar / SV: Rickards byggtråd för poolbygget.
« skrivet: april 30, 2020, 15:18:55:55  »
Angående påsliner eller platssvetsad:
Generellt är en påsliner (fabrikssvetsad med samma mått som poolen om den beställts efter poolen mäts upp ordentligt med alla diagonaler) 0,75 mm tjock PVC och har en livslängd på ca 10 år.
Generellt för platssvetsad liner är att passformen lir bra då den svetsas i befintlig pool, den är 1,5 mm tjock PVC med armering inuti vilket gör den väldigt hållbar och har en livslängd på ca 30 år.
Det ska dock nämnas att det finns olika liner för svetsning, bättre och sämre, precis som med allt annat. Du får vad du betalar för.

Mao: Ni behöver inte vara försiktiga med eventuella hundar eller leksaker i en pool med platssvetsad liner och den håller 3 gånger så länge som en påsliner.

3
Markpooler. / SV: Hur många timmar/dygn ska cirkulation köras
« skrivet: februari 05, 2020, 11:05:27:27  »
Det är inte pumpens kapacitet som avgör hur mycket den ska vara igång.

Vattenvolymen i poolen avgör storleken på sandfiltret. Sandfiltrets data avgör pumpstorleken. Pumpen ska orka lyfta sandbädden vid backspolning, i övrigt ska pumpens kapacitet motsvara sandfiltrets rekommenderade flöde.
Rekommendationen att vattnet ska cirkuleras 4 gånger per dygn är för att kunna storleksbestämma sandfiltret.

* Bäst rening/återhämtning av vattnet är när det inte tillförs mer smuts (badande) vilket vanligtvis är på natten.
* Tillför ni på något sätt värme så fungerar inte det när cirkulationspumpen är avstängd. Värmesystemet får jobba hårdare när pumpen väl är igång igen.
* Har ni någon form av automatik till kemin så fungerar inte det när cirkulationspumpen är avstängd.
* Använder ni klorpuckar så ska pumpen absolut inte stängas av. Pucken löser upp sig oavsett om pumpen går eller inte. Ligger pucken i skimmern och vattnet står still så får man en mycket hög koncentration av klor runt pucken. När pumpen sedan startar sugs denna högkoncentrerade klorblandning genom pump och värmare med risk för skador som följd.

Slutsats: Använd inte timer till pumpen.

4
Vatten och kemi / SV: Klorautomatik eller Saltklorinator
« skrivet: augusti 15, 2019, 16:06:51:51  »
Bara av nyfikenhet, Roger S:
Vi har besökt ett flertal offentliga bassänger, i utbildningssyfte, för service och för genomgång av systemen. Vi har aldrig varit vid en bassäng som använder saltklorinator, alla har haft någon variant av automatik, ibland i kombination med högtrycks UV.
Kan du ge något exempel på ett offentligt bad eller badhus som använder saltklorinator?

5
Pooltäckningar / SV: "Märkes pooltak" vs Webshop pooltak.
« skrivet: maj 21, 2019, 11:12:55:55  »
Det finns väldigt många tillverkare av pooltak, främst i Östeuropa. Nästan alla tak är överprisat skräp som blir både fula och dåliga efter några få år.
Vi sålde tidigare Gullberg och Janssons tak (tillverkade i Ungern) men de är lika dåliga som något annat.
Vi har dock sett, hos några av våra kunder, ett tak som verkar hålla betydligt mycket bättre kvalitet. Inget vi själva säljer men det finns ett företag i Skåne som har de taken:
https://www.termatec.se/pooltak-och-spatak/

6
Markpooler. / SV: Glasfiberpool läckage i utkastare, felmonterad?
« skrivet: maj 13, 2019, 12:14:21:21  »
Det är rätt sorts inlopp, dock behövs inte alla packningarna som medföljer. Det ska räcka med en packning mellan inloppet och insidan av glasfiberpoolen.
Det som hänt är inget ovanligt. Materialet, ABS-plasten, som inlopp, skimmer, lampor osv är tillverkade av mattas med tiden, om du dessutom har inloppen i spänn pga felaktig montering av slangar (så de hänger i inloppet) eller bortspolning av fyllmassa (troligt i ditt fall) så går plasten till slut av. Vill du säkra upp mot detta fel i framtiden så skaffar du inlopp i rostfritt.

7
Ovanmarkspooler / SV: Alger i poolen
« skrivet: maj 03, 2019, 12:35:11:11  »
 • Kontrollera alkalinitet och pH-värdet, justera vid behov.
 • Chockklorera 60-80 gram/10m3 eller ungefär 0,7dl/10m3.
 • Efter 4-6 timmar häll i flockmedel: 1 dl flock/10m3 poolvatten.
 • Efter 1 timme stäng av reningsverk och låt stå i ett dygn.
 • ”Flockar” som samlats på botten avlägsnas med hjälp av bottensugning men ställ om sandfilterventilens läge till ”waste” så att det går direkt till avlopp.

8
Vatten och kemi / SV: TDS mätare
« skrivet: maj 09, 2018, 14:14:36:36  »
​Idealisk TDS är mellan 1.000 och 2.000 ppm och högst 3.000 ppm.

9
Teknik / SV: Luft i systemet, blir smått galen snart...
« skrivet: maj 04, 2018, 09:23:07:07  »
Sett många pooler där pumpen är för kraftig för skimmerstorleken och /eller för liten sugslangsdimension, likaså pooler med aningen för lite vatten.
Resulterar i virvel i skimmern som då suger med sig luft ibland.

10
SpaForum / SV: Novitek- finska spabad
« skrivet: januari 08, 2018, 16:14:39:39  »
I just Noviteks fall har de byggt bad sedan mitten på 90-talet.
Dock har ägaren av företaget gjort omorganisationer så OY NORDIC SPA LTD har bara funnits några få år.

Håller helt och fullt med om vad Rickard och Janlun skriver om denna bransch. Finns många lycksökare som gärna säljer till någon förstagångs köpare med fantastiska rabatter och sedan försvinner från marknaden när det börjar komma frågor och/eller reklamationer.
Tyvärr ser det ut så idag när det är enkelt att köpa ett par containrar med SPA från Kina. Det är vad vi har att konkurrera med. Vi som är seriösa har lite uppförsbacke att få denna bransch pålitlig igen.
Tråkigast är när vi åker till en kund med befintligt bad som behöver service, bad som kunden tyckte var ett klipp när de köpte för ett par år sedan. Fler än en gång det visats sig sitta vanliga typ "Gardena slangar" och pumpar avsedda för inomhusbadkar, eller bara ett tygstycke som botten.

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd