CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ll030302

Sidor: [1] 2 3
1
Vatten och kemi / SV: Köpa sandfilter - vilket är "bäst"?
« skrivet: augusti 01, 2008, 09:32:53:53  »
Vi köpte filtret som heter Popular. 2995:- och då ingår sand! Det följde även med ett komplett skimmerpaket, men detta kunde vi tyvärr inte använda  :-\ då vi som sagt har en Intexpool.

Vi har turen att bo nära så för vår del var det inget krux att få tag i dem, körde dit under öppettiderna. Men... semestertider! Klart prisvärd pump och värt att jaga dem per telefon.

2
Vatten och kemi / SV: Köpa sandfilter - vilket är "bäst"?
« skrivet: juli 30, 2008, 08:09:56:56  »
Kan tyvärr inte hjälpa dig med luftficksproblemet, men jag kan rekommendera sandfiltret från Primastar! Vi köpte ett i början av sommaren och jisses vilken skillnad jämfört med patronfiltret! Värt varenda krona!  <antman> Vi har en ovanmarkspool (Intex) på ca 14 m3 och detta klarar pumpen utan problem.

3
Vatten och kemi / SV: vitt mjölkigt vatten?
« skrivet: juli 29, 2008, 13:16:13:13  »
Vilka värden har du?  <hmm>

4
Vatten och kemi / SV: vitt mjölkigt vatten?
« skrivet: juli 29, 2008, 10:25:39:39  »
Är algerna borta? Jag har fått mjölkigt vatten om jag chockklorerat men det har löst sig själv genom att pumpen fått gå dygnet runt (byt filter ofta). Tålamod! Hur länge har vattnet varit mjölkigt?

5
Vatten och kemi / SV: Dränkbar pump för smuts på botten..?
« skrivet: juni 27, 2008, 07:25:45:45  »
Jag använde en sådan i fjor (Biltemas, men den ser likadan ut...) med hyfsat resultat. Håller med dig, har man en ovanmarkspool har man ingen lust att lägga ut en massa på attiraljer. Ska du flocka först så tänk på att stänga av pumpen om du har patronfilter.

6
Vatten och kemi / SV: Hjälp mig att bli av med algerna
« skrivet: juni 17, 2008, 07:32:05:05  »
Ja, jag flockade innan jag använde den dränkbara pumpen. Offrade ett par patronfilter för att få bort algerna... :-\

Angående Intexstickorna så får jag också ett orange "svar" då jag mäter. Detta ligger dock mycket stabilt så det är inget jag oroat mig för. Prova att vänta några minuter efter det du har mätt så ska du se att stickan ändrar sig till den färg som motsvarar ph 7,4. Detta har jag rättat mig efter och det är inga badande som klagat, dessutom har jag fint och stabilt vatten så jag tror inte man behöver oroa sig alltför mycket om man märker att allt är ok. Det är ju trots allt en viss prisskillnad på stickor och tabletter.  <hmm>

7
Vatten och kemi / SV: Hjälp mig att bli av med algerna
« skrivet: juni 16, 2008, 08:22:37:37  »
Jag hade exakt samma problem som du i fjol. Det var jag som använde den dränkbara pumpen. Det funkade, men jisses vilket jobb det var. Ser ut som vi har likadana pooler... Förutom den dränkbara pumpen håvade/skrapade jag botten med en håv. Använde en sådan som barnen har att fånga insekter med (inköpspris ca 10 kr).

I år införskaffade vi ett sandfilter, vilket jag kan rekommendera - kanonfint vatten! Dessutom var jag så innerligt trött på dessa alger som inte ville ge sig förra året så i år använde jag även algmedel med mycket bra resultat.

8
Vatten och kemi / SV: Dåligt tryck
« skrivet: juni 04, 2008, 22:41:12:12  »
Vi var tvugna att ha kvar den gamla, öppna silkorgen som följde med poolen så antagligen åker det ner en massa pollen... Pumpen och filtret fungerade ju bra tills nu. Har backspolat som en galning utan resultat, men såklart när MANNEN går ut och backspolar en enda gång så funkar det. Full rulle igen!

Dum fråga: "Sliter" det på pump och sand med täta backspolningar?

Ett litet ps: Köpte filter med medföljande pump på Primastar (modell popular)
Effekt 0.33 hK (250W)
Kapacitet 6 000 l/tim
Så nog ska den klara vår Intexpool på 14 m3 trots en öppen silkorg?

9
Vatten och kemi / SV: Flockningsmedel
« skrivet: juni 04, 2008, 22:33:10:10  »
Tack Fia! Så mycket enklare mitt poolskötarjobb ska bli nu!    <antman>

10
Vatten och kemi / Dåligt tryck
« skrivet: juni 04, 2008, 06:52:05:05  »
Hjääääälp!

Har en Intex ovanmarkspool på ca 14 m3. Efter förra sommarens dåliga erfarenheter med patronfilter investerade vi i år i ett sandfilter. Har aldrig haft så bra vatten!!!

Men... nu ca 1 månad efter uppstart har jag fått problem. Trots att jag kollar tryck och är supernoga med backspolning och rensning av filter så avtar cirkulationen! Har backspolat nu sista veckan 1 gång om dagen men just nu känns det som om jag lika gärna hade kunnat stänga av pumpen  :( Det är inte många vattendroppar som sugs in/ kommer ut från utloppet.

Vad är det som är fel???????? :o

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag