CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Tomelf

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Sandfilterpump nybörjare
« skrivet: juni 03, 2015, 10:09:43:43  »
Morsning!

Jag har skaffat mig en sandfilter pump Intex Krystal Clear som jag inte har monterat ännu. Kör patronfilter idag men det fungerar väldigt dåligt. Hur gör man när man sätter igång en sån pump. Hur ska ventilen stå när man fyller pumpen med vatten. Och man lär väl lufta pumpen också antar jag. Förklara gärna i steg hur ni brukar göra. Jag har fått för mig att man gör följande

1. Ställer den på Backspolning och öppnar nå luftnipplar
2. Startar pumpen och låter den gå tills det blir rent i Waste slangen
3. Ställer om den på Rinse och låter den gå en stund
4. Ställer den på Filer för att köra normaldrift

Är jag ute och cyklar helt eller? :o

Med vänlig hälsning Tommy

2
Vatten och kemi / brun-gult vatten från egen brunn
« skrivet: juli 03, 2013, 22:05:59:59  »
Hejsan alla glada :-)  Efter att ha suttit och läst en hel del på det här trevliga forumet så tänkte jag att det vore på sin plats att skriva ett inlägg för att få svar på min fråga.

Jag har köpt mig en mindre rampool till ungarna och fyllt den med vatten från en gammal grävd brunn på gården. Problemet är att när jag fyllde poolrn första gången så var vattnet helt röd-brunt. Så jag gjorde enligt anvisningarna och justerade upp Ph till rätt nivå och chockklorerade.

Efter en natt så hade det inte hänt någonting alls. Då provade jag att blanda i flockningsmedel enligt anvisning och lät det stå ett dygn utan pump igång. Fortfarande ingen skillnad och inga flockar som lagt sig på botten.

Jag tröttnade och tömde ur allt vatten och började om med samma sak igen och nu står jag här 3 dyng senare och vattnet är fortfarande missfärgat. Det börjar dock bli bättre efter att jag chockat en gång på morgonen och en på kvällen.

Är det någon som har några tips på vad jag gör för fel, eller vad jsg bör göra för att få vattnet fint?

Mvh Tommy :-)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag