VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - jonas_j

Sidor: 1 [2] 3 4
11
Markpooler. / SV: Tjällden - kostnad montering
« skrivet: januari 29, 2018, 22:40:38:38  »
Funderar på att bygga en Tjällden 4x8 med gaveltrappa. Hur mycket borde vi räkna med att monteringen kostar om vi anlitar någon? Vad är rimligt? Vi finns i Skåne.
Jag fick en diffus offert från ett företag i stockholm på 200 000:-. Då ingick allt för själva poolen inkl. fyllning och driftsättning. Dock inget arbete runt poolen såsom trall, pooltak etc. Var med Tjälldens standardpaket.

12
Provar nu med bilder inbäddat

Här har vi schaktat bort en hel del material. Sänkte bottennivån rejält (typ 50 cm) för att få plats att grusa av ordentligt för att sen kunna isolera och gjuta platta. Dränering längs med sidorna runt om.


Isolerat plattan och byggt stommen till ett tillfällig väderskydd. Har även fått ut armeringen. I förgrunden syns lite spår av schakt för ny kraftkabel från huset till poolens maskinrum som hamnar i bortre hörnet.


Leveransen av poolstommen var minst sagt skrymmande. Dock lätt att lyfta grejerna för hand - tom de stora väggblocken orkar man på egen hand med en enkel pirra...


Gjutningen i princip klar här. Köpte hjälp med detta moment av van betongare. Blev jättefint även om taket efter ca 2 timmar blåste bort och ett ihållande ösregn därmed sabbade ytan något. Fick köra över med en betongslip nån dag senare så blev det bra!


Här har det roliga börjat. Stapla väggelement. Limma med fogskum. Skruvade en list i botten tillfälligt för att vara säker på att det blir rakt. Rotationslasern var suverän för att passa in höjden på resp. väggelement då plattan diffade ca 2 cm från högsta till lägsta punkt. Jag valde 50 cm väggelement runt om  (utom till maskinrummet) för att slippa fundera på återfyllning eller inte. Liiite mer jobb men klart värt det.

13
Tänkte att jag lite sent om sider river av en byggtråd så här i vintertid för att kanske inspirera fler att bygga pool. (eller möjligen avskräcka :) )

Bygget började redan i oktober 2015 efter nån månads beslutsångest kring val av pool. Gick tillslut på Tjällden av flera skäl. Bra priser. Bra support och flera informativa byggtrådar på nätet. Bra för en som tänker göra allt själv helt enkelt.

Hade sedan innan en över 30 år gammal folkpool som sett sina bästa dagar så projektet började med att riva det gamla. Det finns hundratals bilder tagna genom hela bygget och här väljer jag väl ut så få som möjligt... Fråga gärna efter fler så lägger jag till vartefter. Tror jag fotat det mesta i både detalj och övergripande.

Första bilden visar "före" och sen i hyffsad kronologisk ordning under byggtiden. Poolen stod helt klar i början på sommaren 2017.

Insåg nu att det blir lite trist med byggtråd utan kommentarer på resp. bild. Svårt att få till när bilderna laddas upp på forumet. Ska se om jag istället kan spara dem nånstans och använda image-tag istället... Fler bilder kommer!

14
Teknik / SV: Reparation av PEM-slang
« skrivet: juli 04, 2016, 15:21:04:04  »
... och där inser jag att frågan inte gällde poolen. Jaja. Då förstår jag.

15
Teknik / SV: Reparation av PEM-slang
« skrivet: juli 04, 2016, 15:19:14:14  »
För att man inte vill bli utan vatten kanske?
Blir ju lite off-topic direkt här men vad menar du? Att det hinner frysa ihop under ett strömavbrott alltså?

16
Teknik / SV: Luftbubblor i inloppen, trasig poolpump?
« skrivet: juli 04, 2016, 15:09:51:51  »
Frågade en fysiklärare, han pratar om kavitation, att bubblor skulle kunna skapas genom högt tryck in mot pumpens hjul, särskilt om pumpen är högt placerad, då skulle den luft som alltid finns i vatten på nåt sätt kunna slås ut o frigöras... påstår inte jag är så insatt i detta men han menade att luftbubblor kan skapas även i ett slutet system fritt från alla möjligheter av "tillluft.
Ja, kavitation kan oxå vara en källa såklart. För stor "sughöjd" eller för långa och/eller för klena sugledningar kan ju göra att pumpen kaviterar. Låter den ansträngd när den går?

17
Teknik / SV: Luftbubblor i inloppen, trasig poolpump?
« skrivet: juli 04, 2016, 15:08:08:08  »
Bra sammanfattning av möjliga orsaker till luftbubblor.

Men....det låter helt orimligt att en PEMslang diffunderar luft så att det syns i inloppen. Det måste handla om sprickor i slangen som släpper in luft i vissa situationer.
Ang. omöjligt eller inte så hände det ivf mig för några år sedan. Inga synliga sprickor/porer eller så men att den drog luft var säkert. Ny slang ansluten med samma kopplingar och mot samma pump så var problemet väck :)

18
Byggtrådar / SV: Tjällden blockpool 4x8 meter med svetsad liner
« skrivet: juli 04, 2016, 15:02:53:53  »
Vad drar en sån luftpump för ström över en vinter? Storleksordningen?

19
Teknik / SV: Reparation av PEM-slang
« skrivet: juli 04, 2016, 13:36:09:09  »
PEM-slang är frostsäker, dvs den tål att frysa. Varför värmekabel?

20
Teknik / SV: Luftbubblor i inloppen, trasig poolpump?
« skrivet: juli 04, 2016, 13:30:27:27  »
Svårt att hitta var det tjyvar luft.
1. för låg vattennivå i poolen kan skapa en virvel i bräddavlopp som suger med sig luft
2. sugledningen kan vara av dålig kvalitet. Hade själv en 20+ år gammal PEM-slang nergrävd som efter provtryckning visade sig läcka in luft - åldrad plast är inte diffusionstät och kan därmed släppa in luft. Din slang kanske är nyare dock... så det borde inte vara orsaken
3. Som du är inne på pumphuset, själva locket. Jag hade försökt med en annan pump (kan du inte fråga om du får låna en på nån närliggande poolbutik?)
Att pumpen tog skada vid ev. torrkörning tror jag inte påverkar. Möjligen om det blev väldig varmgång och plasten i pumphuset påverkats och precis som med PEM-slangen nu diffunderar in lite luft.

Sidor: 1 [2] 3 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan