CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Steinmeister

Sidor: [1] 2
1
Uppvärmning / Lönar det sig att byta till detta avtal?
« skrivet: mars 29, 2023, 15:23:28:28  »
Värmer idag min pool 4x8m med poolvärmepump, funkat ok i sex år. Har dock problem att hålla tempen när det blir kallare sommarperioder. Har inget pooltak.

Nu kom nedan avtal i brevlådan och blev sugen på att byta. Hur ser priset ut i förhållande till övriga riket och vad torde bli priset för att hålla 28c i sommar. Tänker att elen knappast blir lika billig som innan kriget i närtid.

Någon som har
Liknande avtal?

2
Uppvärmning / Fjärrvärme till pool, förbrukning och pris?
« skrivet: maj 24, 2021, 21:05:51:51  »
Vi planerar att byta till poolvärmeväxlare på fjärrvärmen istället för värmepump.

Detta för vi vill ha tillgång till effekten som fjärrvärmen ger istället för trögheten vi upplever i en värmepump. Snabb stabil värme med andra ord.

Problemet är att vi inte har sommartaxa där vi bor. Detta innebär 70öre kw/h +700kr månaden i effektavgift.

Elen kostar strax över en krona inklusive allt.

Kommer jag få grå hår av kostnaden?

Någon som värmer en 4x8 standard pool med täckning (ej tak) med fjärrvärme till ca 28c och som kan ge en hint om hur mycket ni förbrukar en normal sommar mellan mitten maj - augusti?

3
Säljes / Intressekoll G&J V20 poolvärmepump. Värmland
« skrivet: maj 23, 2021, 18:44:11:11  »
Skall snart avyttra min poolvärmepump eftersom vi byter till fjärrvärme och värmeväxlare. Det är en G&J V20, vertikal pump som gör den mycket lätt att placera. 9,2kw värmeeffekt och lämpar sig till pooler upp till 55kubik. Växlare i titan. Enfas för enkel installation. Installerad 2017 och fullt fungerande.

4
SpaForum / Vad vet vi om detta (BILD)
« skrivet: juli 21, 2019, 11:02:25:25  »
Skall eventuellt köpa detta begagnad runda spa i dag. Det läcker någon stans men bör gå att laga tänker jag. Någon som vet mer om det bara genom att se manöverpanelen? Värt att köpa? <hmm>

5
Vatten och kemi / Veckoklor utan cya, någon som testat till utomhuspool?
« skrivet: maj 27, 2018, 16:09:31:31  »
Mätte cya i dag, låg på 71 (Scuba II). Är inne på tredje säsongen med veckoklorpuckar, så det är samma vatten som vid uppstart, utom tillförseln av lite slangvatten och regn. Nu är ja sugen på att gå ifrån cya puckar a och hitta då dessa? Någon som provat?


6
Övriga frågor! / Vart tar min poolbotten vägen?
« skrivet: maj 15, 2018, 17:01:36:36  »
Nu vill jag ha förslag på vad det kan vara. Har byggt min pool själv, botten är en välpaddad makadam, markduk, stenmjöl(paddat), balkongmatta, bottenmatta, liner. I ena kanten intill en poolvägg har det nu, säsong tre, blivit en grop, gropen är stor som en manshäl och uppskattningsvis 1-1,5cm djup. Uppenbarligen har stenmjölet flyttat på sig eller blivit flyttat. Hur kommer det sig.

Poolen är helt nergrävd, 150cm är det till gropen i botten.

Läckage, vattnet tryggs ut ur linern och spolar ett hål i botten. Känns inte troligt då det inte försvinner något vatten (ytterst lite som badas bort).

Myror, har haft en koloni i det hörnet som jag jagat med myrr i två somrar.

Ett slukhål har uppstått.

Jag tror själv på myror då det är det enda som känns som en trolig förklaring. Har ni några andra idéer?

7
Teknik / Strypa flödet, vad blir konsekvensen?
« skrivet: april 22, 2018, 13:23:03:03  »
Har för avsikt att flytta min Gullberg och Jansson V20 värmepump. Den skall flyttas ut i solen och bort från husväggen för att slippa ljud genom väggen.

Unionenkopplingen som går in i vp är 35mm innermått, alltså 10mm trängre än rören i mitt system. Nu har ja tänkt använd unionen från vp för att förlänga rören och köpa en ny union in till pumpen.

Med andra ord kommer det bli en strypning i systemet, där det går från 45mm till 35mm och sedan till 45mm igen. Hur stor påverkan har detta. Det blir ju ändå 35mm in i pumpen sen igen och så har det alltid varit.

8
Teknik / Få tätt i skimmern?
« skrivet: oktober 27, 2016, 07:39:23:23  »
Någon som har ett bra knep för att få expanderplugg att sluta tätt i utloppet i skimmern. Har försökt tre ggr men likförbannat så börjar det droppa ur slangen o pumphuset. Kör inte med vattenlinjesänkning så det kommer bli många liter som droppar ut på marken.

Så någon med ett bra tips, trycka hårt, trycka löst skruva hårt eller liknande??

9
Pooltäckningar / Någon som använt denna? Priset är ju fantastiskt iaf
« skrivet: september 05, 2016, 14:05:23:23  »
Har hört olika om kvalitéerna på solfolie så ett utlåtande hade varit intressant.

http://m.shopalike.se/www/detail/14460923/   


10
Teknik / En idé om slangtömning inför vintern.
« skrivet: september 01, 2016, 09:38:56:56  »
Har en plåtpool från Ellips. Denna skall inte behöva tömmas under vintern och då jag enbart har pressening som skydd så tänker jag inte heller göra det.

Dock vill jag få bort vatten ur slangarna. Ytvattenrenaren kommer inte va några problem men inloppen lär bli det. De sitter väldigt djupt i dessa pooler, gissar ca 80cm ner. Detta gör att det blir bakfall mot inloppen sett från maskinrummet. Är livrädd att inloppen skall frysa sönder om det blir vargavinter i Värmland.

Funderar därför på att borra hål i vinterpluggarna och montera cykelventiler. Sedan använda dessa för att med hjälp av tryckluft blåsa vattnet bakåt och iaf fördela det jämt i pemslangen.

Åsikter?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag