Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Ovanmarkspooler => Ämnet startat av: Zenon skrivet maj 05, 2018, 19:07:56:56

Titel: Tömma pool på vintervatten
Skrivet av: Zenon skrivet maj 05, 2018, 19:07:56:56
Jag körde först en dränkpump för rent vatten, men som går ner till typ bara några mm, alternativt 1cm. Men den pajade pga smuts kom in.
Så köpte en riktig dränkpump för smutsvatten, men den tar ju bara ner till kanske 5cm vatten kvar lr något. Köpte då en växelriktare till högtryckstvätten och körde med ett par säsonger, men nu gick högtryckstvätten sönder, vet inte om det hade med detta att göra.
Så fundera igen på att köpa en dränkpump för renvatten men försöka få ut allt skit med stora pumpen, och sedan bygga något filternät runt den för renvatten.
När högtryckstvätten pajade körde jag med trycksatt vattenslang för att suga ut det sista, men det var omständigt och små smuts satte igen slangen efter ett tag.
Hur gör ni? Jag har ju mitt "bottenhål" en liten bit upp, så får ej ut allt genom att bara öppna det.
Titel: SV: Tömma pool på vintervatten
Skrivet av: riumpendan skrivet maj 24, 2018, 18:53:36:36
Jag brukar bara tömma halva poolen inför vintern. På våren försöker jag håva upp så mycket skit som möjligt. Sedan starta filtret (dygnet runt) och chockklorera samtidigt som jag kör med borste på botten och sidorna för att få loss allt skit.
Vattnet är brungult i början men blir bättre och bättre. Sedan fylla på med nytt vatten till toppen och chockklorera.
Efter en vecka med lite Klarpool och flockning så blir vattnet kristallklart.

Vet inte hur skitigt ditt vatten är men fyll på med mer och kör igång filtret dygnet runt med backspolning ett par gånger per dygn.
Titel: SV: Tömma pool på vintervatten
Skrivet av: riumpendan skrivet maj 24, 2018, 18:55:25:25
En annan sak. Har läst att man inte ska tömma ovanmarkare med vinyl-liner helt eftersom vinylen drar ihop sig och inte tänjer ut sig igen när man fyller på. Vet inte om det stämmer eller om du har vinyl men...!
Titel: SV: Tömma pool på vintervatten
Skrivet av: Zenon skrivet juni 06, 2018, 09:19:58:58
Tömmer den enbart helt vid rengöring innan uppstart, så står "Tom" 24h max, och visst, det kanske sliter, men fan heller att jag ska ha alla smuts partiklar kvar från 1 år tillbaka, skulle aldrig försöka rena detta äckliga genom sandfiltrering flertalet gånger.