Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - MTQ

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Pooltrappa, är 30cm steghöjd för högt?
« skrivet: juni 13, 2016, 20:31:12:12  »
Jag har full koll på hur en vanlig trappa konstrueras och formel för detta, men för pool finns det ju andra parametrar att ta hänsyn till. Plats är en sådan, att jag vill ha en liten "platå" för lek i grunt vatten en annan.

Stora sittytor i poolen kan jag tänka mig att prioritera bort då jag har ett spabad alldeles intill. Kommer säkert sätta mig där och mer bada/simma i poolen. Likaså kan det nedre steget sluta högre upp än 30cm om det behövs.

Min fråga är om någon som gjort ganska höga steg runt 30cm är nöjda med detta? Eller måste man absolut har vanlig mer normal steghöjd?

//MTQ

2
Byggtrådar / Då var det dax - Betongpool i skalblock 10*4, baddjup 180->100+
« skrivet: september 26, 2014, 21:51:42:42  »
Denna tråd har jag väntat i så där två år på att få starta! Äntligen är bygget igång, jippi!. Schaktning startades idag.

Det blir alltså en betongpool i skalblock från Finja 500*250*200. Storleken är 10*4 med ett maskinrum på ena kortsidan. Utvändig isolering med cellplast och platonmatta utanpå det. Trall runt poolen blir det, som för övrigt ligger delvis i en en slänt och kommer sticka upp en meter ovan mark på den ena långsidan.

Jag tänker plasta poolen med glasfiber om allt går som det skall. Ett mindre elände har jag förstått, men trevliga egenskaper då det går att göra ganska komplexa former om man vill. Dessutom kan jag förhållandevis enkelt (nåja!), förändra nivåer etc i poolen om det skulle behövas.

Det kvarstår en del i maskinparksfunderingarna, men en Jetstream från Pahlén på den ena kortsidan blir det i alla fall (har den redan, beg från en forummedlem). I övrigt blir det ganska standardbetonade plastdetaljer är det tänkt. Ett flock med inlopp, ett par breddavlopp och två-tre lampor, ni vet. Inget jättesexigt direkt, men men. Satsar i alla fall på autodosering och pooltak som jag inte tänker vara utan.

Uppvärming kommer att ske via en värmeväxlare till vårt befintliga värmesystem bestående av en luft-vatten VP och vedpanna-kombination. Har förberett detta för ett par år sedan när jag började gå i pooltankar. Det finns grunden till styrning på plats redan och rör innanför väggen i pannrummet.

Jag har tänkt mig en lägre del och trappa i ena hörnet där de barn som inte bara vill simma runt, hoppa o dyka, kan upphålla sig. Har haft många visioner om denna del, men nu landat vid en enklare lösning med lite olika trappnivåer i kombination med en lägre yta. Poolen i övrigt blir 180cm djup så man kan hoppa o dyka i med lite mindre risk. Samma nivå som det lokala badhusets basäng där man dyker i från pall.

Ja, vad är tankar med denna trådstart då? Jo så många timmar jag spenderat på detta forum så är det ju klart att man måste bjuda tillbaka med sitt egna perspektiv. Målet är väl att servera en översiktlig dokumentation av resan. Jag hoppas det kan ge några nya infallvinklar till dem som funderar på en likande lösning.

Det är fritt fram att fråga, delge sina synpunker, tips eller vad det nu kan vara. Byggtrådar brukar bli mer underhållande med lite givande inlägg och dialoger, så posta på bara om ni känner för det. Jag skall försöka svara så snart jag kan och självfallet kan andra gör det samma. Jag reserverar mig för kvalitén på mina svarspostar redan nu, haha. Bilder kommer självfallet att läggas upp under tiden, men det kanske inte behöver nämnas.

Håll till godo, och slutligen, tack alla ni med givande, roliga byggtrådar som gjort kvällarna allt för sena och nätterna sömnlösa!

//MTQ

3
Pooltäckningar / Bästa pooltäckningen för simmning
« skrivet: juli 27, 2013, 12:10:11:11  »
Poolplaneringen har accelererat under sommaren och jag hoppas kunna få till nödvändiga bygglov under hösten.

Turen har nu kommit till en lösning för pooltäckning. Är inte i mål där ännu.

Jag vill kunna simma under taket som helst skall vara lika lågt som en vanlig pooltäckning. Gärna någon form av automatik. Standard pooltak går bort då de skymmer utsikten till trädgården för mycket i vår sluttande tomt. Poolen skall gå att använda mycket tidig vår till sent på hösten. Året runt har jag i princip gett upp även om det tidigare var ett krav. Skjutbana tak typ Zabra får inte plats.

Poolen blir sannolikt en betongpool av skalblock 8*4 eller 3*10, då jag dessutom tänker mig en annorlunda lösning för trappan med en integrerad spa/barndel. Denna del skulle man kunna täcka av separat då man kanske vill använda bara spa-delen och dessutom kanske kan klara sig med en rektangulär täckning.

Uppvärmning med ved+värmepump via vvx.

Ett alternativ jag överväger är någon fiffig lösning där jag drar eller hänger upp pooltäckning på låga väggar som enkelt tas bort. Jag kan oxå tänka mig ett hemmabygge mha kanalplast även om en köpt lösning är lockande. Vill dock hålla ner kostnaden i möjligaste mån.

Är det någon som har liknande behov eller kan bidra med idéer så vore jag mycket tacksam.

/MTQ

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag