Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Rickard

Sidor: [1] 2 ... 17
1
Övriga frågor! / Blir det nåt drag i branschen i år?
« skrivet: januari 25, 2024, 10:14:36:36  »
Hög inflation, högre räntor, risker för ökad arbetslöshet, krig i Europa.
Mycket som talar emot kapitalintensiva investeringar som pooler och SPA-bad just nu.
Sedan Covid och innevarande "kostnadskris" har 2 av 3 aktörer inom pool/SPA i Piteå fått klappa igen sina portar.
Vad tror ni, kommer den låga efterfrågan hålla i sig även detta år, eller ska vi hoppas på en ljusning redan i vår/sommar om räntorna börjar krypa nedåt?
Jag gissar att det ser liknande ut även på andra orter runt om i Sverige.

2
SpaForum / FLYTTAD: *Sponsrat ämne* MyWater klorfri SPA-desinfektion
« skrivet: december 20, 2023, 16:55:41:41  »

3
Om forumet + Regler för inlägg. / Ny annonsmetod.
« skrivet: december 20, 2023, 15:58:22:22  »
Jag blir dagligen kontaktad från olika aktörer som vill köpa "Sponsrade artiklar" i mina forum, en sponsrad artikel ska se ut och uppfattas som ett seriöst inlägg. (För att googles algoritmer ska uppfatta det som ett äkta inlägg med en äkta länk till den produkt eller tjänst som de vill marknadsföra)

Jag har aldrig accepterat detta så jag anser att de som besöker mina forum ska kunna lita på att det som skrivs inte skrivs som en form av dold reklam.

Nu har jag tagit beslutet att tillåta max ett klistrat ämne i varje kategori i mina forum, det klistrade ämnen kommer att ha rubriken *Sponsrat ämne* i början av ämnesrubriken, så att ingen ska kunna missa att det är ett "betalt samarbete".

Här finns första exemplet: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=19059.0

Ni kan väl lufta er tankar kring detta, acceptabelt eller jättedåligt?

Personligen tycker jag att det är har en väldigt liten påverkan på användningen av forumet, men ger ändå "annonsören" en möjlighet att synas, och då speciellt för nya användare som kommer till forumet och börjar använda det.
För de som varit inne länge kommer det troligen att vara mer eller mindre en ickefråga, så tänker jag i alla fall.

För att se det klistrade ämnet måste man klicka sig in i avdelningen för SPA-bad: https://www.poolforum.se/forum/index.php?board=4.0

Det lär också komma upp om det skett inlägg i ämnet under "Oläst sen sist".

Låt höra vad ni tycker.

4
Vatten och kemi / *Sponsrat ämne* MyWater klorfri SPA-desinfektion
« skrivet: december 20, 2023, 15:50:02:02  »
Nu finns ett nytt medel för desinficering av SPA-bad och liknande med en vattenvolym på 700 till 2000 liter.
Ett till synes enkelt system där man blandar två vätskor och häller i en gång/vecka.
Dessa vätskor reagerar snabbt med alla organiska ämnen och tar död på virus, bakterier och dessutom fungerar som en pipe cleaner.
Efter ca 15 minuter är vattnet helt klorfritt.
Man rekommenderas vänta i ca 60 minuter innan man badar i vattnet.
Jag kommer troligen att testa detta i sommar. (Har mitt SPA-bad avstängt i vinter så det blir i så fall från slutet av maj och framåt)

Mikael från MyWater får fylla i med mer info, men vill också gärna svara på er frågor.
Här hittar man mer info om produkten: https://my-water.se/

5
Pooltäckningar / Pooltak i norr, hur gör ni på vintern?
« skrivet: augusti 17, 2023, 08:23:51:51  »
Funderar på att köpa pooltak till våren, men är lite fundersam på vinterställningen.
Normalt lämnar vi alltid vår pool helt öppen på vintern så den får frysa och så att snön får lägga sig på isen, det har fungerat bra i 20 år nu.
Frågan som jag ställer mig är hur ni som bor i norrbotten gör med era pooltak.
Låter ni dem vara kvar över poolen, eller plockar ni bort dem och lagrar dem på annan plats.
Jag vill ju inte hålla på och skotta av taket varje gång det snöar ett par dm, så det går bort för mig.
Det som skulle kunna fungera är att helt sonika dra av pooltaket och låta det vara vid sidan av, så att sektionerna så att säga bär varandra och på så sätt håller för snölasten, men det är svårt att se på bilder om sektionerna så att säga "stöttar varandra" underifrån när de är helt ihopskjutna.  <dontkn>
Vi siktar på ett lågt pooltak, helst inte mer än 80 cm högt, för att det inte ska skymma för  mycket av utsikten både när poolen är täckt, och avtäckt.
Ett annat alternativ är väl annars att lyfta bort sektionerna och ställa dem mot en vägg någonstans, så att det lägger sig så lite snö som möjligt på själva plasten, man det blir ju ett rätt stort projekt det också.

Så hur gör ni?

PS. varje år ser man någon av grannarnas växthus kapsejsa av snölasten, så att bara lämna det och inte bry sig alls tror jag knappast är möjligt?

6
Ovanmarkspooler / Liten ovanmarkare till uteplatsen i Spanien?
« skrivet: juli 31, 2023, 09:43:44:44  »
Vi har drygt 100 meter till "communitypoolen" så det är ju inget större besvär att ta sig dit, men man har ju blivit bortskämd med att ha pool hemma, så jag funderar så smått på att köpa en liten runt (3 meter) pool att montera upp på gården, så man kan svalka sig lite då och då när det är varmt ute.
Fördelarna är uppenbara, man har nära till alla faciliteter "hemma", man kan doppa sig när man vill, och man kan styra över temperaturen i vattnet.
Ofta är det så kallt i den gemensamma poolen att det inte är njutbart att bada, och då faller ju hela vitsen med badandet tycker jag.
Nackdelarna är förstås att det blir lite mer "jobb" på semestern, poolen tar värdefull plats på gården (vi har ca 70 m2 uteplats i markplan, så det är ändå helt OK)
Att det slabbas med vatten på klinkern "hela tiden" om man springer upp och ned för att det blir halt på plattorna, så det ökar också risken för fallolyckor.

Ni som har dessa små "leksakspooler", vad är er erfarenhet när det kommer till vattenkvaliten, är det svårt att hålla vattnet fräscht eller funkar det helt OK med de medföljande pump/filter?
Hur mycket bullrar pumpen, risk att man stör både sig själv och grannarna?
Hur skulle ni göra?

Denna t.ex. kostar ju så lite att det är "riskfritt" att testa: https://outl1.se/bestway-rund-pool-4m

Vi har gasolvärmt tappvarmvatten, så man kan ju trimma upp temperaturen lite innan bad genom att ersätta lite "kallt" vatten med varmvatten från kranen...  8)

7
Säljes / Poolsolfångare 14.4 m2 med pump, 1000 kr.
« skrivet: juni 01, 2023, 11:05:51:51  »
Poolsolfångare 14.4 m2 med pump, tror pumpen är på 200-250W, 1000 kr.
För avhämtning i Hemmingsmark.
Poolsolfångarna ger ca 5 kW om man har 30 grader i poolen när solen skiner som mest.
Skulle kunna vara en bra billig lösning till nån liten ovanmarkspool eller liknande.
Ingen styrning medföljer, eller, det gör det visst, men jag är osäker på om jag hittar båda givarna, har kört med en annan styrning i många år.
Vet att jag plockade ned orginalgivaren från taket, men den som suttit inne vet jag inte om den finns kvar.

8
SpaForum / Stängt av SPA-badet?
« skrivet: november 16, 2022, 09:04:20:20  »
Vi har för första gången stängt av vårt SPA-bad.
Vi badar ändå mest på sommaren, så det kommer faktiskt att bli lite skönt slippa underhållet och kemikaliehanteringen, dessutom gillar vi bättre att bada bastu på vintern.
Till viss del väger kostnaderna in, men ytterligare ett skäl är att jag tar ansvar för att elpriserna inte skall bli högre än nödvändigt både inom Sverige och i Europa i stort, med tanke på kriget.

9
Känns inte som att pool och SPA är riktigt lika hett längre i energi-krisens spår, många SPA stängs ned över vintern, och poolerna har nog slutat värmas tidigare än förr på många platser.
Kan bli en tuff nästa säsong för de som handlar med pooler och SPA-bad om inget rejält händer i fråga om energiproduktion eller pris-sättningsmodeller på spotmarknaden.
Vi får verkligen hoppas att politikerna i Sverige och EU löser upp några av de knutar som gör att marknaden inte fungerar på ett rationellt sätt.
Det kan aldrig vara rätt att sista producerade kW-timmen sätter priset på all el på marknaden.

10
Vatten och kemi / Test av CYA-fritt klor i SPA
« skrivet: december 19, 2021, 18:47:49:49  »
Nu har jag kört med CYA-fritt klor i vårt SPA-bad i några månader, orsaken är de positiva erfarenheterna efter första sommaren med CYA-fritt klor i poolen.
Både i pool och SPA har jag chockat med vanligt CYA-innehållande klor, för att få upp en grundnivå av CYA i badet, kanske ligger på 30-40 på ett ungefär.
Sedan har jag gått över till CYA-fritt "Tempo-Sticks" i poolen https://makewaves.se/product/saniklar-tempo-stick-300g-45kg/
Och granlutat i SPA-badet: https://makewaves.se/product/saniklar-super-boost-granulat-5kg/
Finns säkert andra leverantörer också, men faktum är att jag fått leta rätt rejält för att hitta någon som säljer det där - i Piteå finns ingen i alla fall, så det vara bara att beställa för mig om jag ville ha nåt utan CYA.

I Poolen har det fungerat bra, men detta inlägg skall ju främst handla om hur det har fungerat i SPA-badet, och det har gått över förväntan.
Framförallt märker jag stor skillnad på hur bra vattnet håller sig om man glömmer att klorera några dagar - som längst har det nog gått 8 dagar mellan kloreringarna, och det har aldrig fungerat med det vanliga klorgranulatet som vi tidigare använt (Med CYA).
Som mest klarade det sig kanske 5 dagar innan vattnet blev grumligt och började lukta skumt.

Nu är jag ingen kemist, och andra har framfört att det klor jag använder nu kan bygga upp beläggningar av Kalcium tror jag det var...
Jag har inte sett några konstiga tendenser än så länge, utan är helnöjd.
5 stjärnor av 5 möjliga än så länge.

Sidor: [1] 2 ... 17
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan